Lav Din Egen Hjemmeside Med WordPress http://lavdinegenhjemmeside.dk Super Nem Video Guide Til Dig Der Gerne Vil Lave Din Egen Hjemmeside Sat, 01 Apr 2017 11:16:11 +0000 da-DK hourly 1 Fordele ved en WordPress Blog http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/fordele-ved-en-wordpress-blog http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/fordele-ved-en-wordpress-blog#comments Fri, 18 Dec 2015 08:50:19 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1610 Dette indlæg omhandler, hvilke fordele, som er ved at benytte en WordPress Blog som content management system (CMS) og som blogging-værktøj. WordPress, kan være et meget simpelt CMS, men der er også mulighed for mere avancerede muligheder, hvis brugeren ønsker dette. WordPress, gør indholdshåndteringen på din hjemmeside eller blog særdeles let. Det er tydeligt, at […]

The post Fordele ved en WordPress Blog appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
Fordele ved en WordPress Blog (2)

Dette indlæg omhandler, hvilke fordele, som er ved at benytte en WordPress Blog som content management system (CMS) og som blogging-værktøj. WordPress, kan være et meget simpelt CMS, men der er også mulighed for mere avancerede muligheder, hvis brugeren ønsker dette.

WordPress, gør indholdshåndteringen på din hjemmeside eller blog særdeles let. Det er tydeligt, at WordPress, er designet med formålet om at skabe et virkelig brugervenligt CMS. Det skyldes blandt andet, at håndteringen af elementer som billeder, tekster, videoer og diverse filtyper på din blog håndteres visuelt og ikke kodemæssigt.

Hvis du synes, at ovenstående lyder interessant, kan du i det følgende læse nærmere omkring flere interessante elementer omkring WordPress. Der ses blandt andet nærmere på følgende:

 • Temaer
 • Hvorfor WordPress, er tidsbesparende i mange sammenhænge
 • Koden
 • SEO
 • Avanceret WordPress – Hvordan?
 • Mobilvenlighed

WordPress Blog – Fordelene

WordPress er et PHP og MySQL baseres CMS, som er open-source og gratis. Grundlæggende, betyder det bare, at WordPress er et meget udbredt system, som de fleste kender. Derfor er det blandt andet særdeles let at finde folk som kender til WordPress og kan arbejde i det.

Hvis man som blogger eller virksomhed, har behov for ekstra hjælp til udarbejdelse af materiale som billeder eller lignende, som fungerer optimalt på hjemmesiden eller bloggen, er dette en særdeles god ting.

Siden år 2003, er WordPress CMS blevet finpudset og tilpasset diverse trends. Dermed er koden meget ren i forhold til andre mere avancerede systemer. Dette gør blandt andet rent teknisk, at hjemmesiden eller bloggen indlæses betydeligt hurtigere.

I forhold til andre systemer, vil en WordPress blog være meget søgemaskineoptimeret fra start, og udelukkende ved at benytte WordPress CMS, vil din rangering på Google højst sandsynligt score nogle ekstra point. Ekstra SEO på en WordPress blog, er endvidere også meget værdifuldt.

Gennem de seneste opdateringer, er WordPress også blevet responsivt, også kaldet mobilvenligt. Det vil sige, at bloggen eller siden, tilpasser sig brugerens skærmstørrelse. Dette må siges, at være meget attraktivt, da Google kigger meget på brugervenligheden af ens blog når den skal rangeres i søgeresultaterne.

Der er mange avancerede muligheder i WordPress, da der er rig mulighed for at tilføje ekstra programmer til systemet. Der eksisterer flere tusind tilføjelser til WordPress. Dermed er det i høj grad muligt at få en langt mere alsidig løsning uden at skulle betale for en masse ekstra, som man ikke har behov for.

Med WordPress, er det endvidere også meget let at integrere Social Media Marketing (SMM) i sin strategi. Det skyldes, at systemet er meget solidarisk overfor sociale medier. Dermed kan man markedsføre ens blog på Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn og andre for at skabe yderligere eksponering.

