Når du har installeret wordpress så er standard menusystemet aktiveret. I mange tilfælde er det OK, men der er tilfælde hvor du gerne vil kunne styre alle elementer i din menu og her kommer brugerdefinerede menuer til undsætning. Afhængig af hvilket tema du bruger i wordpress vil du have adgang til flere menuer. I denne video viser jeg dig hvordan du kan indstille en hovedmenu i wordpress temaet twenty twelve, som er det standardtema som følger med i din wordpress installation. I senere videoer vil jeg vise hvordan du kan indstille menuer til andre populære temaer.

Hvorfor Bruge Brugerdefinerede Menuer i WordPress

Det super smarte med brugerdefinerede menuer er, at du kan vælge frit hvilke elementer der skal indgå og hvordan de skal vises. Det er muligt at tilføje enkelte indlæg, sider, links og kategorier i en brugerdefineret menu. Du vælger meget enkelt ved at klikke de forskellige elementer ind og derefter kan du trække og slippe dem fuldstændig som du vil. Se hvordan i videoen:

[emember_protected]

httpvh://www.youtube.com/watch?v=KaGi-1dpRlE

[/emember_protected]

Det er slet ikke så svært at komme i gang med specielle menuer som du selv opretter i wordpress. Når du har set videoen er du meget velkommen til at stille spørgsmål ved at indtaste en kommentar under dette indlæg. Så skal jeg nok svare og evt. uddybe med flere videoer.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

28 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Nick Martin.
  håber du kan hjælpe mig.
  Jeg har de sidste par måneder været i gang med at ligge en plan til et meget stort site, hvor det kræver at jeg.

  1. skal bruge ca 700 kategorier
  2. ligge indlæg ind som inddeles i de forskellige kategorier.

  så langt så godt. jeg at fået nedskrevet i et excel ark hvordan de skal hænge sammen m.m.

  men nu er jeg løbet ind i 2 store problemer.

  1. jeg kan ikke få lov til at lave så mange kategorier som jeg skal bruge, første gang jeg prøvede stoppede den med at gemme nye kategorier efter ca. 550 stk.
  Så prøvede jeg et andet tema, og nu er jeg i samme problem.
  2 Når jeg parrer de forskellige kategorier i hovedkategori, underkategori og så videre, så laver den inddelingen fint, men når jeg skal ind og ligge den ind i hovedmenuen, så skal jeg lede alle kategorier igennem, da den ikke parrer dem sammen som jeg havde gjordt da jeg opretter dem.

  det gør at det tager ekstrem lang tid af finde den og så skal jeg manuelt ligge den ind i menuen.

  Er det noget du har stiftet bekendskab med, jeg er ved at gå ud af mit gode skind.

  Jeg har lagt nærke til at når den nægter mig flere kategorier, (og dette er kun i menuen, jeg kan sagtens oprette den, men må ikke ligge dem ind.) så den sidste kategori jeg ligger på laver den brugerdefineret og alle de andre står som kategorier.

  Sidst med ikke mindst, hvis man er kommet til at gemme en ældre optagring end hvor man var kommet til, kan man finde den frem igen, gå tilbage eller noget, har lige kommet til at åbne en gammel side og genne menuen og det viste sig så at der lige manglede ca. 300 kategorier som var færdig:(

  håber du forstår problemet og kan hjælpe

  En meget trist WP bruger:)

  • Hej Jimmie,

   Den var ny for mig! Jeg har nu heller aldrig haft behov for så mange kategorier 🙂 Jeg har Googlet lidt, og det tyder på, at det kunne være en hosting indstilling som skal ændres. Prøv at læse hvad andre skriver her: http://wordpress.org/support/topic/wp-30-menu-limit

   Hvem hoster du med?

   Jeg kender kun til funktionen “Ændringer” som du kan finde for indlæg og sider. Jeg ved desværre ikke om man kan finde en menu frem som er gemt tidligere.

 • Hej Martin, lige et spørgsmål mere..
  Jeg har læst og læst på diverse forums og er ved at gå kold i det, så håber du kan hjælpe! 🙂
  Først: Jeg bruger WordPress temaet Mantra v. 2.0 og vil gerne blive ved med dette.
  Mit problem er som følger: Jeg har oprettet mine kategorier, hvor jeg har lagt sider ind under. Hvis man vælger siderne fra drop down menuen bliver de vist perfekt. MEN hvis man klikker direkte på fanebladet med kategorien bliver der vist en kedelig side hvor der bare står noget i stil med ” Intet fundet. “Beklager, men der blev ikke fundet noget i arkivet.” Hvilket jo er noget værre rod!
  Det jeg gerne vil, er at have en introduktionsside til hver kategori, f.eks. hvis du klikker på en kategori, der hedder “Småkager”, vises en statisk side hvor der står “Under denne kategori kan du læse alt om hvordan jeg laver småkager … osv osv”
  Det bedste jeg har fundet indtil nu, er en kode der ser sådan her ud:

  <a href="”>
  ‘); ?>
  Oops

  Dog er der det problem, at med denne kode, så er det lille og kedelig skrift der bliver skrevet med (Du kan evt. selv prøve at ligge den ind på en af dine hjemmesider og se hvad jeg mener).
  Jeg vil jo gerne have en introduktionsside, der er ligeså tiltalende som mine andre “sider”.

