Gratis WordPress Eller Hvad?Kan jeg virkelig få en gratis wordpress eller er der noget jeg skal vide inden jeg kaster mig ud i at lave min egen hjemmeside med WordPress?

Glimrende spørgsmål! Det er faktisk et spørgsmål jeg får ret tit, og svaret er ja …. og dog! WordPress i sig slev er et stykke software som tusindvis af mennesker har skabt sammen. Det er udgivet som open source hvilket betyder at softwaren i sig selv er gratis. Det er dog ikke muligt at køre en WordPress hjemmeside helt gratis, uden restriktioner.

Gratis WordPress på WordPress.com

Det er rent faktisk muligt at få en helt gratis WordPress hjemmeside, hvis man tilmelder sig på WordPress.com hvor de hoster og sætter den op for dig. Det lyder umiddelbart rigtig tiltalenden, men der er nogle vigtige ting du skal vide inden du gør det. Hvis du opretter en gratis wordpress så er du underlagt en masse restriktioner. Ikke nok med det, så vil WordPress.com også lægge annoncer og reklamer ind på din hjemmeside uden du får del i reklameindtægten.

Der er flere restriktioner med en gratis WordPress og dem gennemgår jeg i videoen på denne side. Hvis ikke du kan se videoen, så skal du enten logge ind eller oprette en gratis konto her på Lav Din Egen Hjemmeside.

Gratis WordPress Hvis Du Vælger WordPress.org

Du kan til enhver tid hoppe ind på WordPress.org og downloade WordPress som i sig selv er helt gratis. Problemet er, at du skal bruge en hjemmeside host, altså nogen som kan installere og køre softwaren for dig. Du kan ikke installere det på din egen computer. Ok det er ikke helt sandt, men det er altså ikke en god ide at bruge din egen computer som hjemmeside host, med mindre den kan være tændt altid. Det er et sidespor som vi kan tage op en anden gang 🙂

Humlen er, at du skal have en server (hjemmeside host) til at bruge WordPress som hjemmeside og en hjemmeside hosting er ikke gratis. Den er dog utrolig billig i dag, og jeg vil henvise til Unoeuro, som tilbyder alt hvad du skal bruge for 200 kr. det første år og kun 100 kr. de efterfølgende år. Det er under en 20’er og 10’er om måneden!

Hvad Er Forskellen På WordPress.com og WordPress.org?

Endelig kommer vi til pointen i denne artikel … hvad skal du vælge? Jeg har lavet en video hvor jeg gennemgår forskellen på de to forskellige typer af WordPress. Når du har set denne video, så vil du være i stand til at kunne vælge en løsning der passer bedst til dig. For mig er valget meget simpelt, men hvis du ikke kender forskellen er det ikke helt ligetil.

Bare rolig, jeg skal nok forklare de aller vigtigeste forskelle i videoen herunder.

Jeg nævner også et par referencer i videoen og dem kan du finde her (alle links åbner et nyt vindue):

 1. Billig Hjemmeside Hosting Hos Unoeuro
 2. Sådan Installerer Du WordPress Hos Unoeuro
 3. Sådan Installerer Du Et Nyt WordPress Tema

Se videoen her:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”1408″]
Nick Martin

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

22 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Kære wp Nickmartin
  Jeg har brug for kontakt til dig angående nogle sprogproblematikker som jeg ikke kan gennemskue. Min amerikanske samarbejdspartner i USA kan ikke læse mit wp ejerskab godt nok på dansk. Han mener ikke at han kan få indstillingerne ændret til valgfrit.

  Jeg kan ikke komme videre med vores sider, fordi han er bedre til strukturen. Kan du hjælpe mig ? Tak.

  • Hej Jane,

   Tak for din kommentar, og jeg beklager, men forstår ikke helt hvad udfordringen er? Du skal være mere end velkommen til at sende mig en mail til nick at nickmartin dot com eller ved at udfylde kontaktformularen her på hjemmesiden (mailen ender samme sted).

 • Hej, og tak for en rigtig god video. Er helt ny i denne her blog-verden. Du nævner at man kommer til at betale til DK.Hostmasters for sit domæne navn, men hvad hvis man allerede har købt et sådan et andet sted? Og hvordan tager man det teknisk set i brug når man opretter sin side?
  Jeg betaler nemlig allerede for rettighederne til et “.dk” domæne med mit navn hos et firma kaldet ATC Data….

