Hjemmeside HostingJeg håber du har læst min artikel omkring det at købe domænenavn frem for at tage imod de gratis tilbud der florerer på Internettet. Hvis ikke, så synes jeg det er en god ide, at starte med den.

Nu vil jeg gerne fortælle en smule om hjemmeside hosting og hvorfor det er det rigtige valg for dig. Husk at hjemmeside hosting er det samme som dit hus eller din bolig og domænenavnet er adressen dertil. Det giver ikke mening at have en adresse uden hus og omvendt. Måske er der nogen der tænker det kunne være fedt at have et hus uden adresse så man kunne slippe væk for en stund 🙂 Men det er altså sammenligningen med Internettet: domænenavn=hjemmeside hosting og adresse=bolig.

Det er en god ide ikke at skille de to ting ad. Hvis du overvejer at købe et domænenavn så skal du samtidigt tænke på at købe tilknyttet hjemmeside hosting. Du skal have begge dele i mende, da du rent faktisk kan få et gratis domænenavn (det første år) hvis du køber det sammen med hjemmeside hosting. Jeg skal nok vise dig helt præcist hvordan du bærer dig ad med det i det næste indlæg omkring hjemmeside hosting.

Vigtigt at Vide Omkring Hjemmeside Hosting

Her på Lav Din Egen Hjemmeside vil jeg udelukkende fokusere på hjemmeside hosting der er særligt egne til WordPress hjemmeside. Det er den absolut hurtigste, nemmeste og i min mening bedste måde at komme i gang med at lave din egen hjemmeside på. Jeg har lavet hjemmesider siden år 2000, så tro mig når jeg siger, at du ikke behøver at kunne kodet en eneste linie HTML for at komme i gang med at lave en fed hjemmeside. Der er dog nogle enkelte ting du skal holde øje med, når du leder efter en god hjemmeside hosting løsning:

Der må gerne være mindst 1000MB plads på hosten.

Det er ikke et must, og jeg har tit oprettet hosting med kun 100MB plads (da jeg ejer min egen hosting kan jeg udvide uden problemer hvis det bliver nødvendigt). Selve HTML og PHP sider fylder ingenting! Det er billeder, lyd og video der fylder … især video, men det kan vi normalt få YouTube til at hoste for os. Man binder sig typisk for et år ad gangen (især hvis du gerne vil have det bedste hjemmeside hosting tilbud), hvorfor det er rart med lidt ekstra plads skulle man nu får brug for det.

Linux/Windows hjemmeside hosting

Der er to typer af hjemmeside hosting man kan vælge mellem og de hedder populært windows hosting og linux hosting. Kort fortalt betyder det at en windows hosting understøtter windows programmering som ASP og Linux hosting understøtter programmering som PHP. Det du skal være opmærksom på er, at du skal 9/10 altid bruge Linux hjemmeside hosting. Derudeover er der forskellige former for hosting konti som, dedikeret, VPS, shared og reseller. Jeg vil ikke gå i dybden med disse typer i denne artikel.

Trafik, trafik & trafik!

Den mængde af trafik som du er tilladt at benytte er oftest målt i GB (1000MB). Dette er ikke noget du behøver at være specielt opmærksom på, da de fleste hjemmeside hosting udbydere tilbyder mængder der er mere end rigeligt for almindelige hjemmesider. I alt den tid jeg har bygget hjemmesider har jeg kun ramt grænsen en enkelt gang, og det var fordi en af mine programmer gik amok og lagde en server ned. Typisk vil du blive tilbudt “ubegrænset” trafik, men hvis du kan, så vælg en hjemmeside hosting løsning med en specificeret mængde. Alt over 5GB er mere end rigelig for at komme i gang.

Dansk eller International Hjemmeside Hosting?