Muligheder med en WordPress Blog

Hvis du har brug for at foretage ændringer på farten, kan du også dette. Det kan foretages via WordPress applikationen på din smartphone, hvor du blandt andet kan opsætte nye sider, blogindlæg og kommentere.

Det er også muligt at benytte flere bloggere på samme blog. Dette gøres ganske simpelt ved at oprette en eller flere brugere til de respektive bloggere. Dette sparer tid for administratoren, samt kommunikationsmæssigt for de enkelte bloggere.

Der er også rig mulighed for en lang række forskellige temaer, hvor nogle koster penge og andre er gratis. Dette gør blandt andet opsætningen af en WordPress blog betydeligt lettere for den almene bruger.

En WordPress blog, kan laves særdeles billigt, hvilket gør netop dette system til en attraktiv løsning for eksempelvis mindre virksomheder eller bloggere.

Hvis du synes, at WordPress er svært eller virker svært på nogle områder, findes der også en lang række gratis og betalte WordPress kurser derude, som forhåbentlig kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Dette indlæg, er udarbejdet af online marketing specialist Michael Cortzen fra Ekspertvalg.dk. Du kan på Ekspertvalgs hjemmeside, læse nærmere om blandt andet professionelle hjemmesider, webshops og online markedsføring.

 

The post Fordele ved en WordPress Blog appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/fordele-ved-en-wordpress-blog/feed 10
Tilføj Billeder, Video og Lyd i WordPress http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/tilfoej-billeder-i-wordpress http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/tilfoej-billeder-i-wordpress#respond Fri, 21 Mar 2014 03:43:52 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1463 I dette indlæg viser jeg hvordan du kan tilføje billeder, video og lyd i WordPress og også hvordan du kan indstille dem så de passer bedre ind i dine WordPress indlæg og/eller sider. Denne sektion består af 3 forskellige videoer der hver i sær går i dybden med det at håndtere medier i WordPress. Vi […]

The post Tilføj Billeder, Video og Lyd i WordPress appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
I dette indlæg viser jeg hvordan du kan tilføje billeder, video og lyd i WordPress og også hvordan du kan indstille dem så de passer bedre ind i dine WordPress indlæg og/eller sider. Denne sektion består af 3 forskellige videoer der hver i sær går i dybden med det at håndtere medier i WordPress. Vi kigge meget på selve “medier” funktionaliteten i WordPress og viser hvordan du bliver en haj til at indsætte billeder, video og lyd i dine WordPress sider og indlæg.

Se med i videoerne  herunder:


Please Login to view this content. (Not a member? Join Today!)

The post Tilføj Billeder, Video og Lyd i WordPress appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/tilfoej-billeder-i-wordpress/feed 0
Nyhedsbrev System i WordPress http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/nyhedsbrev-system-wordpress http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/nyhedsbrev-system-wordpress#comments Wed, 05 Mar 2014 13:55:17 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1435 I denne artikel vil jeg vise dig hvordan du nemt kan oprette et nyhedsbrev system i WordPress. Det er et nyt plugin jeg er blevet gjort opmærksom på, som er helt gratis, ser skide godt ud og fungere bare perfekt. Det er et plugin fra nogen som hedder SumoMe og det er et plugin som […]

The post Nyhedsbrev System i WordPress appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
Plugin Nyhedsbrev SystemI denne artikel vil jeg vise dig hvordan du nemt kan oprette et nyhedsbrev system i WordPress. Det er et nyt plugin jeg er blevet gjort opmærksom på, som er helt gratis, ser skide godt ud og fungere bare perfekt. Det er et plugin fra nogen som hedder SumoMe og det er et plugin som opretter en simpel, men effektiv, opt-in boks så du kan indsamle email adresser fra dine besøgende og tilføje dem i dit nyhedsbrev system.

Hvad er et Nyhedsbrev System?

I bund og grund er det et system som håndtere dine email adresser fra dine besøgende, og som du kan bruge til at sende emails samt nyhedsbreve til. Det er en rigtig god ide at indsamle email adresser fra dine besøgende, da du på den måde kan henvende dig til dem på et senere tidspunkt, når de har forladt, og måske glemt alt om din hjemmeside.

