WordPress Temaer

Nu kommer vi til noget som er lidt mere spændende og sjovere at lege med. Jeg vil kort vise hvordan du kan lave ændringer til dit nuværende wordpress tema, så du så småt kan begynde at få det til at se ud som du gerne vil. En af de absolute bedste ting ved at bruge et system som WordPress til at lave din egen hjemmeside er, at du kan skifte udseende totalt bare ved at klikke et par links. Det er så fedt! Du beholder alt dit indhold, links, menuer, kommentarer og ændre bare hvordan det hele er sat sammen.

Video – Ændre Dit WordPress Tema

I denne video har jeg taget udgangspunkt i den seneste version af wordpress som er 3.5 og jeg benytter det standardtema som kommer med deninstallation. Det kan være din installation er lidt ældre eller nyere afhængig af hvprnår du ser denne video, men de ting som jeg nævner burde være generelle for alle wordpress versioner. Det kan doh være at dit tema er anderledes, da de kan være meget forskellige. Bare rolig jeg skal nok lave mange flere videoer om forskellige temaer, da det kunne være en hjemmeside i sig selv.

[emember_protected]

httpvh://www.youtube.com/watch?v=OolCd0R2qpU

[/emember_protected]

Du skal blot logge ind i dit wordpress administrartionspanel og finde menuen der hedder “Udseende” til venstre. Der har du en undermenu som hedder “Temaer”. Herfra kan du vælge indstillinger og prøve dig frem med forskellige farver og opsætninger. Husk du skal klikke på gem inden du kan se ændringerne live på din egen hjemmeside.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

16 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Nick. Først og fremmest tak for megen god information her på siden.
  Jeg har et par spørgsmål angående WordPress:

  1) Er det muligt at “installere” wordpress uden at have hosting først og sidde i ro og mag og sætte en hjemmeside op?
  2) Kan man godt importere en baggrund til sin hjemmeside fx. fra billedfil i wordpress og har wordpress en slags “paint”-funktion?

 • Tak for svarene Nick:) Det jeg får ud af dit svar er, at det er det nemmeste at oprette host fx hos UnoEuro og så derigennem komme igang med WordPress på en nem måde og så kan man altid som du skriver et andet sted vælge ikke at vise hjemmesiden indtil man er tilfreds med opsætningen.

  • Lige præcis!

   Det er ALT for bøvlet at rode med opsætning a lokal webserver og database. Brug endelig Unoeuro 1-klik installation og bare kom i gang 🙂

   Det er da kun et plus hvis du allerede får trafik mens du opbygger din hjemmeside! Med mindre der er helt specifikke (sikkerhedmæssige/privatmæssige) grunde til at holde hjemmesiden offline, så vil jeg altid foreslå bare at komme i gang 🙂

 • Hej Nick
  Temaer: Som nybegynder har man det indtryk at tema drejer sig om udseende. Men er der også funktionelle ting der ændrer sig hvis man skifter tema. Ex. “Thesis” kan du definere kort hvad det er jeg får ekstra ved at installere dette i stedet for at bruge et af W.P. temaer ?
  På forhånd tak.
  John

 • Hej Nick
  Tak for fine videoer… hjælper virkelig meget når man er ved at smide computeren ud af vinduet af frustration 😉
  Jeg havde meget brug for en “statisk forside” hvilket jeg fik, takket være din video. – Men hvordan fjerner jeg kommetar-feltet på forsiden (og de andre sider) ?? Kan simpelt hen ikke gennemskue det ??
  VH Rikke 🙂
  Et spørgsmål. Hvordan fjerner man

  • Hej Rikke, når du er inde og redigere en side eller et indlæg, så kan du scrolle lidt ned på siden (under feltet hvor du skriver din tekst), og der kan du finde et område som hedder “Diskussion”. Her kan du fjerne flueben, og så bliver kommentarfeltet fjernet. Der findes også nogle globale indstillinger for kommentarer under Indstillinger … Diskussion fra dit admin panel.

 • Hej Nick, jeg er super glad for dine instruktionsvideoer. Du forklarer og viser tingene rigtig godt. Jeg har nu tilmeldt mig som medlem for at få adgang til at “se mere” og har fået bekræftet det pr. mail, men jeg har ikke fået adgang. Hvor lang tid går der?

 • Fedt, bortset fra, at al det arbejde, jeg havde lavet på min hjemmeside i går var væk her til morgen. Hvordan gemmer jeg, det jeg har lavet? Troede det skete automatisk, når man trykker “udgiv” eller “gem og udgiv”.

 • Hvis jeg downloader og aktivere et andet team – når jeg skal tilpasse står det hele på engelsk…kan det ændres og hvordan..?

 • Hej martin
  Jeg har et “lille” problem, jeg har valgt tema : zerif lite og google fortæller at min hjemmeaside er mobil venlig, men når man går ind på min hjemmeside og går i menu, så hopper den tilbage med det samme igen….grrr. Jeg er ikke den stor edb mester, så vil blive glad for din hjælp. Temaet siger også at den er mobil venlig, hvad mangler jeg , så man kan læse min hjemmeside fra mobil og ipad ????

 • Hej Nick
  Tak for dine videoer, som jeg gennemgår fortløbende. Desværre kan jeg ikke se video nr. 4, da den siger jeg skal være medlem. Jeg er medlem og logger ind, men alligevel kan jeg ikke se den. De andre er der ikke nogen problemer med. Som om jeg bliver logget ud eller noget, når jeg trykker på den video, for mit brugernavn forsvinder i højre hjørne. Håber du kan hjælpe. Vh. Brian