I denne video forklarer jeg hvad det er du skal undersøge inden du køber dit domænenavn. Før du køber domænenavn skal du undersøge hvilke ord eller sætninger, som du tror folk vil søge efter for at finde dig i søgemaskiner som f.eks. Google. Det er super vigtigt at dit domænenavn består af det hoved søgeord du gerne vil brande eller gøre dig kendt på. På den måde får du et kæmpe forspring i forhold til de andre hjemmesider som bruger abstrakte navne som Zoosk og Bing. De har selvfølgelig en anden fordel hvilket er, at deres navne er forholdsvis nemme at huske, men så har de jo også et kæmpemæssigt markedsføringsteam og budget.

I videoen forklarer og viser jeg hvordan du kan bruge Google Keyword Tool til at se hvilke ord og sætninger folk søger efter når de skal finde din hjemmeside. Som jeg nævnte tidligere er det rigtig vigtigt, at købe et domænenavn, hvor dit søgeord indgår. Hvis det kan lade sig gøre, har du en kæmpe fordel i forbindelse med at rangere højt i Google og få gratis søgemaskinetrafik.

OBS! Google keyword tool er blevet erstattet med Google Keyword Planner som er en del af Google Adwords.

Min kammerat ville gerne lave sin egen hjemmeside, hvor han kunne hjælpe andre med sandsynlighedsregning. Han kom stolt en dag og fortalte mig at han havde købt navnet HjælpMedStatistikBeregning.dk og viste mig hans nye side. Det viste sig desværre at der kun var meget få søgninger på udtrykket “hjælp med statistikberegning” og han derfor ikke havde et særlig godt udgangspunkt. Med min hjælp fandt vi frem til Sandsynlighedsregning.dk hvilket har over 1.000 eksakte søgninger om måneden.

Det kan altså godt betale sig at bruge lidt tid på at analysere hvad folk de søger efter før man kaster sig ud i at købe domænenavn.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

11 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Nick.

  jeg har set de fleste af dine videoer nu.
  Har lært et par tricks, som jeg har fejlet lidt ved på mit første site.
  Derfor er jeg også meget motiveret i at starte endnu et projekt. Har også fundet emne og brugt adwords, har fundet frem til at der er lav konkurrence og 1600-1900 lokale søgninger på emnet månedligt.

  Problemet er blot at det mest oplagte domæne navn er optaget, sitet bruger det blot som redirect, så jeg har skrevet til dem for at hører om det evt. kunne frigives. Hvordan skifter et domæne hænder? Er det noget man skal arbejde i eller bare droppe?

  • 1600-1900 lokale søgninger er ret nice. Går ud fra det er eksakte søgninger i adwords du har fundet?

   Man går igennem registratoren for at skifte ejer på et domænenavn. Så vidt jeg ved, så skal køber indsende en anmodning om ejerskifte til registratoren, som så videresender den til sælger, der endeligt godkender flytningen.

   Det kan jo ikke skade at prøve, men hvis det er et godt domænenavn så bliver det nok svært… 😉

 • Hey! Tak for en god hjemmeside, lige hvad jeg havde brug for 🙂

  Ikke desto mindre har jeg et spørgsmål: Jeg vil gerne købe et .dk domæne, sagen er bare den at jeg skal bruge de berygtede “æ, ø og å” for at lave det domænenavn jeg ønsker. Jeg har prøvet at finde på alternative ideer til domænenavn, men intet kan beskrive det uden et af de tegn.

  Kan æ, ø og å skabe problemer når man opretter .dk domænenavne?

  På forhånd tak

  • Hej Line, tak for rosene! Du skal helt sikkert registrere et domæne med æ,ø,å hvis det passer godt til dit navn, men det skal ikke være dit hoved domæne! Du SKAL registrere dit domæne uden æ,ø og å og bruge det som dit hoveddomæne med wordpress. Det andet domænenavn med æ,ø og å skal du lave en 301 redirect til dit hoveddomæne. Dette kan du gøre hos både Unoeuro og Surftown.

   Der er masser af grunde til ikke at bruge et domænenavn med æ,ø og å som hoveddomæne. Du kan f.eks ikke bruge det i adwords og der kan være problemer med nogle browsere. Samtidigt kan det blive meget bøvlet med wordpress og plugins.

   Send mig en mail hvis du skal bruge hjælp til en korrekt opsætning hos Unoeuro.

   • Når man fortjener ros, skal man have ros! 🙂
    Jeg registrerede mit domæne med ae i stedet for æ.
    Jeg venter lige pt på svar fra UnoEuro ift. hvad det koster at have en DNS-service, der er forskellige informationer på hjemmesiden nemlig, så jeg kan ikke finde ud af om DNS-servicen er en éngangsbetaling, eller om der også er årlig domæneafgift derpå..

    Anyway, tak for det hurtige svar – Det var til stor hjælp.

 • Hej Nick
  Deres svar var som følger:

  “Prisen er 111,45 da denne også inkluderer registrering af domæne. DNS service koster blot oprettelsen og er efterfølgende gratis, dvs. hvis du allerede havde domænet og ville flytte det til os skulle du ikke betale for det igen.

  Domæneafgiften betales første år til os, og derefter til dk-hostmaster.”

  Og så vidt jeg kunne se så er den årlige domæneafgift på DNS-servicen på 6EUR.

  • Super tak for det Line!

   Så hvis man allerede har et domæne, så kan mån få DNS hosting hos Unoeuro til et engangsbeløb på godt 8€. Det er klart at vi ikke kommer uden om domæneafgiften til DK-HOSTMASTER eller andre ydbydere.

 • Hej Martin.
  Først tak for super fine og nemt forståelig videoer, for en nybegynder som mig.
  Jeg er klar til at kaste mig ud i projekt undersøg mit “emne” og opdager så at google keyword tool ikke længere er som du viser i videoen…. SUK, hvad gør jeg nu. Der kommer alt mulig om med en account til google adwords heruden betaling, jeg har ikke lyst til at betale for denne research. Kan man gøre andet?? Vh Charlotte