Om du beslutter dig for at købe et .dk eller .com/.net/.org domænenavn vil rent faktisk få stor betydning for den hjemmeside hosting løsning du skal vælge. Rent teknisk set er det et helvede (i hvert fald for ikke-eksperter), at hoste et .dk domænenavn på en international hjemmeside hosting løsning. Det har rent faktisk også betydning for SEO (søgemaskine optimering) om dit domænenavn ligger på en dansk eller international hjemmeside hosting. Kort fortalt så skal du vælge en dansk hjemmeside hosting hvis du vælger et .dk domænenavn og du skal vælge en international hjemmeside hosting hvis du vælger et .com/.net/.org domænenavn.

Hvilken Hjemmeside Hosting Benytter Du Nick?

Jeg laver både danske og internationale hjemmesider, så jeg benytter begge hjemmeside hosting løsninger. Jeg skal nok skrive en dybdegående anmeldelse af de hjemmeside hosting løsninger jeg benytter, men hvis du er super nysgerrig, så kan jeg kort fortælle at for mine danske hjemmesider bruger jeg Unoeuro og for mine internationale sider bruger jeg HostGator.

Begge hjemmeside hosting løsninger har jeg haft rigtig gode erfaringer med. Faktisk er jeg så glad for HostGator, at jeg har samlet ALLE mine internationale hjemmesider hos dem. Unoeuro er et super godt sted at starte! De har et utrolig brugervenligt kontrolsystem og knald hurtig svartider på support spørgsmål! Jeg kan virkelig anbefale Unoeuro og bruger dem selv aktivt til mine danske hjemmesider.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

56 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hvad er dit syn på one.com. Dem er jeg personligt lidt forelskede i, fordi de tilbyder et gratis clouddrev til backup osv.

  • Hej Frede, tak for dit spørgsmål.

   Jeg har intet dårligt at sige om one.com, men der var en enkelt grund til jeg ikke valgte dem, da jeg skulle bygge LavDinEgenHjemmeside. Et af mine krav var, at man kunne installere WordPress med et enkelt klik fra kontrolpanelet. Det gør tingene meget hurtigere og nemmere for folk at komme i gang. Det understøttede one.com ikke, da jeg forhørte mig, men måske de gør det nu?

   Mht. backup så lyder det jo rigtig godt! Men skriv lige til dem en gang og høre om de tager daglig/ugentlig backup af almindelige private kunder (ej erhvervskunder). Synes ikke helt jeg kunne lure det ud fra deres beskrivelse på hjemmesiden.

   Håber det hjælper 🙂

 • Det er fuldstændig korrekt når du siger at hosting har betydning for SEO, men der er hundredvis af faktorer det spiller ind når vi taler SEO. SEO guru ´en Eric Enge skriver endda I hans bog ”The Art of SEO” at der er over tusind faktorer, og som sagt hosting er kun en a disse mange faktorer, I nogen brancher men lav konkurrence er det endda muligt at få top placering i Google.com med et nyt domain allerede efter 3 md. og med en pagerank 0 og I disse tilfælde er det helt ligegyldigt om man hoster lokalt bare det er en stabil server.

  hvad jeg syntes er langt mere vigtigt når man vælger hosting er servicen, og det er uanset om man er ekspert eller nybegynder. Vi hoster alle vores kunders hjemmesider hos Hostgator, for os er det ekstremt vigtigt at vi kan updater vores kunders hjemmesider så hurtigt og effektivt som muligt. Jeg ville aldrig hoste et sted hvor de ikke kan tilbyde 24 times support. For nybegynder er det næppe I den normale åbningstid man har et problem man gerne vil have løst.

  I øvrigt stor respekt for Nicks gennemgang af hvad hosting egentligt er. Keep UP The Good Work!!

  Sam
  http://www.thegreatelephant.com

  • Hej Sam,

   Tak for din kommentar. Ja der er virkelig mange ting som spiller ind på din SEO, og den gode diskussion omkring hvor serveren er placeret i forhold til det land du forsøger at rangere i dukker tit op. Har du nogen præferencer på den front? Kan se du også er stor fan af HostGator – deres live chat support er SÅ genial!!! Laver du også danske SEO projekter, og i de tilfælde, vil du så stadig bruge HostGator til dem? Min store irritation ligger hos DK HOSTMASTER for ikke at lade os pege danske domænenavne til internationale servere som HostGator.

