Meget Vigtig Information – Læs Venligst Først!
21. august 2014

Jeg har i en periode over 2 år benyttet mig af Surftown og har egentligt været glad for deres service, men i den seneste tid har jeg hørt fra mange af mine læsere og også selv oplevet at kvaliteten af deres service er faldet. Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg synes det er vigtigt at gøre dig opmærksom på, at jeg ikke længere anbefaler Surftown som et godt valg til hjemmeside hosting.

Jeg anbefaler i dag kun en enkelt hjemmeside hosting udbyder, da de gør det utrolig godt og jeg har kun høre super positive kommentarer fra mine læsere. Det er selvfølgelig Unoeuro som jeg anbefaler.

Jeg har valgt at lade min artikel omkring Surftown blive her på siden, så du kan se hvorfor jeg valgte dem i første omgang. Også så jeg har mulighed for, at hjælpe andre søgende med at finde en bedre løsning, nemlig Unoeuro. Denne hjemmeside (LavDinEgenHjemmeside.dk) bliver også flyttet over til Unoeuro.

Her kommer den originale artikel skrevet i januar 2012:

I denne video viser jeg hvor nemt og hurtigt det er, at få sat wordpress op at køre på Surftown. Det smarte ved at bruge Surftown er netop, at de har en 1-klik installation til WordPress og andre hjemmeside systemer. Normalt så tænker man måske mest på WordPress som et blogging system, men det er meget mere end det. Mit råd til dig er, at oprette en wordpress hjemmeside og se hvor meget den kan i forhold til at få udviklet en hjemmeside fra bunden af.

WordPress er et super godt hjemmeside værktøj som du kan prøve krafter med. Du vil lære utrolig meget når du kommer i gang med at opsætte din wordpress hjemmeside som du gerne vil have den. Se i denne video, hvordan du får installeret en WordPress hjemmeside super nemt med Surftown:

OBS: Det er ikke længere nødvendigt at slette en index.html fil når du har installeret WordPress på Surftown. Se venligst bort fra denne del af videoen – tak.

Videoen forudsætter, at du har registreret og aktiveret dit domænenavn. Du aktivere dit domænenavn på DK-Hostmasters hjemmeside. Derudover skal du også bruge Surftown eller en anden hjemmeside hosting løsning som understøtter 1-klik installation af WordPress. Jeg laver en anden video som viser hvordan man installere en WordPress hjemmeside uden 1-klik install.

Kort Opdatering:

Jeg er gået i gang med at lave en række korte videoer som viser hvordan man kommer i gang med WordPress. I den andledning har jeg lige lavet en ny video omkring installation af wordpress på din surftown hjemmeside. Det er stort set samme procedure som i ovenstående video, men tænkte jge lige ville smide et link ind her. Den nye video viser dog ikke hvordan du aktivere 1-Click Toolbox, men det kan du se videoen her på siden.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

34 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hej Frede,

   Sådan fedt! Ja jeg skal nok få lavet nogle flere videoer meget snart! Har haft to meget hektiske måneder med at flytte til Bali og begynde arbejde på et spiludviklingsprojekt. Men jeg lover der snart kommer flere videoer inde fra selve WordPress admin panelet meget snart!

   Tak for kommentaren 🙂

   Nick

 • Hej Nick.
  Så har jeg også fået et par sider på: scheuermann.dk
  Konstruktiv kritik er velkommen.

  Men hvordan sørensen får jeg en kolonne i siden til adsense og bannere?

  • Hej Frede, super godt! Kan virkelig godt lide din headergrafik 🙂 Generelt, så er billeder rigtig gode, så gør endelig brug af dem. Du kan evt. få dem til at passe bedre ind i dine tekster ved at bruge højre og venstre justering.

   Kan se du har fået både sidebar og Adsense ind på hjemmesiden. Det ser ud til du har pastet adsense koden direkte ind på dine sider? Der findes en del rigtig gode plugins til at styre Adsense, så bliver det lidt nemmere at administrere når du får flere sider og indlæg. Det er også en rigtig god ide at lege lidt med placeringen af reklamerne (højre/venstre justere) og også farven på dine links så de passer sammen med dit indhold.