Hvorfor Lige Dette Nyhedsbrev System?

Der findes en del forskellige plugins til WordPress som du kan bruge med dit email system. Jeg synes personligt dette er et af de bedre, da det bare virker og er nemt at sætte op. Det har et flot udseende og virker også på mobiler og tablets. For mig er det også rigtig smart, da jeg selv bruger Mailchimp til at håndtere mine emails. Dette nyhedsbrev system fungere perfekt med Mailchimp og en håndfuld andre email programmer.

Skal Jeg Have En MailChimp Konto Også?

Ja det skal du hvis du gerne vil bruge en form for email indsamlingsplugin til WordPress. Dette plugin gør, at du kan vise en formular til dine besøgende, hvor de efterfølgende kan indtaste deres email. Dette plugin skal fungere i samarbejde med et email program som f.eks. Mailchimp, som opsamler og håndtere disse. Det er også fra Mailchimp, at du kan sende emails og nyhedsbreve til dine besøgende.

Læs Mere Om Mailchimp Her Og Opret en Gratis Konto (åbner i nyt vindue)

Jeg vil ikke anbefale at oprette et program på WordPress som kan sende emails for dig til dine lister. Det er alt for bøvlet, og fordi du sender fra en ukendt server (din egen) så er der stor risiko for, at mange emails aldrig når frem. I dag kræves det, at du sender emails og nyhedsbreve fra etablerede og godkendte servere som f.eks. Mailchimp hvis du vil være 99% sikker på de kommer frem.

Se med i videoen herunder hvor jeg viser hvordan du kan bruge dette plugin, til at oprette et nyhedsbrev system sammen med Mailchimp:

 

The post Nyhedsbrev System i WordPress appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/nyhedsbrev-system-wordpress/feed 3
Google Keyword Planner Video Guide http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/google-keyword-planner http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/google-keyword-planner#comments Thu, 27 Feb 2014 08:48:36 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1426 I denne video ser vi på Google Keyword Planner og jeg giver en kort forklaring på hvordan du kan komme i gang med at undersøge om der er folk som søger efter det som du gerne vil lave en hjemmeside om. Det kan nemlig godt lade sig gøre, at se hvor mange folk der søger […]

The post Google Keyword Planner Video Guide appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
google-keyword-plannerI denne video ser vi på Google Keyword Planner og jeg giver en kort forklaring på hvordan du kan komme i gang med at undersøge om der er folk som søger efter det som du gerne vil lave en hjemmeside om. Det kan nemlig godt lade sig gøre, at se hvor mange folk der søger efter bestemte udtryk, søgeord og lignende. Det kan være en rigtig god ide, at undersøge hvor mange folk der søger efter dit emne, da det kan give en god indikation om du er inde på noget godt.

Hvad Er Google Keyword Planner For Et Værktøj?

Google Keyword Planner er en del af Google Adwords, og det er et gratis værktøj der viser hvor mange søgninger der findes på bestemte søgeord. Du skal oprette en gratis Google Adwords konto hvis ikke du har det i forvejen, og det kan du gøre ved at klikke her.

Når du har fået oprettet en Google Adwords konto, så kan du finde Google Keyword Planner ved at logge ind og vælge menuen værktøjer. Derefter skal du i gang med at søge efter nogle ord og sætninger, som du tror din målgruppe bruger når de skal lede efter oplysinger, løsninger eller andet omkring dit emne.

Er Google Keyword Planner Nok Til At Vælge Et Domænenavn?

Det er en rigtig god start! Normalt så skal man se på både efterspørgsel (søgninger) og udbud (konkurrence) før man har et rigtig godt billede af, om et givent søgeord eller en sætninger er værd at gå efter. Med Google Keyword Planner kan du rimelig nøjagtigt se efterspørgslen og du kan også få en ide omkring konkurrencen, da de har en kolonne der viser om den er høj, mellem eller lav. Det er et meget groft tegn på konkurrencen, men det er bedre end ingenting. 