   Tak for rosene, og kig endelig forbi igen 🙂

   • Hej Nick,

    Ja jeg har lavet en del SEO projekter rettet mod det danske marked mest I mit tidligere job, nu er det mest web design og SEO projekter rettet mod det Norske, og Kinesiske marked jeg arbejder med.

    Alle SEO projekter kræver indgående research af konkurrenterne og af branchen og selvfølgelig analyse af styrker og svagheder den såkaldt SWOT (Strengths, Weakness, Opportunities, Threat) analyse, ud fra disse resultater kan man så udarbejde en detaljeret SEO og marketing plan der skal ende op med målbare resultater på en fastlagt tidslinje, man har på dette tidspunkt et helt reelt billede af hvor hård konkurrencen er. Jeg vil I de fleste tilfælde bruge Hostgator til SEO projekter I Danmark kun hvis konkurrencen er yders hård vil jeg overveje at benytte mig af lokal hosting.
    Hvis man satser på det danske marked (Geotargeting) men hoster sin hjemmeside hos Hostgator så er det ekstra vigtigt at man synliggøre over for Google hvor ens forretning er placeret geografisk. Det kan gøres på følgende måde:

    1 Man bør aldrig skjule sine whois informationer (whois privacy), Google finde informationer om din nationale placering ved hjælp af disse oplysninger.

    2. Man bør have sine kontakt informationer med komplet adresse på hver side af hjemmesiden, det er ikke nok kun at have disse informationer på sin kontakt side.

    3. Hjemmesiden skal være på dansk og bør være med et .dk domænenavn

    4. En link kampagne med fokus på dansk-sprogede hjemmesider vil være at foretrække da det vil have større SEO værdi, end links fra engelsk-sprogede hjemmesider.

    Jeg snakke med Michael Winter fra DK Hostmaster, og han lød noget forbavset da jeg fremlagde dit problem, han kunne forsikre mig om at der ikke er noget problem i at pege et .dk domænenavn til Hostgator. Hostgator har heller ikke noget notat liggende omkring dette problem.

    Sam
    http://www.thegreatelephant.com

 • Beskriver du i nogle af dine artikler hvordan man vælger mellem dedikeret, shared, reseller og ?

  Mvh Camilla

  • Hej Camilla,

   Super godt spørgsmål! Jeg burde smække en artikel sammen omkring det, men her får du lige det hurtige svar:

   Dedikeret: En server kun til dig som ikke deles med andre. Det er kun store hjemmesider med masser af trafik og andre specielle services som har behov for denne type.
   Shared: Den klassiske model. Du “lejer” dig ind på en server med andre og “deler” ressourcer og omkostninger. Billig løsning som 95% af os “alm” mennesker kan bruge.
   Reseller: Du har mulighed for at starte din egen hosting løsning (sælge hosting til andre) eller blot benytte den hvis du vil oprette mange hjemmesider.

   Jeg bruger selv en reseller løsning fra HostGator. Det burde jeg også lave en video om, for det er super smart faktisk!

 • Hej! Først og fremmest – tak for en fantastisk brugbar hjemmeside! Jeg har dog et spørgsmål:

  Overvejer at lave en side hvor jeg hovedsageligt anmelder film, men hvordan går jeg i gang med det? Der er jo copyright på alle film billeder og covers osv, ikk’? Så hvordan kan jeg nogensinde få en side som f.eks. http://Www.bdlive.dk, hvis jeg ikke må have screenshots fra filmene? Hvordan får jeg den nødvendige tilladelse?