   Kan se du bruger Yoast … super godt! Du skal bare lige dobbelt checke din Title, for der er en gentagelse af dit domænenavn på alle sider.

 • Hej Nick Martin..

  Hvor er videoen som viser hvordan man gør UDEN 1-klik på surftown… Det driller mig 🙁

  • Hej igen Thea, hvad er din hjemmeside adresse? Hvis ikke du vil ud med den her, så kan du bare sende mig en mail 🙂 Det tyder på, at dit domæne ikke aktiveret endnu (har du fulgt vejledningen fra DK_HOSTMASTER?). Er der sket noget nyt siden din kommentar måske? Spændt på at høre tilbage.

 • Hej Nick.
  Super god hjemmeside du har oprettet. Stor hjælp og man skulle så næsten tro, at det var idiotsikkert at lave sin egen hjemmeside 🙂 Dog fungerer det ikke helt for mig. Jeg har købt domæne og hosting på SurfTown og aktiveret det hos DK-Hostmasters. Jeg har endvidere fulgt din video omkring WordPress og slettet index html. Jeg kan stadig ikke komme ind på min hjemmeside. Jeg ved ikke, om det er fordi jeg først har købt domæne og hosting i dag, og der derfor lige skal gå et par dage, eller om det bare er mig der er galt på den 🙂

  Mvh.
  Julie Bork

  • Hej Julie og tak for din kommentar 🙂

   Er spændt på at høre om det hele er gået i orden nu hvor der er gået et par dage. Det burde dog ikke være tilfældet at man skal vente så længe. Du skriver du ikke kan komme på hjemmesiden, får du overhovedet noget frem eller får du bare en fejl 404 eller andet? Har hørt fra en anden læser, at det ikke virkede for ham at slette index.html filen, så jeg er meget spændt på at høre tilbage fra dig 🙂

   • Hej Nick. Jeg har fulgt din vejledning og slettet index.html filen men jeg kan stadig ikke komme ind. Jeg har lige oprettet domæne og webhotel i dag (surftown) og fulgt instruktioner og aktiveret konto og det hele. Tak for dine gode vejledninger

    • Hej Anitta,

     Hmm gad vide om Surf Town har ændret noget? Men det tager typisk et par timer at få det hele op at køre. Har du stadig problemet i dag? Hvis ikke, hvad skete der eller hvad gjorde du?

    • Hej!

     Jeg har præcis samme problem. Fandt du ud af hvad der var galt?? Jeg kan nemlig ikke komme videre.

     • Hey Christina,

      Nu er der gået en dag … er der kommet orden i det? Jeg fik aldrig svar fra de andre. Jeg laver snart nogle nye videoer og så gennemgår jeg lige hele opsætningsprocessen igen for en sikkerheds skyld. Det skulle gerne bare virke 🙂 Ellers beskriv præcis hvad der sker/går galt, så vil jeg se om jeg kan blive klogere på problemet.

      Det fede ved Surftown er også at du bare kan ringe til dem, så hjælper de dig hurtigt videre 🙂 Men svar meget gerne hvis der er sket noget i sagen – tak.

     • Ligesom Anita skriver, så har jeg også fuldt din vejledning i videoen, aktiveret domænet og slettet index.html filen.

      Når jeg går ind på mitdomæne.dk så er siden helt blank, og jeg kan ikke “sign in” som du viser det i din video. Og hvis jeg skriver mitdomæne.dk/wordpress kommer fejl 404 frem.

      Jeg har også prøvet at gå direkte ind på wordpress.org, men dér skriver de at mit username ikke eksisterer, selvom jeg har oprettet det ligesom du beskrev i videoen.
      Så jeg forstår ikke hvad der er galt, hvilket er meget frustrerende.