Det er heller ikke strengt nødvendigt at have dit søgeord eller din sætning i dit domænenavn, men det hjælper stadig. Du skal som minimum bruge Google Keyword Planner til at se, om der overhovedet er søgninger omkring dit emne. Dernæst kan du prøve at se, om du kan få et søgeord eller en frase med i dit domænenavn ved at se om det er ledigt på Unoeuro.

Herunder finder du overbliksvideoen omkring Google Keyword Planner og et par eksempler på, hvordan jeg har brugt den til at finde både domænenavne og søgeord til artikler:

The post Google Keyword Planner Video Guide appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/google-keyword-planner/feed 2
Gratis WordPress … Eller Koster Det Penge? http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/gratis-wordpress http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/gratis-wordpress#comments Fri, 21 Feb 2014 15:52:23 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1404 Kan jeg virkelig få en gratis wordpress eller er der noget jeg skal vide inden jeg kaster mig ud i at lave min egen hjemmeside med WordPress? Glimrende spørgsmål! Det er faktisk et spørgsmål jeg får ret tit, og svaret er ja …. og dog! WordPress i sig slev er et stykke software som tusindvis […]

The post Gratis WordPress … Eller Koster Det Penge? appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
Gratis WordPress Eller Hvad?Kan jeg virkelig få en gratis wordpress eller er der noget jeg skal vide inden jeg kaster mig ud i at lave min egen hjemmeside med WordPress?

Glimrende spørgsmål! Det er faktisk et spørgsmål jeg får ret tit, og svaret er ja …. og dog! WordPress i sig slev er et stykke software som tusindvis af mennesker har skabt sammen. Det er udgivet som open source hvilket betyder at softwaren i sig selv er gratis. Det er dog ikke muligt at køre en WordPress hjemmeside helt gratis, uden restriktioner.

Gratis WordPress på WordPress.com

Det er rent faktisk muligt at få en helt gratis WordPress hjemmeside, hvis man tilmelder sig på WordPress.com hvor de hoster og sætter den op for dig. Det lyder umiddelbart rigtig tiltalenden, men der er nogle vigtige ting du skal vide inden du gør det. Hvis du opretter en gratis wordpress så er du underlagt en masse restriktioner. Ikke nok med det, så vil WordPress.com også lægge annoncer og reklamer ind på din hjemmeside uden du får del i reklameindtægten.

Der er flere restriktioner med en gratis WordPress og dem gennemgår jeg i videoen på denne side. Hvis ikke du kan se videoen, så skal du enten logge ind eller oprette en gratis konto her på Lav Din Egen Hjemmeside.

Gratis WordPress Hvis Du Vælger WordPress.org

Du kan til enhver tid hoppe ind på WordPress.org og downloade WordPress som i sig selv er helt gratis. Problemet er, at du skal bruge en hjemmeside host, altså nogen som kan installere og køre softwaren for dig. Du kan ikke installere det på din egen computer. Ok det er ikke helt sandt, men det er altså ikke en god ide at bruge din egen computer som hjemmeside host, med mindre den kan være tændt altid. Det er et sidespor som vi kan tage op en anden gang 🙂

Humlen er, at du skal have en server (hjemmeside host) til at bruge WordPress som hjemmeside og en hjemmeside hosting er ikke gratis. Den er dog utrolig billig i dag, og jeg vil henvise til Unoeuro, som tilbyder alt hvad du skal bruge for 200 kr. det første år og kun 100 kr. de efterfølgende år. Det er under en 20’er og 10’er om måneden!

Hvad Er Forskellen På WordPress.com og WordPress.org?

Endelig kommer vi til pointen i denne artikel … hvad skal du vælge? Jeg har lavet en video hvor jeg gennemgår forskellen på de to forskellige typer af WordPress. Når du har set denne video, så vil du være i stand til at kunne vælge en løsning der passer bedst til dig. For mig er valget meget simpelt, men hvis du ikke kender forskellen er det ikke helt ligetil.

Bare rolig, jeg skal nok forklare de aller vigtigeste forskelle i videoen herunder.