  Mange hilsner fra Martin 🙂

  • Hey Martin,

   Det er da et ret godt spørgsmål.Mit umiddelbare bud er, at du sagtens kan bruge billeder, trailer osv, sålænge der ikke er tvivl om hvem der har rettighederne. F.eks. kan du sagtens tage en Youtube forfilm, og smide den på din hjemmeside. Det er der ikke noget galt i. Men du kan da forsøge at sende en email til andre filmanmeldere og høre om der er en procedure for at få rettigheder? Hvis din hjemmeside er oprigtig og ikke forsøger at skjule hvem der ejer hvad, så kan jeg ikke forestille mig, at filmselskaberne kunne have noget imod din hjemmeside. Men som sagt, det er ikke noget jeg ved 100%, så ja følg lige op på det. Skriv endelig et svar her når du kommer på noget, er ret interessant.

 • Tak for et spændende indlæg, der bestemt er værd at læse. Der findes rigtig mange forskellige hosts, jeg benytte selv personligt gigahost, og det har jeg gjort i en del år efterhånden. Nogle kunder har selv nogle de vil anbefale, hvilket også er helt fint. Men det er nogle gode punkter du nævner, som man bestemt skal tage for øje.

  En anden ting, så er 1GB vel rent tekniske set 1024MB?

 • Hej Martin
  Jeg er helt ny indenfor dette her, vil starte min egen fodplejeklinik og derfor have en hjemmeside. Hvordan synes du jeg skal gribe det an?
  Venlig hilsen
  Pia

  • Hej Pia,

   Spændende og tak for din kommentar. Det er et kæmpe spørgsmål du stiller mig hehe, da der er mange ting at tænke over. Det første jeg ville gøre er at undersøge hvilke søgeord kunder i din branche bruger for at finde lignende hjemmesider. Det kan du gøre gratis med Google Adwords (du skal oprette en gratis konto hvis ikke du allerede har en af Google konti). Jeg har lavet en kort video der viser hvordan du kan bruge et automatiseret værktøj som Market Samurai til at finde nogle gode søgeord. Der er en gratis prøveperiode. Se denne video for at lære hvor vigtig et godt domænenavn kan være: https://lavdinegenhjemmeside.dk/kob-domaenenavn/kob-domaenenavn-analyser-konkurrenter.

   Ellers vil jeg sige at WordPress er super egnet til folk som gerne vil i gang med hjemmesider. Det er gratis og meget brugervenligt så snart man har lært det at kende. Du er velkommen til at stille WordPress spørgsmål her på siden.

 • Hej Nick,

  jeg overvejer at starte op en blog som så mange andre. Mit ønske med bloggen er at gøre mine omgivelser opmærksom på mig som fagperson indenfor området sundhed og ernæring. Jeg er p.t. studerende indenfor feltet og ønsker at starte min egen virksomhed når jeg er færdig. Dvs. at jeg om ikke så lang tid skal have sat op en hjemmeside hvor jeg har brug for al hjælp i verden. 🙂 Mit spørgsmål går dog på en blog som jeg vil starte op allerede nu og om jeg kan anvende dine råd omkring hjemmesider til det samme? Dvs. køb af domæne navn og hjemmeside hosting er det det samme som valg af et webhotel når man skal starte en blog. Mit ønske når jeg starter min hjemmeside om et år er at jeg kan knytte min, på det tidspunkt, allerede eksisterende blog til hjemmesiden, således at besøgende kan klikke direkte in på min blog når de besøger hjemmesiden. Du må virkelig undskylde hvis jeg henvender mig det forkerte sted med mine spørgsmål. Men med meget lidt erfaring og forståelse for området så er det en jungel der ude… 🙂 På forhånd tak!

  Nadine

  • Hej Nadine,

   Lad mig lige sikre jeg forstår dig helt korrekt. Du vil gerne starte din egen virksomhed (super fedt!!!) og til den vil du have en hjemmeside med tilknyttet blog? Altså sådan så din hjemmeside hedder http://www.SundMedDinKrop.dk (opdigtet navn) og din blog så ligger på http://www.SundMedDinKrop.dk/blog. Er det korrekt forstået?

