tilbud Klik her!3 måneders gratis hosting! Brug koden: WGTRBE ved oprettelse af Unoeuro hjemmeside hosting.

9 – Sådan Kan Du Benytte & Oprette Brugere i WordPress

Wordpress BrugereI denne artikel ser vi på hvordan du kan oprette brugere i WordPress. Det blevet tid til at give et hurtigt indblik i den brugerfunktionalitet, som der kommer med i en standard WordPress installation. Jeg har modtaget et par email med spørgsmål omkring, om man kan være flere personer til at bidrage med indhold til en WordPress hjemmeside. Det kan man selvfølgelig godt, og WordPress er udstyret med flere standardfunktioner der gør, at man kan oprette brugere og tildele dem roller, så man har flere muligheder med adgang og funktioner til hver bruger.

I ovenstående video viser jeg først hvordan du kan ændre din WordPress hjemmeside til at tillade besøgende at oprette deres egen brugerkonto. Det er en meget simpel funktion i administrationspanel under indstillinger, hvor du kan aktivere denne mulighed. Så snart den er aktiveret, så vil der være et nyt standardlink på din hjemmeside, hvor besøgende kan klikke og oprette sig som bruger.

Dernæst gennemgår jeg de forskellige roller som du kan tildele dine oprettede brugere. Hvis du f.eks. gerne vil have en person til at foretage forskellige tekniske ting som backup, ændre tema, installere plugins osv. så kan du tildele dem rollen som administrator. Dette giver dem mulighed for at lave alt i WordPress. Du skal selvfølgelig kende denne person og kunne stole på dem, så de ikke laver ulykker. Man kan også give en person administratorrollen for en periode og så ændre deres kodeord eller slette dem helt.

Se med i denne video hv0r jeg viser hvordan du opsætter brugere og tildeler dem forskellige roller alt efter hvad de skal kunne. Jeg viser også hvordan du kan aktivere en mulighed for, at alle besøgende selv kan registrere sig som bruger på din hjemmeside:

This content is for members only.

Der findes andre roller som abbonent, redaktør, forfatter og bidragsyder. Disse har forskellige funktioner når det kommer til at oprette indhold på din hjemmeside. En redaktør kan f.eks. oprette både sider og indlæg, men de kan også se alle andre sider og indlæg samt godkende indlæg for de bliver publiceret på din hjemmeside. Det er en rigtig god rolle til folk som skal hjælpe dig med, at holde styr på dit indhold. En forfatter kan oprette sider og indlæg samt godkende egne sider og indlæg. En bidragsyder kan kun oprette indlæg og sider, men de skal derefter godkendes af en redaktør eller administrator før de bliver publiceret på hjemmesiden.

Dette er kun en introduktion til brugerfunktionaliteten i WordPress og der findes flere plugins til at udvide både roller og grupper hvis man har behov for det. Der findes plugins der gør, at man kan oprette medlemsskabs hjemmesider som begrænser hvilket indhold de forskellige grupper kan se (som denne hjemmeside bruger). Hvis man vil gå hele vejen kan man installere et plugin der forvandler ens WordPress hjemmeside til et socialt netværk lige som Facebook, hvor registrerede brugere kan dele indhold og skabe forbindelser.

Der vil være flere videoer omkring brugere, roller og grupper, men det bliver en del af det private medlemskab her på Lav Din Egen Hjemmeside.

VN:F [1.9.22_1171]
Hvad synes du om denne artikel?
Rating: 9.7/10 (7 votes cast)
9 - Sådan Kan Du Benytte & Oprette Brugere i WordPress, 9.7 out of 10 based on 7 ratings
8 Comments
    • Nick Martin
  1. Nick Martin

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.