Jeg nævner også et par referencer i videoen og dem kan du finde her (alle links åbner et nyt vindue):

 1. Billig Hjemmeside Hosting Hos Unoeuro
 2. Sådan Installerer Du WordPress Hos Unoeuro
 3. Sådan Installerer Du Et Nyt WordPress Tema

Se videoen her:

The post Gratis WordPress … Eller Koster Det Penge? appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/gratis-wordpress/feed 15
WordPress Tema Sådan Installerer Du Et Nyt Tema http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/wordpress-tema http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/wordpress-tema#comments Fri, 21 Feb 2014 14:55:37 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1413 I denne korte artikel går vi ind og ser på hvordan du kan finde og downloade et nyt WordPress tema, som du kan installere på din WordPress blog. Der findes utrolig mange forskellige temaer til WordPress og mange af dem er gratis. Du kan søge på både WordPress.org og selvfølgelig også på Google.com for at […]

The post WordPress Tema Sådan Installerer Du Et Nyt Tema appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
Gratis WordPress TemaI denne korte artikel går vi ind og ser på hvordan du kan finde og downloade et nyt WordPress tema, som du kan installere på din WordPress blog. Der findes utrolig mange forskellige temaer til WordPress og mange af dem er gratis. Du kan søge på både WordPress.org og selvfølgelig også på Google.com for at finde disse temaer. Jeg foreslår du søger efter “[søgeord] wordpress tema” hvor du erstatter [søgeord] med et beskrivende ord som du gerne vil se temaer omkring. Det kan f.eks. være hotel, galleri, personlig, blog, butik, osv.

Gratis WordPress Tema

Jeg anbefaler også, at du starter med et gratis tema. Det kan være fristende at købe et premium tema, da de mange gange ser meget professionelle ud, og kan en del mere end gratis WordPress temaer. Lad dig ikke friste hvis det er dit første tema du skal lege med. Der findes rigtig mange super gode gratis temaer. Faktisk så er temaet her på Lav Din Egen Hjemmeside helt gratis.

Se Hvordan Du Installerer Et WordPress Tema I Videoen

Herunder har jeg lavet en kort video der viser hvordan du kan finde og downloade et tema og hvordan du efterfølgende uploader og aktiverer det i din WordPress installation. Det skal lige nævnes, at dette kun kan lade sig gøre, hvis du har din egen hosting løsning hvor du har installeret WordPress. Du kan ikke selv uploade temaer du finder på nettet, hvis du bruger en blog fra WordPress.com som er gratis.

Hvis du er i tvivl om hvilken løsning du bruger eller hvilken løsning du skal starte med, så se med i en anden video jeg har lavet, hvor jeg forklarer forskellen mellem WordPress.org (en hosted løsning) og WordPress.com som er gratis. Der er nemlig nogle ret vigtige funktioner og features som ikke er tilgængelige hvis du bruger en gratis eller betalt WordPress.com hjemmeside. Se mere om forskellen i denne video.

Herunder finder du videoen omkring at installere et gratis WordPress tema:

The post WordPress Tema Sådan Installerer Du Et Nyt Tema appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/wordpress-tema/feed 14
Facebook Like Knap – Sådan Tilføjes Den http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/facebook-like http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/facebook-like#comments Mon, 17 Feb 2014 07:10:43 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1389 Jeg har fået en del spørgsmål onkring at tilføje en Facebook like box på ens egen hjemmeside. I denne artikel og video vil jeg vise hvordan man opsætter en Facebook like funktion, som den der findes på Lav Din Egen Hjemmeside. Det er ikke så svært og tager ikke meget mere end 10 minutter. Hvorfor […]

The post Facebook Like Knap – Sådan Tilføjes Den appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
Facebook Like KnapJeg har fået en del spørgsmål onkring at tilføje en Facebook like box på ens egen hjemmeside. I denne artikel og video vil jeg vise hvordan man opsætter en Facebook like funktion, som den der findes på Lav Din Egen Hjemmeside. Det er ikke så svært og tager ikke meget mere end 10 minutter.

Hvorfor Tilføje En Facebook Like Knap?