   Alt hvad jeg skriver/viser om “blog”, “wordpress” og “hjemmeside” her på hjemmesiden er stort set det samme. WordPress er et brugervenligst CMS (content management system), som gør det super nemt at oprette, vedligeholde og udvikle en hjemmeside/blog.

   Typisk når jeg fortæller om ting her på hjemmesiden, så er det med udgangspunkt i, at WordPress er sat op til at være selve hjemmesiden. Man kan sagtens bruge WordPress til en hel hjemmeside (og blog) hvis man vil. Det er altid det jeg gør. Man kan også sagtens skille de to ting ad, så man har en hjemmeside med tilknyttet blog. Det er især folk som har ekstremt specielle krav til deres hjemmeside (særlig kodning) som vælger denne løsning. For os 99% almindelige mennesker er det ikke nødvendigt. Mit forslag til dig er, at benytte WordPress som blog og hjemmeside, da det er super nemt.

   Du kan f.eks. oprette hele WordPress så forsiden (www.SundMedDinKrop.dk) er en ganske almindelig statisk side som ikke ændrer sig (med mindre du ændrer den) og så have http://www.SundMedDinKrop.dk/blog til at være der hvor du regelmæssigt tilføjer nyheder, tilbud, artikler osv. WordPress klarer det hele og jeg viser kort hvordan man vælger det i denne video.

   Håber det giver lidt svar på dit spørgsål. Du må endelig sige til hvis du har brug for mere info inden du beslutter dig. Til sidst kan jeg kun sige fedt at du går i gang i god tid. Det er absolute en fordel!

 • Hej Nick,
  først, tak for en super side! Jeg føler mig allerede overvældet af nyttig info 🙂

  Jeg går med tanken om at lave en hjemmeside med salg som formål. Kan man i så fald stadig bruge wordpress?
  Ligesom Nadine, ville jeg nemlig også gerne kombinere det med en blog, og så er det jo fordelagtigt hvis de to spiller sammen 😉

  På forhånd tak!

  Sanni

 • Hej Nick.
  Jeg håber du kan hjælpe.

  Jeg har for nylig købt et domæne navn .dk
  hvor der indgår bogstavet ø

  Jeg for en ven fra udlandet til at lave hjemmessiden gratis til mig (han kan ikke dansk)

  Han har købt en hosting (udlandsk) hvor det ikke lykkes!

  Hvad kan vi gøre ?
  Har søgt på nettet og har fundet en del danske hosting udbyder, men er kun på dansk !

  Det skal være eng. og han køre med linux hosting.
  Hvem udbyder på sådan noget?

  • Hej Bruce,

   Domænenavne med æ, ø og å er ikke en særlig god ide, og slet ikke når man skal arbejde med Google (Adwords), WordPress og andre web baserede software systemer. Det du skal gøre er, at registrere et nyt domænenavn uden dit ø (benyt blot ‘o’ eller ‘oe’) og brug en af de internationale registrarer, da DK-HOSTMASTER er kompliceret hvis du vil hoste på udenlandske servere.

   1) Jeg vil til en hver tid anbefale HostGator til internationale hosting (24/7/365 live chat support)
   2) Jeg bruger selv GoDaddy til alle mine ikke .dk domæner (altid uden æ. ø og å)

   Din engelske ven kan sagtens opsætte WordPress med et domænenavn som er registreret hos GoDaddy.

   Dit domænenavn med ø kan du lave en 301 redirect på, så man godt kan skrive det i browseren, men den vil blot viderestille til domænenavnet uden ø. Hvordan du laver 301 redirect skal du lige høre ad hos dem hvor du har registreret domænenavnet med ø.

   Håber det giver lidt svar på dit spørgsmål, og du er meget velkommen til at følge op med status og yderligere spørgsmål.

   • Hej Nick,

    Fed side du her har lavet. Jeg har et par spørgsmål både mht. Domænenavn, domænekøb og Hosting.

