Det er en rigtig god ide, at oprette et child tema (også kaldet undertema på dansk). Læs eventuelt den officielle side omkring child temaer hos WordPress.org her. I denne video viser jeg hvordan du kan oprette dit eget child tema, så du er sikret mod opdateringer fra det tema du bruger. Det er nemlig sådan, at hvis du går ind og redigerer i koden for et tema du bruger, så vil alle dine ændringer blive slettet næste gang dit tema udsender en opdatering.
Det er vigtigt, at vi kan skelne mellem ændringer i temaet som du laver inde i WordPress kontrolpanel som f.eks. temaindstillinger, og de ændringer som du laver i selve CSS koden (under Udseende –> Editor). Det er helt OK at lave ændringer i dit tema hvis der findes en brugergrænseflade til det. Det vil en temaopdatering ikke overskrive. Det er kun hvis du går ind og tilføjer din egen koden i enten CSS filerne eller PHP filerne som temaet bruger.
Se i denne video hvor jeg forklarer om forskellen, og hvordan du kan oprette dit eget child tema. Det er en meget god øvelse, og der sker intet ved, at du opretter et child tema. I denne video lærer du også en lille smule om FTP, som er en metode vi bruger til at sende filer til webserveren fra egen computer.
[jwplayer player=”1″ mediaid=”1102″]Her kommer en kort opfølgningsvideo som især er rettet med de af jer, som allerede har opsat og indstillet et tema. Se denne video så du ved hvad der sker, hvis man tager et eksisterende tema og laver et undertema. Dine menuer bliver nulstillet, men ikke slettet, så du skal blot ind og rette dem til igen.
[jwplayer player=”1″ mediaid=”1104″]
[…] I videoen viser jeg hvordan du bruger de sidste par tricks som WordPress Twenty Eleven tilbyder. Når du e færdig med denne video kender du alt til standardindstillingerne i dette fantastiske tema, og senere kan vi se på, hvordan du ændrer i koden, så du kan lave endnu flere ændringer. Til den tid skal vi helt sikkert have oprettet et child tema! […]
Hej Nick
Tak for mange gode instruktionsvideoer.
Dog kan de virke lidt urolige, fordi din curser flagrer rundt.
mvh
Torben
Hej Torben,
Du har helt ret! Jeg lod selv mærke til det i en af mine andre videoer, og det er noget jeg arbejder på i øjeblikket 🙂
[…] Inden vi går i gang med at ændre i din CSS kode skal vi lige have lavet et child tema. Det betyder i praksis at vi tager en kopi af dit temas eksisterende CSS kode så vi kan tilføje ændringer. Skulle dit tema på et senere tidspunkt komme med en opdatering, så kan du roligt opdaterer uden at miste dine ændringer som vi laver i denne video. Læs mere om WordPress Child Tema her. […]
[…] Inden vi går i gang med at ændre i din CSS kode skal vi lige have lavet et child tema. Det betyder i praksis at vi tager en kopi af dit temas eksisterende CSS kode så vi kan tilføje ændringer. Skulle dit tema på et senere tidspunkt komme med en opdatering, så kan du roligt opdaterer uden at miste dine ændringer som vi laver i denne video. Læs mere om WordPress Child Tema her. […]
Hej Nick
jeg har installeret et Child Theme ud fra din video, men jeg har også brug for at kopiere andre ting der ligger under Skabelon. Kan du hjælpe med det? Jeg har fx. været nødt til at lægge nogle scripts under Headeren på mit Parent Theme, og det er jo ret uheldigt for nu er der en opdatering af mit tema.
Mvh Marlene
Hej Marlene, beklager det sene svar. Man kan også bruge en “child” functions.php version. Det vil sige du opretter de specielle funktioner du skal bruge i denne fil, på samme måde som med CSS. Jeg har fundet følgende link til dig, håber det hjælper: http://code.tutsplus.com/tutorials/a-guide-to-overriding-parent-theme-functions-in-your-child-theme–cms-22623 Hvis ikke så prøv at beskriv hvad det er du gerne vil lave i lidt flere detaljer 🙂
Hvis det drejer sig om JavaScripts så vil jeg helt klart anbefale, at du finder et plugin til WordPress som giver dig mulighed for, at tilføje JS via admin kontrolpanelet som f.eks. https://wordpress.org/plugins/insert-headers-and-footers. Med dette plugin kan du skifte mellem temaer og opdatere uden at miste det kode som bliver sat ind.