Hvis du har en god hjemmeside med godt indhold der hjælper eller informerer dine besøgende, så er der god chance for, at de vil dele den med deres venner på facebook. Måden de kan gøre det på er, at du opretter en Facebook like knap. Så snart besøgende klikker på den, så vil der komme en besked på alle deres venners nyhedsfeed om, at de synes din hjemmeside er fed. Det vil sige du har mulighed for at sprede kendskabet til din egen hjemmeside via Facebook.

Det kan også være en rigtig god ide, at aktivere dine eksisterende likes på Facebook. Det kan du gøre hver gang du laver nye indlæg på din hjemmeside. Du skal blot logge ind på Facebook og skrive en kort besked på Facebook hvor du så linker tilbage til din egen hjemmeside. Det er altid godt med gode links fra Facebook tilbage til din egen hjemmeside.

En anden fordel kan være, at venner og/eller bekendte deler dit Facebook indlæg og på den måde spreder budskabet om din hjemmeside endnu mere. 

Facebook Like Developer Tools

Du kan finde flere oplysninger omkring at oprette en Facebook like box ved at besøge Facebooks Developer portal på følgende link: https://developers.facebook.com/. Her kan du også finde andre måder at oprette Facebook integrationer til din egen hjemmeside. I en senere video vil jeg vise hvordan du kan tilføje Facebook kommentarer til din hjemmeside.

Du kan finde et direkte link til Facebook Like Box herunder:
https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages

Der findes mange forskellige måder at integrere Facebook i ens egen hjemmeside, og i denne video skal vi se på den der hedder Facebook Like Box. Følg med i videoen herunder hvor jeg viser dig, trin for trin, hvordan du får oprettet og lagt en Facebook Like Box på din egen hjemmeside:


Please Login to view this content. (Not a member? Join Today!)

The post Facebook Like Knap – Sådan Tilføjes Den appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/facebook-like/feed 6
Rediger WordPress Tema CSS Kode – Sådan Gør Du http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/rediger-wordpress-tema http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/rediger-wordpress-tema#comments Thu, 28 Nov 2013 07:55:50 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1315 I denne guide kommer vi til at se på hvordan WordPress er bygget op, ved at se nærmere på hvordan vi kan ændre CSS koden. Det bliver en af de lidt længere videoer, da der er en del ting du lærer. Jeg bliver nemlig rigtig tit spurgt, hvordan kan jeg fjerne, ændre, tilføje elementer i […]

The post Rediger WordPress Tema CSS Kode – Sådan Gør Du appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
Rediger WordPress TemaI denne guide kommer vi til at se på hvordan WordPress er bygget op, ved at se nærmere på hvordan vi kan ændre CSS koden. Det bliver en af de lidt længere videoer, da der er en del ting du lærer. Jeg bliver nemlig rigtig tit spurgt, hvordan kan jeg fjerne, ændre, tilføje elementer i et WordPress tema, og svaret vil altid være lidt anderledes. Faktisk vil man sjældent skulle redigere et wordpress tema direkte i koden, men det kan være en stor fordel at vide, hvordan det hænger sammen så man er forberedt på det.

Rediger WordPress Tema CSS Kode

Det vil skal se på i denne video er hvordan du kan manipulere CSS filen til dit WordPress tema. Det bliver vildt og du vil lære hvordan du kan identificere de elementer i dit tema som du gerne vil redigere, du vil lære om en smart metode til at teste ændringerne live og sidst hvordan du kan gemme dine ændringer på en sikker måde. Vi skal altså finde noget CSS kode og ændre/tilføje noget i den kode.

Først Opret Et Child Tema

Inden vi går i gang med at ændre i din CSS kode skal vi lige have lavet et child tema. Det betyder i praksis at vi tager en kopi af dit temas eksisterende CSS kode så vi kan tilføje ændringer. Skulle dit tema på et senere tidspunkt komme med en opdatering, så kan du roligt opdaterer uden at miste dine ændringer som vi laver i denne video. Læs mere om WordPress Child Tema her.