    Jeg har tænkt mig at købe et .com domæne.
    Du skriver at du selv bruger GoDaddy, men jeg kan se at HostGator også sælger domæner.

    1: Vil du anbefale at jeg først køber domænet hos GoDaddy (din foretrukne) og dernæst køber hosting hos HostGator? (Eller er det kun fordi du selv hoster at du bruger GoDaddy?)

    2: HostGator har pakken “Hatchling” som dækker mit behov så rigeligt. Er der nogle hosting Addons jeg som debutant ikke kan leve uden?

    3: Jeg har brugt Google Adwords til at finde nogle tal for diverse søgeord hvor konkurrencen er lav. Ord_x = 301000 og Ord_y = 165000. ord_x og ord_y i kombination har dog ingen resultater. Kan det stadig være en god idé at købe http://www.ord_xord_y.com? (eller bør hele navnet være flittigt søgt?)

    4: Ville det give færre hits om jeg tilføjede mit navn i domænenavnet som f.eks. http://www.adwordspatrick.com?

    Jeg ser frem til at læse dit svar, og endnu end gang mange tak for din utroligt hjælpsomme side.

    Mvh
    Patrick

    • Hej Patrick,

     1) Kun fordi jeg har alle mine andre domænenavne hos GoDaddy og jeg selv opsætter hosting fra Hostgator reseller konto
     2) Kort, nej 🙂 Hatchling er fin starter
     3) Generelt set er det stadig en OK ide at have søgeord i domænenavnet, men Google giver det ikke så meget plus som tidligere. Tænk hellere på om det giver mening når folk læser det 🙂
     4) Det tror jeg ikke, husk det afhænger 90% af hvad indhold du tilføjer 😉

 • hej, jeg forstår ikke lige hvad du mener med dette:
  Det du skal være opmærksom på er, at du skal 9/10 altid bruge Linux hjemmeside hosting.
  Betyder det, ni ud af 10 tilfælde, skal man bruge Linux hosting????

  På forhånd tak

  • Hej Marianne,

   Ja det er måske også lidt kryptisk 🙂 WordPress er skrevet i sproget php og det kører som regel altid på en linux server. Der er nogle enkelte tilfælde hvor folk gerne vil køre WordPress på en windows server, og der skal lidt mere til. Så ja du har helt ret, for os almindelige mennesker vil det altid være en linux server hvis vi vil bruge WordPress 🙂 Håber det giver lidt afklaring.

 • Hej Nick Martin
  Jeg føler mig heldig ved at finde din hjemmeside, for jeg har længe ønsket mig en ordentlig hjemmeside da min ikke virker mere. Jeg ejer ikke selv mit domæne og har opsagt det med snarligt udløb. Men jeg kan ikke rigtig komme i gang så ville høre om du har et godt råd til hvordan jeg kan finde en person som kan sidemandsoplære mig i at lave min egen hjemmeside. Jeg vil gerne gå 100% selvstændig indenfor alternativ behandling allerede her d 1.10.13, så er lidt tidspressets. Jeg vil have at der også skal være betalingsmodul og bookingforespørgsel.
  Håber du har et godt råd til mig 🙂

  • Hej Zirkelina,

   Smadder godt at du er så opsat på, at komme i gang med dit projekt og din egen hjemmeside! Hvis du gerne vil finde en, der kan sidde ved siden af og vise dig hvordan du skal bære dig ad, så vil jeg foreslå du opretter en gratis profil hos http://www.amino.dk hvor der er masser af andre iværksættere. Jeg er pt. bosidende i Indonesien, så jeg dur ikke til det 🙂

   Betalingsmodul er en af de videoserier jeg har på programme til at få lavet. Det kan sagtens lade sig gøre med WordPress, men hvis du vil i gang hurtigst muligt og har lidt penge at investere, så ville jeg forhøre mig ad inde på Amino omkring dette også. Der findes nemlig pakkeløsninger derude, men det koster altså lidt.