  På forhånd mange tak:)

  • Hej Maria,

   Hvis du allerede har et .dk domænenavn, så kan du oprette en hostingkonto med det navn du allerede har. Jeg ved at Unoeuro tillader, at man kan oprette en hostingkonto der med et eksisterende domænenavn.

 • Hej Nick,
  Har sæt nogle af dine fine videoer og er i færd med at planlægge en hjemmeside.
  Synes ikke det fremgår om vejledningen i oprettelse i UNOEURO er anderledes hvis det drejer sig om en .com adresse ?. (Det navn jeg gerne ville have er desværre ikke ledigt i .dk) Kan jeg oprette .com gennem UNOEURO, og vil jeg så modtage opkrævning for domænennavnet fra UNOEURO i stedet for Hostmaster.dk ?

  • Det kan du tro. WordPress kan du arbejde med via din internet browser, saa der er ikke noget at installere paa din computer. Jeg bruger selv Unoeuro til denne hjemmeside og er mega tilfreds 🙂

 • Hej Nick Martin, super god video hvor man får et godt overblik over hvad det koster at oprætte hjemmesider. Gad vide hvorfor wordpress.com er så dyrt?

 • Men hvordan i alverden får man startet…?
  Og blev lidt forvirret over din vidio selv om den var meget forklarende… Hæ.Hæ.. Har oprettet UnoEuro i d. 2.mart.. og den roste du højt i vidioen.. 🙂 Men skal man så også bruge WordPress.org når man skal lave hjemmeside.. eller hvad..?? Mangler lige at komme igang så man evnt. kan skrive at siden er under udarbejdelse.. eller lignende..!

 • Hej Nick,
  Jeg arbejder med kommunikationen for en virksomhed, og er derfor anvarlig for virksomhedens hjemmeside. Idag er hjemmesiden oprettet med joomla, men da det kræver en såkaldt IT-mand for at redigere desig osv. så vil rigtig gerne have dette ændret. Derfor er jeg interesseret i wordpress. Men kan få en prøve periode, eller logge ind et sted så man lige kan få en smagsprøve af hvordan det egentlig fungere. Fordi jeg tænker da, at hvis jeg kan finde ud af joomla, så vil wordpress være piece of cake.
  Håber at høre fra dig!
  Tak på forhånd

 • Hejsa
  Jeg har en WordPress.com blogside men overvejer at flytte til brugen gennem Unoeuro men kan jeg flytte min side med indhold osv? – eller skal jeg bygge min side forfra?

 • Hej Nick.
  Jeg har købt mit domænenavn gennem unoeuro.
  Jeg vil gerne lave min hjemmeside færdig på WP, før jeg skal til at betale noget som helst. Kan det overhovedet lade sig gøre, eller skal jeg 1-click install hos unoeuro først, og så betale de 200 kr om året.
  Har bare endnu ingen indtægt, så jeg vil gerne minimere udgifterne så længe som muligt.
  Tak for hurtigt svar.
  Vh. Laura

  • Det kan godt lade sig gøre at bygge WordPress lokalt på din egen maskine og så flytte til en hosting som Unoeuro men det er en lille smule bøvlet. Jeg vil lave et par videoer omkring dette snart.

 • Jeg har installeret WordPress hos Unoeuro, hvilket var meget nemt. Spørgsmålet er bare, om det reelt er WP, jeg skal bruge? Jeg vil lave en “totalhistorie” om en landsby, ejendomme, indbyggere og hvad jeg ved om alt det 🙂 ikke en gammeldags blog! Som du kan se på mit første forsøg – pilekjaer.dk – blir det meget tungt, når der kommer et par hundrede mennesker! Skal alle dokumenter, fx om en ejendom eller en person – ha’ en parent? Kan jeg ikke ha’ fx et par hundrede filer ligge, som jeg kan linke til fra nogle “oversigtssider” og i øvrigt alle steder fra? Den template, jeg foreløbig har valgt, ser rædderlig ud 🙂 og jeg kan i øvrigt heller ikke finde ud af at ændre typografi og den slags. Har du måske en video, der kan hjælpe mig?
  Vh /per

 • Hej Martin

  Du har et helt generelt problem – eller rettere fejl på din sider, dine link henviser ikke korrekt, men tilbage til din egen side!
  Det skulle du nok få fikset snarest.

  Med venlig hilsen

  Bjarne Dein