Værktøjer Til At Redigere WordPress Tema

Ud over et child tema skal du bruge følgende:

 • Tekst editor til at redigere i css filerne. Jeg bruger Sublime Text 2 men du kan bruge hvilket som helst tekst program.
 • FTP program. Jeg bruger File Zilla da det er gratis og rent nemt at bruge. Du kan lære mere om FileZilla i child tema videoen.

Alle programmerne er gratis og kan bruges til både Windows og Mac.

Se med i videoen hvis du er klar til at lære hvordan du virkelig kan ændre udseende i dit WordPress Tema:


Please Login to view this content. (Not a member? Join Today!)

The post Rediger WordPress Tema CSS Kode – Sådan Gør Du appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-tips-tricks-video/rediger-wordpress-tema/feed 8
WordPress Editor Guide Oprette Flere Knapper http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/wordpress-editor http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/wordpress-editor#comments Thu, 28 Nov 2013 04:09:49 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1305 WordPress kommer med en editor og det blevet tid til, at tage et dybere kig på den i dette indlæg. Den visuelle editor som kommer med en standard WordPress installation har nogle muligheder der gør det nemmere for os alle at redigere og formatere tekst og billeder. Som standard, så er en WordPress editor ikke […]

The post WordPress Editor Guide Oprette Flere Knapper appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
wordpress-editorWordPress kommer med en editor og det blevet tid til, at tage et dybere kig på den i dette indlæg. Den visuelle editor som kommer med en standard WordPress installation har nogle muligheder der gør det nemmere for os alle at redigere og formatere tekst og billeder. Som standard, så er en WordPress editor ikke udstyret med andre muligheder som f.eks. skriftstørrelse og skrifttype. Det kan godt være lidt øv hvis man gerne vil ændre i det.

Sådan Tilføjer Du Knapper Til Din WordPress Editor

I denne video viser jeg først en kort gennemgang af den standard WordPress editor som følger med. Derefter viser jeg hvordan du kan udvide og ændre editoren så den bliver lige som du gerne vil have den. Det gøres meget nemt via et specielt plugin, som kan installeres helt gratis. 

Der er mange forskellige plugins til at udvide din wordpress editor, og i denne video viser jeg en af mine favoritter. Du skal selvfølgelig prøve nogle forskellige muligheder, da det kan være du finder en der passer bedre til dine behov.

Se videoen herunder:

This content is for members only.

 

 

The post WordPress Editor Guide Oprette Flere Knapper appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/video-guides/wordpress-editor/feed 5
WordPress Webshop Med Magento http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/tips-tricks/magento-wordpress-webshop http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/tips-tricks/magento-wordpress-webshop#comments Thu, 29 Aug 2013 06:57:38 +0000 http://lavdinegenhjemmeside.dk/?p=1169 Nem og hurtig installation af Magento WordPress webshop Magento er et stort og forholdsvist komplekst webshop-system, der indeholder al den funktionalitet, der kræves af en professionel webshop. Desværre kræver det en vis computerteknisk forståelse at sætte Magento korrekt op, hvilket gør at mange måske opgiver systemet før de overhovedet har gennemført installationen. Der findes heldigvis […]

The post WordPress Webshop Med Magento appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
wordpress-webshop-magento

Nem og hurtig installation af Magento WordPress webshop

Magento er et stort og forholdsvist komplekst webshop-system, der indeholder al den funktionalitet, der kræves af en professionel webshop. Desværre kræver det en vis computerteknisk forståelse at sætte Magento korrekt op, hvilket gør at mange måske opgiver systemet før de overhovedet har gennemført installationen.

Der findes heldigvis råd for, hvordan overstående problem kan løses. Hos Unoeuro (som er et billigt webhotel) har de implementeret en løsning der gør installationen af Magento let tilgængelig for alle. Som bruger af Unoeuro kan du ved hjælp af noget der hedder: 1-click Installation sætte den nyeste version af en Magento webshop op på ganske få minutter. Det eneste der kræves, er indtastning af ganske få informationer, som anvendes til at oprette din administrator bruger i webshoppen, samt din lokation og hvilke valuta du ønsker at anvende. Når informationerne er indtastet og der er klikket på knappen: Installer nu, går der kun ganske få minutter inden du har et fungerende fundament for din webshop.

