I denne video forklarer jeg hvordan du kan undersøge dine konkurrenter inden du køber domænenavn. Det er vigtigt hvis du gerne vil have en god placering i søgemaskiner som Google, at du får et konkurrencedygtigt domænenavn. Køb domænenavn efter du har analyseret dine konkurrenter, så du ikke løber ind i en betonmur fra start.

For nogen er det måske ikke så vigtigt, om man kan rangere i Top 10 i Google, men for de fleste vil man gerne have gratis trafik fra søgemaskinerne. Et godt optimeret domænenavn kan give dig en stor fordel, når det kommer til at rangere højt i Google. Det er derfor vigtigt, at du har undersøgt dine konkurrenter grundigt inden du køber et domænenavn. I værste fald kan du komme til på sigt, at skulle ændre navnet på din hjemmeside, og det kan godt være en smule bøvlet.

I videoen vil jeg forklare hvordan du kan se hvor mange konkurrenter du har for det søgeord som du overvejer at købe som domænenavn. Du vil også se hvordan jeg finder ud af, hvor stærke konkurrenterne er. En ting er selvfølgelig mængden af konkurrenter, men det der nok er vigtigere er, hvor svære dine konkurrenter er at danse med. Det er bedre at have 100.000 svage konkurrenter end at have kun 10 meget stærke konkurrenter.

Videoen forklarer hvilke parametre du skal holde øje med, og giver dig en række standardværdier du kan sammenligne med. Hele analysen kan laves manuelt og gratis, men det kan tage rigtig lang tid, hvis man gerne vil undersøge en masse søgeord før man beslutter sig for køb af domænenavn. Derfor viser jeg hvordan jeg bruger værktøjet Market Samurai til at gøre det hele meget hurtigere og meget nemmere. Du kan hente en gratis prøveversion af Market Samurai ved at klikke på banneret nedenfor.

Hent Market Samurai Gratis Her:

Try Market Samurai For Free!

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

14 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Super fed video ! Jeg har nu kigget, på dem der er med i konkurrencen og indtil videre er det helt klart den bedste hjemmeside der føre 🙂

  • Hej Martin,

   Mange tak for din kommentar 🙂 Hvis du beslutter dig for at prøve Market Samurai, så må du lige sige til, så skal jeg nok smide nogle guldkorn i din retning 😉 Har du evt. set videoen hvor jeg finder PR backlinks?

   Nick

 • Hej Nick

  Jeg må sige jeg blev meget inspireret af dine små tools, som jeg formoder du kender fra dine 11 år i branchen!
  Det helt klart noget jeg lige selv skal afprøve, og eventuelt optimere mit domæne efter. Men det er vel ikke så svært at ændre domæne? du kan jo bare lave nogle redirekts i starten?

  • Hej Mikkel og tak for din kommentar. Jo man samler selvfølgelig nogle tricks op i løbet af 11 år, men jeg brugte faktisk den første del af min “karriere” indenfor andre trafikgenererende metoder. Jeg lavede skiftet til SEO/Adsense/Adwords for omkring 2 år siden, og der var jeg godt klar over, at jeg skulle trænes op på den bedste og hurtigste måde for at kunne konkurrere på .com markedet. Jeg brugte mange forskellige værktøjer i starten, men det var først da jeg fandt og begyndte at bruge Market Samurai, at jeg virkelig rykkede og forstod tankegangen bag det hele.

   Ja, når du opretter 301 redirects via en .htaccess fil (linux hosting med Apache Mod-Rewrite modul skal være opfyldt), så fortæller du søgemaskinerne, at sitet er flyttet permanent. Du vil dog ikke kunne få dine backlinks med, så der kan du forsøge at kontakte dem som linker til dig og bede dem om at ændre til dit nye domænenavn.

   Du må endelig skrive her på Lav Din Egen Hjemmeside hvis du har/får spørgsmål til brugen af Market Samurai. Så kan jeg evt. lave en video omkring det hvor jeg forklarer hvordan det bruges. God arbejdslyst 🙂

  • Hmm ikke sikker på jeg forstår. Det kommer nok an på hvor du hoster din hjemmeside henne? Jeg skal nok undersøge det, men mener at denne WordPress installation kom på dansk, fordi jeg brugte SurfTown (dansk hjemmeside hosting). Kan faktisk ikke huske om jeg valgte sprog under installationen, men det vil jeg da lige holde øje med næste gang jeg installere WordPress.

 • Hej Nick
  Jeg skal hjælpe en bekendt med at flytte to domæner til SurfTown.
  Domænerne er i princippet ens, men da ordet miljø indgår i navnet er det ene domæne med oe og det andet med ø. Det er meningen at domænerne skal henvise (åbne) samme hjemmeside. Hvilket domæne er det bedst at oprette hjemmesiden på? Og kan det lade sig gøre?

 • Hi there to every one, for the reason that I am really eager oof reading this blog’s post to be updated on a regular basis.
  It contains pleasant information.