   Håber det hjælper.

 • Hej Nick
  Jeg skal i gang med min første hjemmeside, og efter at være “faldet over” din side her er jeg “helt euforisk”, for nu er jeg 100 % sikker på at jeg når til vejs ende med et godt resultat.
  Lige et enkelt spørgsmål vedr. en ting der forvirrer mig lidt:
  Homepage eller Blog ? Hvad er forskellen ? Kan en blog have adskillige sider ?

  Venlig hilsen

  • Mange tak 🙂

   Når du bruger WordPress så har du to muligheder med din forside (der findes flere, men som standard 2). Du kan enten bruge en statisk side som din forside, eller en “indlægsside”/blog. Forskellen er, at en statisk side kun viser det der er på siden og ændrer sig ikke. En blog-forside vil hele tiden opdaterer sig selv med et udsnit af de indlæg som du skriver. Med WordPress kan du altså lave en “almindelig” hjemmeside, en 100% blog eller en kombination af de to. Det er ikke usædvanligt, at se en “almindelig” forside og så en side der hedder /blog der fungerer som blog.

   Jeg har lavet en video som forklarer forskellen lidt bedre her:
   https://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/hurtig-start-guide/aendre-forside

   Håber det giver svar.

 • Hej Nick,
  Jeg skal igang med at lave en hjemmeside, hvor jeg viser mine malerier og jeg vil gerne lave et søgekriterie, hvor brugeren kan finde billeder ved at søge på en farve. Kender du nogen hjemmeside som kan klare dette. Og kan du anbefale hvilken jeg skal bruge, når hovedfunktionen kommer til at ligge på billeddelen ? Det bør lige nævnes at jeg er – en glad amatør – så jeg ønsker at lave denne billigst muligt. PFt for din hjælp

 • Tak for din side. Jeg har et spørgsmål. Jeg bruger wix med et dk – domæne. Deres SEO er vildt dårlig og den loader meget langsomt. Selvom der er plads til mange billeder, så loader siden langsomt selv med de mindste filer.
  Vil det blive hurtigere med en com -domæne? Eller vil du her anbefale mig, at skifte websidehost?
  I så fald kender du til et dansk host – med wordpress, der tillader mig, at opbygge siden først for så senere at overføre mit domæne?
  På forhånd tak
  Vimala

  • Hej Vimala,

   Unoeuro er den host jeg selv bruger og anbefaler andre at bruge. Den er super billig, men tag ikke fejl af prisen, de kan det hele og gør det på en rigtig brugervenlig måde. Og de kan det som du beskriver og har lynhurtig email support.

 • Hej Nick
  Tak for fede råd undervejs. Jeg har en dansk hjemmeside inden for psykoterapi, sexologi og filosofiske samtaler på i123.dk. En udbyder, jeg udelukkende har haft gode erfaringer med. Jeg har i mellemtiden fået en del klienter (via Skype) i Canada og USA (og et par stykker i Frankrig), og de udtrykker irritation over, at jeg ikke har en engelsksproget udgave. Min umiddelbare tanke var at oversætte den danske udgave og lave en engelsk version i en undermappe til .dk-siden, men ud fra det du skriver i artiklen, er det vist bedre i forhold til søgemuligheder at oprette på fx Hostgator. Mit spørgsmål er, om Hostgater er det “rigtige” i forhold til det canadiske og amerikanske marked, eller om en anden udbyder kan være bedre… Måske også med tanke på det, der blev understreget oven over, at der er MANGE hensyn at tage ved Google-optimeringer – fx i forhold til den type branche, jeg er indenfor.
  På forhånd tak.
  //Jimmy

  • Hej Jimmy, det er et godt spørgsmål. Debatten omrking en international server er bedre til internationale sider end en dansk er vist svær at finde et klart svar på. Der er måske andre aspekter som det man ser når man søger i Google. Nu er det helt personligt, men når jeg sæger på Google og ser engelsk indhold på et ikke .com, .org eller.net domæne (ja det er noget jeg lægger mærke til i søgeresultaterne), så giver jeg det ikke så meget vægt…

   Der findes WordPress plugins til at oprette oversættelser, så dem kan du selvfølgelig undersøge også.