Ved brug af Unoeuro’s 1-click installation er der ikke behov for kendskab til hverken PHP eller databaser, da alt dette generes automatisk af systemet bag facaden. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at 1-click installationen kun installerer selve systemet, hvorefter du selv er ansvarlig for at gøre din webshop klar til brug. Dette vil sige, at efter installationen har du “webshop-værktøjet”, men det er først der, at selve klargøringen af din webshop skal påbegyndes. Der medfølger altså ingen moduler eller designs til din webshop i installationen. Og ingen demo produkter, der gør det nemt for dig at gennemskue, hvordan produkter tilføjes til systemet.

Klargøring af din Magento WordPress Webshop

Først og fremmest skal der findes et template (design) til din webshop, som passer til den branche dine produkter tilhører. Der findes en række steder på nettet, som tilbyder gratis templates til Magento webshops. Hvis man ønsker et mere unikt udseende kan man i stedet købe et design. Nedenfor findes et par eksempler:

http://themeforest.net/category/ecommerce/magento (Templates, der skal betales for).

Der medfølger som regel en guide til, hvordan de enkelte templates installeres og det er oftes en forholdsvis nem proces. For at installere et template skal du have en FTP-klient og vide, hvordan du via denne overfører filer til serveren, som din webhost ligger på.

Udover at designet på din webshop skal være på plads, er der en række forretningsmæssige ting, der skal sættes op via webshoppens administrationspanel (Administrationspanelet findes på følgende URL: www.dinwebshop.dk/admin). Eksempelvis skal der oprettes momsregler, handelsvilkår og lignende. Desværre er moms-reglerne ikke automatisk sat op for en dansk webshop, selvom du ved installationen har markeret, at webshoppen skal være på dansk.

Det er ligeledes i administrationspanelet at ekstra moduler til webshoppen kan installeres. Der kan findes en lang række moduler på: http://www.magentocommerce.com/magento-connect/ som kan være med til at udvide din webshops funktionalitet. Disse kan oftest installeres direkte gennem webshoppens administrationpanel og kræver ingen eksterne programmer.

Et af de vigtigste elementer i en webshop er naturligvis produkterne. Disse tilføjes nemt via administrationpanelet, under: Katalog-> Produkter, hvor der findes en knap med teksten: Tilføj produkt. Produkter tilføjes til en kategori som ligeledes oprettes fra administrationspanelet.

Vurdering

Umiddelbart virker Unoeuro som et fornuftigt sted at få sin nye Magento-løsning hostet. Hastigheden hos Unoeuro er udmærket, hvilket er en vigtig faktor, hvis man ønsker høj kundetilfredshed. Man skal dog huske på, at et billigt webhotel ikke tildeler uendelige ressourser til den enkelte kunde hvilket betyder, at når aktiviteten på ens webshop stiger, vil dette højst sandsynligt går udover shoppens indlæsningstid.

Som nævnt tidligere, bliver der ved 1-click installationen kun installeret en hel basic version af Magento. Der er hverken installeret brugbare ekstra moduler eller templates, hvilket gør, at det stadig kræver en del arbejde at gøre sin webshop klar efter installationen. Eftersom at administrationspanelet i Magento er omfattende, bør du i begyndelsen afsætte en del tid at lære funktionerne at kende.

Skal der laves rettelser i design eller systemets funktionalitet, kræver dette naturligvis et dybdegående kendskab til programmering. Har man ikke denne, kan man med fordel gøre brug af professionelle Magento-udviklere til denne slags opgaver. Man kan naturligvis også få professionelle til at sætte hele ens Magento webshop op hvilket gør, at man ikke selv behøver at bekymre sig om opsætning, moduler og stabilitet.

Skrevet af Tommy Frøkjær, CEO & senior udvikler hos WEXO. Wexo håndtere til dagligt magento både ifor. udviklere, men også ift. marketing, mersalg og forretningsudvikling.

The post WordPress Webshop Med Magento appeared first on Lav Din Egen Hjemmeside Med Wordpress.

]]>
http://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/tips-tricks/magento-wordpress-webshop/feed 17