Har du mistet dit WordPress administrator kodeord eller har du andre problemer med at logge ind som WordPress administrator? Jeg har fået en email fra Tommy, som er en af medlemmerne her på LavDinEgenHjemmeside, hvor han har problemer med at logge ind i sit WordPress administrationspanel. Typisk hvis man har problemer skyldes det, at man har glemt sit login eller kodeord og så kan man normalt bare bruge den indbyggede WordPress password recovery funktion. Der får man tilsendt en email hvorefter man kan klikke på et link i mailen der sender dig hen til et sted hvor du kan vælge et nyt WordPress administrator kodeord.
Mistet dit wordpress administrator kodeord?I Tommy’s tilfælde var der ikke et link i den email han fik tilsendt fra WordPress. Det første jeg gjorde var at dobbelt checke, at det ikke var et Unoeuro problem, ved at afprøve funktionen på min egen WordPress på Unoeuro og det virker helt som det skal. I Tommy’s tilfælde er det højst sandsynligt pga. et plugin, som laver lidt knas i maskineriet, og det skal vi nok finde frem til 🙂

Sådan Kan Du Ændre Dit WordPress Administrator Kodeord

Denne video viser hvordan du kan ændre dit WordPress administrator kodeord hvis du IKKE kan bruge den almindelige password recovery funktion, som i Tommy’s tilfælde. Det kan også være, at den email du har brugt ikke længere er aktiv eller noget helt tredje.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Io4tGGRIHuA&vq=hd720

I ovenstående video logger vi ind på noget der hedder phpMyAdmin, hvilket er en interface der gør det rimelig nemt, at ændre værdier i databaserne. Jeg vil ikke komme ind på hvordan det teknisk hænger sammen, men man bruger databaser og tabeller til at lagre og vedligeholde data/oplysninger om hjemmesider. Så f.eks. når du opretter en bruger i WordPress, så bliver de oplysninger gemt i databasen. Det samme gælder alle dine indlæg, sider, kommentarer osv.

Hos Unoeuro skal du finde menupunktet som hedder MySQL administration og derefter logge ind med de oplysninger du har fået i din tilmeldingsmail fra Unoeuro.

Når du er logget ind skal du finde den tabel som hedder noget med “wp_users”, da det er denne tabel, som indeholder alle oplysningerne omkring dine WordPress brugere. Typisk vil du kun have en enkelt bruger, hvilket er dig som administrator.

Om ikke andet, så skal du finde den bruger, som du gerne vil ændre kodeord på. Klik på “edit” ud fra den bruger, og find herefter feltet “user_pass”.

Nu har du mulighed for, at ændre alle værdierne i de felter som der vises. Du skal nu slette alt hvad der står i feltet “value” ud for “user_pass”. Dette er dit nuværende WordPress administrator kodeord, men den er krypteret, så du kan ikke læse hvad der står.

Indtast din ønskede kode og HUSK at klikke på dropdown feltet til venstre for kodeordet og vælg MD5, hvilket gør, at dit nye kodeord bliver krypteret i databasen, så det ikke kan læses af andre.

Klik på GO nederst på siden for at gemme ændringerne. Nu burde du kunne logge ind med dit nye WordPress administrator kodeord.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

13 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.