Køb Dit DomænenavnDer er masser af muligheder for at få gratis domæne og gratis webhosting for den sags skyld, så hvorfor overhovedet købe et domænenavn? Der er flere gode grunde til at du skal købe et domænenavn frem for at benytte dig af services som giver dig et gratis domænenavn. En af de mest åbenlyse grunde er, at et personligt domænenavn giver dig mulighed for at brande din hjemmeside. Køb af domænenavn er slet ikke så tosset en ide, og det er faktisk heller ikke særlig dyrt. Faktisk vil jeg vise dig en metode i en senere video omkring hjemmeside hosting, hvordan du kan få dit helt eget .dk domæne gratis.

Hvilke andre gode grunde kan der være for at købe dit eget domænenavn? Herunder kan du læse flere gode grunde til at købe et domænenavn:

1) Branding! Ja jeg nævnte branding i den indledende tekst, men jeg synes det er vigtigt at understrege vigtigheden i at have et “professionelt” look på Internettet. Når folk ser du har dit eget navn, bliver der automatisk lagt mere tillid og “street credit” til både dig som hjemmesideejer og til din egen hjemmeside. Folk stoler simpelthen bare mere på indholdet fra en hjemmeside med eget domænenavn, end fra en gratis side oprettet på en af de mange web 2.0 sites som Blogger og andre.

2) Du har mulighed for at oprette dine egne e-mail adresser. Jeps med dit eget domænenavn kan du oprette dine egne e-mail adresser. Det lægger igen værdi til din branding og så ser det bare mere professionelt ud (også selvom du måske ikke synes du har behov for at se professionel ud – så hjælper det i sidste ende).

3) Bedre søgemaskinoptimering! Hvis du ved hvordan du skal undersøge Internettet og andre i din branche, har du faktisk mulighed for at få et kæmpe boost i søgemaskinerne hvis du ellers vælger det rigtige domænenavn. Jeg skal nok lave en masse videoer senere, som forklarer præcis hvad du skal vide. Som tommelfingerregel er det altid en rigtig god ide hvis du kan købe et domænenavn, som indeholder det søgeord du helst vil findes på i søgemaskinerne. Du kan tage Lav Din Egen Hjemmeside som eksempel. Jeg vil gerne findes i søgemaskinerne på frasen “lav din egen hjemmeside” og jeg var heldig (synes jeg selv) at det præcise navn var ledigt. Bare rolig – jeg skal nok forklare MEGET mere om dette lidt senere.

4) Vælg selv din hjemmeside hosting! Når du har købt dit eget domænenavn, så har du mulighed for frit og kvit at vælge hvor du gerne vil have det hosted henne. Hvis du vælger et gratis domænenavn i forbindelse med en gratis hjemmeside, så er du bundet … for life! Okay det er måske lige dramatisk nok, men der kan være flere grunde til at skifte hjemmeside hosting som, prisen, service, funktionalitet og mulighed for at tjene ekstra penge (den kommer vi til senere 😉 ).

5) Sikkerhed! Yessir, når du køber domænenavn til din hjemmeside har du meget mere kontrol og i sidste ende sikkerhed for dit indhold. Skulle det ske, at en gratis udbyder vælger at lukke (det er set mange gange i tidens løb) så kan alt dit indhold være i fare. Med eget domænenavn og hjemmeside hosting har du altid mulighed for at tage backup af alle dine data, så du nemt og sikkert kan flytte det til et andet sted på Internettet hvis det bliver nødvendigt.

Som du kan se er der rigtig mange gode grunde til at få dit eget domænenavn. Køb det hos den udbyder du gerne vil oprette hjemmeside hosting hos, så er der gode chancer for du rent faktisk kan få det gratis! Læs mere om hvordan du sikrer dig et gratis domænenavn ved at læse min artikel: Hjemmeside Hosting

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

13 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Man skal virkelig huske at overveje hvilket domænenavn man køber. Jeg løb ind i en masse besvær, da jeg prøvede at hoste mit .dk domænenavn på en international host. Kan se du har lært at man skal tage en international host hvis man vil bruge et .com og en dansk host hvis det er et .dk domænenavn.

  Du har tjek på det 🙂

  • Hej Anders, tak for rosene og ja det skal man lige huske. Jeg anbefaler HostGator hvis man vil bruge .com domænenavn og SurfTown til .dk domænenavne. Se bannere i bunden af hjemmesiden for mere info.

 • Nu kiggede jeg lige på mulighederne hos Surftown. Hvilken pakke herunder: http://surftown.dk/webhotel-privat/ vil du anbefale? Jeg er ikke sikker på hvor meget plads man har behov for, men jeg har i hvert fald ikke brug for flere domæner..?

  Kan du desuden sige noget om Unoeuro? Det blev anbefalet et andet sted.

  På forhånd tak 🙂

  • Hej Sanni,

   Jeg er faktisk ved at re-evaluere Surftown og sammenligner med Unoeuro. Jeg har modtaget et par mails fra medlemmer, som ikke er helt tilfredse med Surftown. Dem som bruger Unoeuro hører jeg intet dårligt fra, og jeg bruger også selv Unoeuro. Denne hjemmeside er stadig hostet med Surftown, men jeg flytter den over til Unoeuro på et tidspunkt. Klik her for at se UnoEuros tilbud og glem ikke din rabatkode A4MBX6 som giver dig 3 måneders yderligere gratis hosting hos dem.

   Håber det giver svar.

 • Jeg har længe gået med tanken om at lave en hjemmeside. Jeg aner slet ikke hvordan jeg skal komme igang – er OVERHOVEDET ikke teknisk anlagt. Hvordan foregår det med domænenavn og hosts? Hvor meget skal man af med om måneden/året? Hvordan starter man? Og når man har fået en hjemmeside – hvordan går man igang med at designe den?

  Håber jeg kan få nogle svar!

 • Din hjemmeside er super, og hvor er det rart, at du vil dele.
  Jeg ønsker at oprette en hjemmeside til noget salg. Jeg vil købe både .dk og .com domænenavn (har tjekket om det er ledigt). Jeg er ikke teknisk anlagt og kan ikke selv konstruere hjemmesiden og søger et sted med butiksskabeloner.
  Jeg har læst dine artikler, men jeg synes ikke, at jeg kan finde noget om butiksskabeloner eller ej. Måske har jeg overset det?
  Hvor vil du anbefale mig at hosting?

  • Hej Maya,

   Butiksside er endnu ikke en del af denne hjemmeside, desværre. Jeg har planer om at lave et modul der viser hvordan man kan sætte det op.

   Jeg vil altid anbefale Unoeuro til at starte ud med, da de er super nemme at arbejde med og deres support er helt i top!

 • Hej.

  jeg vil gerne slave en website og kigger også på http://www.surftown.com

  tager den mindste pakke jeg kan få da jeg er ny. men kan ikke helt se om der følger en mail med og hvordan jeg laver den?