  Nogen forslag?

 • Nå! Jeg kan åbenbart ikke vise dig min kode og jeg kan ikke vedlægge et printscreen af min hjemmeside i denne boks for kommentarer – Jeg håber min forklaring var nok.

  På forhånd tak for hjælpen

 • OKAY! Det er altså ikke for at spamme dig – Men jeg glemte at jeg har et link til en hjemmeside, der har præcis det samme problem som jeg:
  http://www.qi-akupunktur.dk/om/

  Jeg deler ikke lige min egen hjemmeside endnu, eftersom den er under opbygning og jeg gerne vil holde kortene tæt til kroppen, så min niché ikke blive snuppet, håber du forstår 🙂

  • Hej Line,

   Det bliver et hurtigt svar fra hoften, men det er et interessant spørgsmål. Prøv en af følgende løsninger:

   1) Brug det setup du har nu, men opret et enkelt indlæg for hver af dine hovedkategorier. Dette indlæg skal du bruge som din “about” kategorien. Når man klikker på kategorien i menuen, så skulle den vise et udsnit af dette indlæg.

   2) I stedet for sider, så brug indlæg. Sider bliver nemlig ikke registreret i arkiver og kategorier. Sider er statiske og jeg ville nok vælge indlæg i dit tilfælde.

   3) Måske er dette præcis hvad du søger efter:
   http://dennishoppe.de/en/wordpress-plugins/associated-posts-pro

   Den 3. mulighed kræver en video eller to, men det har jeg først tid til om et par dage når jeg er returneret fra ferien. Prøv at læse lidt om det, men i princippet så kan du oprette en side og associere/tilføje indlæg til den side. Der er en gratis version og det er den jeg selv bruger i øjebikket. Du kan se et eksempel på min hjemmeside: http://www.nickmartin.com/game-development/

   I den gratis version skal du ind og redigere den side som du gerne vil have indlæg til at vise på. Du skal finde menuen under der hvor du skriver teksten og manuelt vælge hvilke indlæg du gerne vil vise på samme side. Med denne metode kan du bruge en sådan side som hovedside i din menu og samtidigt tilføje alle andre sider/kategorier til din undermenu.

   Beklager hvis det var et lidt rodet svar, men ville gerne lige sende dig min hurtige indpu i første omgang. Dette er noget vi kan snakke mget mere om i fremtiden 🙂

  • Og for at være sikker, grunden til, at du fpr en 404 i øjeblikket er fordi sider ikke bliver registreret i kategorier. Så når du klikker på din kategori i menuen, så kan WordPress ikke finde nogen indlæg til den kategori (fordi du i øjeblikket kun bruger sider). WordPress kan ikke vise sider under kategorier, kun indlæg.

 • Altså Hr. Martin, du er hermed udråbt som hjemmeside-guru! 😀

  Jeg takker for dit svar! (men burde du ikke holde fri hvis du er på ferie?)

  Først en neewbie-erkendelse omkring min manglende forståelse: Nej, jeg vidste ikke at det kun var indlæg, der blev vist i kategorier… Så tak for den opklaring!

  Forslag #3 har jeg droppet – Du har ret, det kræver en video eller 2, men jeg har plugin’et klar når du har videoen klar.

  Forslag #2 – Jeg vil ikke lave indlæg på min hjemmeside, jeg synes sider er the way to go for mig..
  MEN når det så er sagt, så har jeg taget forslag #1 til mig med åbne arme! Det er simpelthen ufatteligt hvor lang tid jeg har brugt på noget så simpelt!

  Tak, tak, tak Nick!
  Fortsat god ferie!

 • Lille ekstra-bemærkning:
  Efter at have taget ideen om et indlæg som en “about”-side til mig, så kom næste problem: Når man klikkede på kategori-fanen, så blev indlægges indhold vist uden HTML kode = MEGET kedeligt layout! Og yderst frustrerende…
  Efter et par timers søgen på diverse forums fandt jeg dette plug-in “Advanced Excerpt”. Dette gør det muligt at vise hele indlægget OG HTML, så indholdet får et pænt layout.
  Jeg ville lige dele dette plug-in med dig, hvis du ikke allerede kendte til det.

  Jeg kan nu få præcis den introduktionsside til mine kategorier, via en indlægsside, som jeg ønsker – Igen tak for hjælpen!