      Håber du kan hjælpe mig! 🙂

     • Hej Christina,

      Tak for din kommentar. Jeg har netop gennemført en ny installation af wordpress på min Surftown konto. Den gode nyhed er, at Surftown har gjort det lidt nemmere at installere wordpress. Man skal ikke længere slette index.html filen. Surftown omdøber denne fil når man installere wordpress, så det burde bare fungere. Der er et par ting jeg tænker kan være gået galt:

      1) Dit domænenavn er ikke aktiveret hos DK-HOSTMASTER. Tror ikke dette er problet, da du nok ville få en anden fejl end en blank side.
      2) Du er kommet til at slette index.php filen. Hvis dette er tilfældet, så prøv at log ind på my.surftown.dk og slette hele wordpress installationen. Nå den er slettet kan du lave en ny installation. Husk der skal kun stå et enkelt “/” der hvor du kan skrive hvilken undermappe wordpress skal installeres i. Derefter burde det virke.
      3) Jeg prøvede at slette index.html.in filen også, og det gjorde ingen forskel.

      Håber det giver svar på dit problem, og lad os endelig høre hvordan det går.

     • Perfekt! Nu virker det! Jeg re-installerede wordpress og alt er ok nu! Tusind tak for hjælpen 🙂

 • hej Nick – super fin guide – TAK !

  Har fulgt alt, men der hvor jeg skal ind i filhåndtering for at slette index-filen der dukker bare en hvid side med tekst op ?!? Er det fordi jeg bruger Mac eller har du et bud ??
  Kan heller ikke se hjemmesiden – tålmodighed eller ??

  • Hej Imran,

   Det lyder virkelig mærkeligt … håber du finder mit svar i tide. Jeg er selv på mac og bruger Google Chrome som browser. Jeg har ikke haft nogen problemer overhovedet, eller stødt på det du beskriver før. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre tilbage fra dig uanset om det nu virker igen eller hvad der er sket.

   Kan du evt. beskrive problemet lidt nærmere? Hvad står der af tekst? Hvilken browser brugte du?

 • Hej Nick

  virkelig fin side med god guide. Jeg har lige prøvet at installere wordpress – og kan ligesom Imran ikke få lov til at slette index-filen. Jeg får en fejl 404 når jeg klikker på ikonet “filhåndtering” – kan du hjælpe

  PFT

  • Hej Betina, hmmm den har jeg ikke oplevet før. Jeg tænker om det er fordi det hele lige er blevet registreret? Det eneste jeg kan foreslå er, at spørge Surf Town. De plejer at være lynhurtige til at svare og jeg er da meget interesseret i hvad de har at sige 🙂

 • Hej Nick. kan du så se at få lavet nogen flere videoer,:D jeg er gået helt i stå og er ikke den bedste til engelsk. så kan ikke læse det der står inde i wordpress.. ¨

  eller en meget fin hjemmeside du har her 🙂

  Mvh

  • Hej Cristian! Tak for at losse lidt til mig 🙂 Jeg vil rigtig gerne lave flere videoer, men det har desværre været lidt svært at finde tiden til det. Jeg skal nok love at jeg vil lave flere videoer til WordPress. Der er så utrolig meget man kan og det skal jeg nok få vist meget snart. Hvis du har specielle ønsker til videoer siger du endelig bare til.

 • Hej Nick

  Jeg er gået lidt i stå ved nogen enkelt ting som : at få fjernet kommentar boksen, jeg har på mine sider. Og få skiftet billeder i slidershow. Også kunne jeg godt tænke mig at der hvor man trykker, “send” eller “læs mere” at det blev blåt.. Jeg har prøvet alt og har lavet meget L*** i den på hjemmesiden, så blev nød til at lave den om 3 gange. nu lader jeg den være til jeg fundet ud af det. på forhånd mange tak

  hilsen Cristian

 • Hej Nick!
  Jeg har lavet en wordpress hjemmeside gennem surftown. Jeg vil gerne have oprettet en gæstebog på dansk, men kan ikke finde ud af at installere en, da jeg på wordpress kun kan finde gæstebøger på engelsk.

