Hvorfor du skal bruge WordPress

Dette indlæg omhandler, hvilke fordele, som er ved at benytte en WordPress Blog som content management system (CMS) og som blogging-værktøj. WordPress, kan være et meget simpelt CMS, men der er også mulighed for mere avancerede muligheder, hvis brugeren ønsker dette.

WordPress, gør indholdshåndteringen på din hjemmeside eller blog særdeles let. Det er tydeligt, at WordPress, er designet med formålet om at skabe et virkelig brugervenligt CMS. Det skyldes blandt andet, at håndteringen af elementer som billeder, tekster, videoer og diverse filtyper på din blog håndteres visuelt og ikke kodemæssigt.

Hvis du synes, at ovenstående lyder interessant, kan du i det følgende læse nærmere omkring flere interessante elementer omkring WordPress. Der ses blandt andet nærmere på følgende:

 • Temaer
 • Hvorfor WordPress, er tidsbesparende i mange sammenhænge
 • Koden
 • SEO
 • Avanceret WordPress – Hvordan?
 • Mobilvenlighed

WordPress Blog – Fordelene

WordPress er et PHP og MySQL baseres CMS, som er open-source og gratis. Grundlæggende, betyder det bare, at WordPress er et meget udbredt system, som de fleste kender. Derfor er det blandt andet særdeles let at finde folk som kender til WordPress og kan arbejde i det.

Hvis man som blogger eller virksomhed, har behov for ekstra hjælp til udarbejdelse af materiale som billeder eller lignende, som fungerer optimalt på hjemmesiden eller bloggen, er dette en særdeles god ting.

Siden år 2003, er WordPress CMS blevet finpudset og tilpasset diverse trends. Dermed er koden meget ren i forhold til andre mere avancerede systemer. Dette gør blandt andet rent teknisk, at hjemmesiden eller bloggen indlæses betydeligt hurtigere.

I forhold til andre systemer, vil en WordPress blog være meget søgemaskineoptimeret fra start, og udelukkende ved at benytte WordPress CMS, vil din rangering på Google højst sandsynligt score nogle ekstra point. Ekstra SEO på en WordPress blog, er endvidere også meget værdifuldt.

Gennem de seneste opdateringer, er WordPress også blevet responsivt, også kaldet mobilvenligt. Det vil sige, at bloggen eller siden, tilpasser sig brugerens skærmstørrelse. Dette må siges, at være meget attraktivt, da Google kigger meget på brugervenligheden af ens blog når den skal rangeres i søgeresultaterne.

Der er mange avancerede muligheder i WordPress, da der er rig mulighed for at tilføje ekstra programmer til systemet. Der eksisterer flere tusind tilføjelser til WordPress. Dermed er det i høj grad muligt at få en langt mere alsidig løsning uden at skulle betale for en masse ekstra, som man ikke har behov for.

Med WordPress, er det endvidere også meget let at integrere Social Media Marketing (SMM) i sin strategi. Det skyldes, at systemet er meget solidarisk overfor sociale medier. Dermed kan man markedsføre ens blog på Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn og andre for at skabe yderligere eksponering.

Muligheder med en WordPress Blog

Hvis du har brug for at foretage ændringer på farten, kan du også dette. Det kan foretages via WordPress applikationen på din smartphone, hvor du blandt andet kan opsætte nye sider, blogindlæg og kommentere.

Det er også muligt at benytte flere bloggere på samme blog. Dette gøres ganske simpelt ved at oprette en eller flere brugere til de respektive bloggere. Dette sparer tid for administratoren, samt kommunikationsmæssigt for de enkelte bloggere.

Der er også rig mulighed for en lang række forskellige temaer, hvor nogle koster penge og andre er gratis. Dette gør blandt andet opsætningen af en WordPress blog betydeligt lettere for den almene bruger.

En WordPress blog, kan laves særdeles billigt, hvilket gør netop dette system til en attraktiv løsning for eksempelvis mindre virksomheder eller bloggere.

Hvis du synes, at WordPress er svært eller virker svært på nogle områder, findes der også en lang række gratis og betalte WordPress kurser derude, som forhåbentlig kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Dette indlæg, er udarbejdet af online marketing specialist Michael Cortzen fra Ekspertvalg.dk. Du kan på Ekspertvalgs hjemmeside, læse nærmere om blandt andet professionelle hjemmesider, webshops og online markedsføring.

 

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

11 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Nick,

  Jeg har en traditionel hjemmeside på Surftown – kodet på gammeldags måde.

  Kan jeg som en underside bruge wordpress – altså på samme domæne

  Hvis ja, hvordan ?

  Jeg tænker at bruge den oprindelige hjemmeside til det mere statiske og wordpress til det mere dynamiske og hvor brugerne samtidig kan kommentere på indlæg

  • Hej Bjarne, du kan installere WordPress i en undermappe så det kommer til at ligge ditdomæne.dk/mappenavn. Undersøg evt. om du vil beholde din nuværende side og så installere http://wordpress.org i stedet ofr at oprette en ny konto hos UnoEuro for at skulle flytte hele din gamle hjemmeside over til dem.

 • Hej Nick. Tak for en super side, som har fået mig godt i gang med at lave min egen hjemmeside. Jeg skal have sat en shop op, hvor varerne (som er kurser) ligger i en kalender. Dvs. i shoppen skal der ligge en kalender, hvor kurserne er plottet ind. Man skal så kunne klikke på dem, læse mere og evt. købe et kursus. Eller er det i virkeligheden en kalenderløsning, der leder hen til shoppen, jeg skal bruge. Forstår du mit spørgsmål – og har du en god idé eller to?

  • Hej Dorte, der kan være mange løsninger til dit spørgsmål. Har du allerede fundet en? Jeg bruger selv Acuity Scheduling til at lade folk booke møder med mig via en kalender. Det er også muligt at sælge disse møder via Acuity så måske det er en mulig løsning?

 • Hej nick, Jeg vil gerne lave en hjemmeside. Hvor jeg godt ku tænkte mig at have betalings service. Er det muligt i wordpress?

 • Hej
  Jeg har købet et domæne og skal igang med at lave min wordpress hjemmeside. Jeg kan bare ikke finde ud af at få wordpress til at vælge mit domæne uden at at tilføje “wordpress” bagefter i URL’en, selvom jeg vælger betaling.
  Hvordan får jeg lavet min hjemmeside uden wordpress i URL’en?