 • Hej, der virker jo super nemt og fleksibelt med træk og slip i menu-strukturen. Jeg kan så ikke lige finde ud af at fjerne en side fra menustrukturen igen ?
  MVH Jan

 • Hej Nick.
  Jeg har en del problemer med min menu. Jeg har betalt mig til et tema, men jeg synes det er lidt uigennemskueligt hvordan kategorier spiller ind på de forskellige sider. Jeg har fx oprettet siden “de fire tilbud” og herunder fire undersider. Når jeg så ønsker en under under side til en af undersiderne dukker den også op på “hovedsiden” de fire tilbud”. Jeg forstår ikke helt det med kategorierne, skal de oprettes inden man laver en side også tilknyttes eller hvordan?
  siden er: http://lavukstjernen.dk/?page_id=32
  Jeg har det samme problem mange andre steder på sitet.
  Kan du evt hjælpe mig med en lille udredning?

  Vh Maria

  • Hej Maria,

   Det ser ud til, at du bruger sider til dine menuer, og ikke kategorier. Det er helt fint og det er der også mange der foretrækker/anbefaler. Nu er jeg ikke helt sikekr på hvor meget/lidt du har blandet kategorier og sider, men det er ikke muligt at lægge sider under en kategori (ikke automatisk). Du kan altså ikke have en kategori hvor du under den gerne vil oprette sider. Så skal du ind i din brugerdefinerede menu og trække den ind under.

   Det er lidt svært at vurdere hvad der ellers giver dig problemer, men prøv at leg lidt med træk/slip af rækkefølgen af dine menupunkter. Hvis det kun er sider du opretter, så skal du manuelt ind og trække dem under den menu/undermenu du gerne vil have dem placeret.

   Håber det hjælper.

 • hej Nick
  Under mine menupunkter har jeg bla nogle kategorier. Jeg kunne godt tænke mig, at man kun så et udsnit af indlægget når man klikker sig denne vej, så det bliver mere overskueligt. Er det muligt?

  badelma-badutski.dk
  mvh christina

  • Hej Christina,

   Hvilket tema bruger du?

   Jeg man for hvert indlæg i en kategori, kan tilføje et tekstudsnit, men om det så kun bliver vist i kategorioversigten kan jeg ikke svare på 100%. Prøv at rediger et indlæg i din kategori og se om du kan finde “udsnit” afdelingen under der hvor du skriver teksten. Det kan være, at du skal klikke på “Skærmindstillinger” som ligger øverst til højre, for at tilvælge at se udsnit.

 • Hej Nick

  Når jeg laver mine egne menuer går alt som smurt. Men teksterne i menulinien kan ikke lide æ,ø og å ? På siderne der henvises til i menulinien er der ingen problemer med at vise æ,ø og å ?

  Hvad skal jeg gøre ?

  John

 • Hej Nick
  Har lige sat en HP op WP via unoeuro. Det har jeg gjort før, så det skulle ikke være noget problem.
  MEN, tidligere var der en LINKS bjælke i menuen til venstre. Den er væk nu.
  Har på fornemmelsen at eksterne links skal sættes op via den “nye” menu, som du også er inde på her.
  Men hvordan styrer man hvor disse links skal være på siden og tidligere kunne der laves linkkategorier osv. Den mulighed kan jeg ikke gennemskue i det nye system.
  Eller er jeg helt gal på den?
  Venlig Hilsen
  Van Post

  • Hej Van Post,

   tak for dit spørgsmål. WordPress valgte at udfase links kategorien for noget tid siden, så nu skal man bruge custom menu’s som du selv er inde på. Der findes garanteret et plugin der kan hjælpe med at lave links menuer 😉

 • Hej Nick

  Jeg har lavet en blog der handler om kost og sundhed, men er stødt på et problem. De opskrifter jeg ligger ud giver jeg forskellige kategorier f.eks. “juice” eller “snacks”.
  Jeg har i min menu oprettet sider der også hedder “juice” og “snacks” og jeg kunne godt tænke mig at når jeg laver et nyt indlæg, bliver det både vist på hovedsiden (der hvor alle mine oplæg kommer frem) men også bliver lagt ind i siderne med samme navn som kategorien. Så på den måde kan man få et hurtigt overblik over alle indlæg med kategorien “juice”.

  Mange hilsner
  Lea

 • Jeg kan ikke få lov til at se videoen, på trods af at jeg er logget ind? Er der en eksklusiv video-vip-klub jeg ikke er med i eller er der tale om en fejl? 🙂

 • Hvor finder jeg denne video: I denne video viser jeg dig hvordan du kan indstille en hovedmenu i wordpress temaet twenty twelve, som er det standardtema som følger med i din wordpress installation. I senere videoer vil jeg vise hvordan du kan indstille menuer til andre populære temaer.

 • Heysa – jeg har forsøgt mig at lave en blog i wordpress, men jeg er løbet ind i et problem. På forsiden står menupunkterne med kontakt og videoblog MEN når jeg klikker på den, kommer selve blog indlægget frem. Når når jeg er ‘inde bag ved’ ser det helt rigtigt ud. Hvad har jeg gjort forkert?