 • Hej Nick, jeg er i gang med at starte en forretning op, og vil derfor høre hvor du vil anbefale mig at lave min web shop? den må gerne understøtte wordpress.
  planen er det i første omgang bliver en dk side.
  Vh Rikke

 • Jeg skal lige ha´det skåret ud i pap – hvilken hjemmeside hosting vil du bruge til en .com hjemmeside?

 • Hej Nick
  Jeg har et firma med et par afdelinger i Danmark og vil gerne udvide forretningen med afdelinger i England og på sigt andre lande. Derfor vi jeg gerne ændre min hjemmeside fra .dk til .com eller lignende.
  Er det muligt at få min link juice, tror jeg det hedder, fra min .dk med over til en .com hjemmeside?

  • Kort svar er nej, du kan ikke få link juice fra et domæne over til et andet. Du kan selvfølgelig beholde dit .dk navn og så pege det over på din nye hosting server hvis det er det som skal til. Ellers køber du bare .com domænet og peger på din nuværende hosting (hvis du vil have både dansk og engelsk version på samme hosting). Har du overvejet blot at oprette en international version af din hjemmeside på en nyt .com webhost?

 • Hej Nick
  Jeg har et firma med et par afdelinger i Danmark og vil gerne udvide forretningen med afdelinger i England og på sigt andre lande. Derfor vi jeg gerne ændre min hjemmeside fra .dk til .com eller lignende.
  Er det muligt at få min link juice, tror jeg det hedder, fra min .dk med over til en .com hjemmeside?

 • Blog eller hjemmeside?
  Hvis man laver en artikel hvordan ville det være bedst at udgive den… som en side eller et blog opslag?
  Jeg er i gang med at lave en WordPress hjemmeside med blog og tænkte over om der er fordele ved udgive en artikel som det ene eller det andet, – Jeg er i tvivl om der kunne være en fordel hvis folk kunne kommentere en artikel i en blog.

  • Den helt store forskel mellem en side og et indlæg er, at indlæg kan kategoriseres ved brug af kategorier (sjovt nok) og det kan sider ikke. Du kan heller ikke have sider på din blog side. Ellers fungere de på samme måde.

 • Hej, jeg er lidt på usikker grund. Jeg har vha wordpress lavet min egen hjemmeside pernilleschjoenningblog@wordpress.com og så har jeg efterfølgende købt domænet pernilleschjoenning.dk hos godaddy, mit spøgsmål er så hvordan jeg får hjemmesiden og på mit domæne? Skal jeg bruge hosting, eller er det kun hvis man ikke selv vil lave hjemmesiden? Beklager hvis du allerede har svaret på spørgsmålet, har ellers kigget kommentarene igennem.

 • Hej Nick
  Jeg forstår ikke hvorfor det har nogen betydning at vælge .dk og ikke .com, når man vælger unoeuro? Jeg vil gerne have en .com adresse og jeg vil godt have unoeuro. Hvis jeg vælger det, hvad skal jeg så være opmærksom på?

 • Hej Nick,

  Jeg driver en nyhedsside og har gjort det siden 2013. Jeg bruger på nuværende tidspunkt Unoeuro, men syntes at både min hjemmeside og WordPress dashboard kører langsomt. Jeg overvejer at skifte til Hostgator. Er de bedre end Unoeuro?

  • Hej Peter, start med at tage kontakt til Unoeuro. Der kan være mange grunde til at din side føles langsom. En hurtig test på https://gtmetrix.com/ kan måske afsløre hvad det kan skyldes. Men Unoeuro har også nogle grafer i deres kontrolpanel hvor du kan se om der er noget der trækker.