  Er det noget du kan hjælpe mig med?
  På forhånd tusind tak!!

 • Hej Nick

  Jeg har prøvet at lave en hjemme side, men den virker ikke. jeg følger din video “intallere wordpress på surftown”. da vi skulle slette den fil som hed index.html kom vi til at slette en anden fil som hed index.html men det stod ikke på samme måde som vist i videoen.
  Den viser stadig hjemmesiden som Dandomain og ikke http://www.birthelue.dk i surftown.

  Hvad skal jeg gøre ved dette.

  Venlig Hilsen Birthe. (birthelue@gmail.com)

 • Hej.

  Jeg har en hjemmeside hos Bricksite, hvor jeg har købt et domænenavn som er fra Dk Hostmaster.

  Kan jeg godt bruge wordpress som hjemmeside i stedet og få flyttet mit domænenavn, uden at skulle betale noget? Da jeg synes Bricksite er for kedeligt.

  • Hej Sascha,

   Du burde have login oplysninger til DK-Hostmaster hvor du der kan administrere dit domanenavn. Det er faktisk ret simpelt at pege et domanenavn fra en hosting til en anden. Hvis du overvejer Surftown, sa vil de med glade hjalpe dig. Du kan bare give dem et ring. Det der skal andres er domanenavnets DNS, som blot fortaller hvor domanenavnet “bor” henne pa nettet. Surftown har deres egne DNS, som du skal pege dit domanenavn til. Det koster ikke noget at pege dit domanenavn til et andet hjemmeside hosting firma.

   Haber det svarede pa dit sporgsmal 🙂

 • Jeg vil gerne lave min egen hjemmeside, men forstår jeg det korrekt? Skal man have SURFTOWN for at komme i gang, mit domænenavn er hosted hos Unoeuro. Jeg er lidt grøn, for ikke at sige meget, og vil gerne tages i hånden:-)

  • Hej Rikke,

   Nej du behøver ikke have Surftown, du kan sagtens bruge Unoeuro til WordPress. Grunden til jeg selv bruger og anbefaler andre at bruge Surftown, er fordi de har en “one click install” af WordPress. Sidst jeg kiggede hos Unoeuro havde de ikke samme mulighed, men det kan være de har det nu? Du skal blot installere WordPress manuelt hvilket ikke er super svært, men tager lidt ekstra tid fordi du skal lære om FTP også. Der findes mange gode videoer online til dette og det er også mit mål meget snart at få lavet en dansk video der viser præcis hvordan man installere wordpress manuelt. Jeg vil prøve at finde tid til at lave en video i dag, så poster jeg lige et link her, ellers tilmeld dig mit nyhedsbrev ude til højre på hjemmeside, så får du en besked så snart jeg tilføjer en ny video.

   Tak for besøgt og din kommentar 🙂

 • Hej Nick.

  Jeg kan se, at jeg har lidt det samme problem som Rikke, idet jeg også har hosting et andet sted end Surftown. Mit problem lige nu er det mest mht. Filezilla, idet jeg ikke kan finde WordPress-filen under ‘Downloads*. Men håber, du bare i det hele taget har et par kommentarer, så jeg hurtigt kan komme videre!

  På forhånd tak.

  Mvh. Pia

  • Hej Pia,

   Jeg går ud fra du har downloadet WordPress fra deres hjemmeside http://wordpress.org/download/? Hvis ikke du kan finde filen, så bare prøv at downloade den igen og denne gang så hold godt øje med hvor filen bliver gemt på din computer. Når du har downloadet filen skal den pakkes ud, og dette gøres ved blot at dobbelt-klikke på det. Der bliver så oprettet et par mapper og nogle filer. Du skal bruge FileZilla til at uploade alle filer og mapper der blev pakket ud.

   Her kan du se det der skal til for manuelt at installere WordPress: http://codex.wordpress.org/Installing_WordPress

   Jeg vil rigtig gerne lave en video på dansk, da det tit er lidt nemmere end at læse det på engelsk. Den kommer snart op på hjemmesiden.