wordpress-webshop-magento

Nem og hurtig installation af Magento WordPress webshop

Magento er et stort og forholdsvist komplekst webshop-system, der indeholder al den funktionalitet, der kræves af en professionel webshop. Desværre kræver det en vis computerteknisk forståelse at sætte Magento korrekt op, hvilket gør at mange måske opgiver systemet før de overhovedet har gennemført installationen.

Der findes heldigvis råd for, hvordan overstående problem kan løses. Hos Unoeuro (som er et billigt webhotel) har de implementeret en løsning der gør installationen af Magento let tilgængelig for alle. Som bruger af Unoeuro kan du ved hjælp af noget der hedder: 1-click Installation sætte den nyeste version af en Magento webshop op på ganske få minutter. Det eneste der kræves, er indtastning af ganske få informationer, som anvendes til at oprette din administrator bruger i webshoppen, samt din lokation og hvilke valuta du ønsker at anvende. Når informationerne er indtastet og der er klikket på knappen: Installer nu, går der kun ganske få minutter inden du har et fungerende fundament for din webshop.

Ved brug af Unoeuro’s 1-click installation er der ikke behov for kendskab til hverken PHP eller databaser, da alt dette generes automatisk af systemet bag facaden. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at 1-click installationen kun installerer selve systemet, hvorefter du selv er ansvarlig for at gøre din webshop klar til brug. Dette vil sige, at efter installationen har du “webshop-værktøjet”, men det er først der, at selve klargøringen af din webshop skal påbegyndes. Der medfølger altså ingen moduler eller designs til din webshop i installationen. Og ingen demo produkter, der gør det nemt for dig at gennemskue, hvordan produkter tilføjes til systemet.

Klargøring af din Magento WordPress Webshop

Først og fremmest skal der findes et template (design) til din webshop, som passer til den branche dine produkter tilhører. Der findes en række steder på nettet, som tilbyder gratis templates til Magento webshops. Hvis man ønsker et mere unikt udseende kan man i stedet købe et design. Nedenfor findes et par eksempler:

http://themeforest.net/category/ecommerce/magento (Templates, der skal betales for).

Der medfølger som regel en guide til, hvordan de enkelte templates installeres og det er oftes en forholdsvis nem proces. For at installere et template skal du have en FTP-klient og vide, hvordan du via denne overfører filer til serveren, som din webhost ligger på.

Udover at designet på din webshop skal være på plads, er der en række forretningsmæssige ting, der skal sættes op via webshoppens administrationspanel (Administrationspanelet findes på følgende URL: www.dinwebshop.dk/admin). Eksempelvis skal der oprettes momsregler, handelsvilkår og lignende. Desværre er moms-reglerne ikke automatisk sat op for en dansk webshop, selvom du ved installationen har markeret, at webshoppen skal være på dansk.

Det er ligeledes i administrationspanelet at ekstra moduler til webshoppen kan installeres. Der kan findes en lang række moduler på: http://www.magentocommerce.com/magento-connect/ som kan være med til at udvide din webshops funktionalitet. Disse kan oftest installeres direkte gennem webshoppens administrationpanel og kræver ingen eksterne programmer.

Et af de vigtigste elementer i en webshop er naturligvis produkterne. Disse tilføjes nemt via administrationpanelet, under: Katalog-> Produkter, hvor der findes en knap med teksten: Tilføj produkt. Produkter tilføjes til en kategori som ligeledes oprettes fra administrationspanelet.

Vurdering

Umiddelbart virker Unoeuro som et fornuftigt sted at få sin nye Magento-løsning hostet. Hastigheden hos Unoeuro er udmærket, hvilket er en vigtig faktor, hvis man ønsker høj kundetilfredshed. Man skal dog huske på, at et billigt webhotel ikke tildeler uendelige ressourser til den enkelte kunde hvilket betyder, at når aktiviteten på ens webshop stiger, vil dette højst sandsynligt går udover shoppens indlæsningstid.

Som nævnt tidligere, bliver der ved 1-click installationen kun installeret en hel basic version af Magento. Der er hverken installeret brugbare ekstra moduler eller templates, hvilket gør, at det stadig kræver en del arbejde at gøre sin webshop klar efter installationen. Eftersom at administrationspanelet i Magento er omfattende, bør du i begyndelsen afsætte en del tid at lære funktionerne at kende.

Skal der laves rettelser i design eller systemets funktionalitet, kræver dette naturligvis et dybdegående kendskab til programmering. Har man ikke denne, kan man med fordel gøre brug af professionelle Magento-udviklere til denne slags opgaver. Man kan naturligvis også få professionelle til at sætte hele ens Magento webshop op hvilket gør, at man ikke selv behøver at bekymre sig om opsætning, moduler og stabilitet.

Skrevet af Tommy Frøkjær, CEO & senior udvikler hos WEXO. Wexo håndtere til dagligt magento både ifor. udviklere, men også ift. marketing, mersalg og forretningsudvikling.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

17 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.