google-keyword-plannerI denne video ser vi på Google Keyword Planner og jeg giver en kort forklaring på hvordan du kan komme i gang med at undersøge om der er folk som søger efter det som du gerne vil lave en hjemmeside om. Det kan nemlig godt lade sig gøre, at se hvor mange folk der søger efter bestemte udtryk, søgeord og lignende. Det kan være en rigtig god ide, at undersøge hvor mange folk der søger efter dit emne, da det kan give en god indikation om du er inde på noget godt.

Hvad Er Google Keyword Planner For Et Værktøj?

Google Keyword Planner er en del af Google Adwords, og det er et gratis værktøj der viser hvor mange søgninger der findes på bestemte søgeord. Du skal oprette en gratis Google Adwords konto hvis ikke du har det i forvejen, og det kan du gøre ved at klikke her.

Når du har fået oprettet en Google Adwords konto, så kan du finde Google Keyword Planner ved at logge ind og vælge menuen værktøjer. Derefter skal du i gang med at søge efter nogle ord og sætninger, som du tror din målgruppe bruger når de skal lede efter oplysinger, løsninger eller andet omkring dit emne.

Er Google Keyword Planner Nok Til At Vælge Et Domænenavn?

Det er en rigtig god start! Normalt så skal man se på både efterspørgsel (søgninger) og udbud (konkurrence) før man har et rigtig godt billede af, om et givent søgeord eller en sætninger er værd at gå efter. Med Google Keyword Planner kan du rimelig nøjagtigt se efterspørgslen og du kan også få en ide omkring konkurrencen, da de har en kolonne der viser om den er høj, mellem eller lav. Det er et meget groft tegn på konkurrencen, men det er bedre end ingenting.

Det er heller ikke strengt nødvendigt at have dit søgeord eller din sætning i dit domænenavn, men det hjælper stadig. Du skal som minimum bruge Google Keyword Planner til at se, om der overhovedet er søgninger omkring dit emne. Dernæst kan du prøve at se, om du kan få et søgeord eller en frase med i dit domænenavn ved at se om det er ledigt på Unoeuro.

Herunder finder du overbliksvideoen omkring Google Keyword Planner og et par eksempler på, hvordan jeg har brugt den til at finde både domænenavne og søgeord til artikler:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1427″]
Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

2 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hej Nick Martin
    Vil du lave en ny video, der viser hvordan man logger ind til keyword planner. De har (måske?) ændret det. Nu kan man i hvert fald kun logge ind, hvis man skriver sin hjemmesideadresse (som jeg jo ikke har endnu), og der kommer slet ikke det frem på skærmen, som du viser.
    På forhånd tak 🙂

  • Nu fik jeg det til at virke, men kun ved at oprette en helt ny googlekonto og så fravælge introduktionen.