Meget Vigtig Information – Læs Venligst Først!
21. august 2014

Jeg har i en periode over 2 år benyttet mig af Surftown og har egentligt været glad for deres service, men i den seneste tid har jeg hørt fra mange af mine læsere og også selv oplevet at kvaliteten af deres service er faldet. Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg synes det er vigtigt at gøre dig opmærksom på, at jeg ikke længere anbefaler Surftown som et godt valg til hjemmeside hosting.

Jeg anbefaler i dag kun en enkelt hjemmeside hosting udbyder, da de gør det utrolig godt og jeg har kun høre super positive kommentarer fra mine læsere. Det er selvfølgelig Unoeuro som jeg anbefaler.

Jeg har valgt at lade min artikel omkring Surftown blive her på siden, så du kan se hvorfor jeg valgte dem i første omgang. Også så jeg har mulighed for, at hjælpe andre søgende med at finde en bedre løsning, nemlig Unoeuro. Denne hjemmeside (LavDinEgenHjemmeside.dk) bliver også flyttet over til Unoeuro.

Her kommer den originale artikel skrevet i januar 2012:

I denne video viser jeg hvor nemt og hurtigt det er, at installere WordPress hvis du vælger Surftown som din hjemmeside hosting. Jeg skal nok lave en anden video til dem af jer, som ikke hoster hos Surftown. Der er masser af rigtig gode hjemmesider udbydere, men jeg har valgt Surftown fordi det er så nemt at oprette WordPress hos dem. Det eneste der skal til, er et par klik med musen og nogle enkelte oplysninger fra dig som sidens navn og et login.

Se i denne video hvor nemt jeg installere WordPress på min Surftown konto:

1) Login på Surftown her: https://surftown.dk/login

2) Klik på ikonet “1-Click Toolbox”

3) Vælg WordPress som det software du gerne vil installere

4) Klik på “WordPress” og derefter “Installer”

5) Husk at vælge det korrekte domænenavn hvis du har flere og udfyld formularen. Klik dernæst på “Submit” og du er færdig!

Det er ikke vildt svært at installere WordPress på den manuelle måde. WordPress har været enormt gode til at lave en rimelig nem guide til folk, som gerne vil installere manuelt. Jeg skal som sagt nok få lavet en video hvor jeg viser proceduren, men hvis du står i situationen hvor du gerne vil i gang med det samme og ikke bruger Surftown eller en anden hosting som giver dig 1-klik install, så følg guiden på WordPress’s hjemmeside.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

42 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Nick Martin

  Først og fremmest tak for en super pædagogisk og lærerig hjemmeside!

  Jeg har overtaget min afdøde fars hjemmeside og har overflyttet den til surf-town. Jeg har bedt om at få domænet flyttet med, og min mor, som nu er ejer af domænet har bekræftet overflytningen hos hostmaster.dk allerede i morges.

  Jeg har fulgt din video om installering af wordpress, men når jeg går ind på svenberthelsen.dk/wp-admin, får jeg bare en fejlmelding som ser sådan ud:

  404

  Not Found

  The requested URL /wp-admin was not found on this server.

  Apache/2.2.16 (Debian) Server at svenberthelsen.dk Port 80

  Ved du hvad det kan være

  • Hej Liv, tak for din besked. Kan se siden virker nu, det har højst sandsynligt været fordi domænenavnet skulle ændres til at pege på Surftown i stedet for den gamle server. Det tager typisk et par timer og nogen gange op til 48 timer før det er blevet ændret overalt.

 • Hej Nick Martin

  Er ikke sikker på at jeg fik sendt mit spørgsmål til dig, så her kommer det igen:

  Først og fremmest mange tak for en meget pædagogisk og lærerig hjemmeside!

  Jeg har nu brugt en stor del af weekenden på at forsøge at genetablere min afdøde fars hjemmeside, som jeg har flyttet fra NET-site til Suftown, på trods af en meget venlig og tålmodig support.

  Min mor og jeg har for nylig overtaget domænet. Jeg har søgt om overflytning af domænenavnet, og har modtaget bekræftelse på at det er sket via hostmaster.dk.

  Når jeg prøver at logge ind via wordpress svenberthelsen.dk/wp-admin, får jeg en fejlmelding

  404
  Not Found
  The requested URL /wp-admin was not found on this server.
  Apache/2.2.16 (Debian) Server at svenberthelsen.dk Port 80

  Måske kan jeg bare ikke gå ind og redigere i siden sådan som den ligger på nettet nu. Min far lavede den oprindeligt i frontpage, og den er blevet konverteret til noget der hedder smallsite 0,2 hos NET-site, hvor jeg netop har flyttet den fra, ved ikke om det har nogen betydning.

  Jeg har hans hjemmeside i en mappe på min computer, og vil via wordpress genskabe hjemmesiden så vidt det er muligt.

  Men hvordan opretter jeg en ny hjemmeside med min fars domænenavn, således at jeg manuelt kan flytte indholdet (altså genskabe den fra scratch) med billeder, tekst mm. ?
  Altså uden pludselig at have 2 hjemmesider?
  Er det muligt?

  Jeg håber du kan forstå hvad jeg spørger om, for jeg er efterhånden ret forvirret selv.

  Håber på meget hurtigt svar, da jeg er ved at blive helt grøn i hovedet af frustration.

  Med venlig hilsen

  • Hej igen Liv,

   Hvor er det smukt, kan se du er godt i gang med at få genskabt din fars hjemmeside – godt gået! Du må endelig stille mig helt konkrete spørgsmål til noget du måske har oplevet med wordpress allerede nu, så skal jeg nok forsøge at svare så godt jeg kan 🙂

 • Hej Nick Martin.
  Jeg har tilmeldt mig din hjemmeside, og håber du kan hjælpe.
  Jeg har oprettet en salgsside på Bricksite, men kan kun få det der hedder firmalogin op til 500. Jeg tænker at hvis jeg får mere end 500 kunder, så er jeg på den. Jeg kan se du har surftown, der har jeg været på, hvor jeg oprettede en side om camping i det program der hedder “kompozer”, det var ikke noget problem at arbejde i kompozer, men det var ustabilt at få det på nettet, min FTF adresse virkede ikke altid og surftown sendte bare de samme koder jeg havde i forvejen. Så hvad foreslår du jeg gør. Opretter i Surftown, eller i selve wordpress.com eller kan man installere noget i bricksite, som de ikke har i forvejen?
  Vh Sanne.

  • Hej Susanne, og tak for din tilmelding.

   Jeg ved ikke så meget om Bricksite og andre lignende services der tilbyder gratis hjemmeside. Helt personligt ville jeg aldrig gøre det og det er der flere grunde til, men det må jeg hellere skrive et indlæg eller to om meget snart 🙂 Jeg har heller aldrig brugt andre hjemmeside programmer end WordPress. Jeg plejede at kode hjemmesider selv, men med WordPress løsninger er det slet ikke nødvendigt længere.

   Jeg vil til enhver tid anbefale at du køber og ejer dit eget domænenavn samt hjemmeside hosting. Ja jeg bruger båse Surftown og Unoeuro til mine danske sider og Hostgator til alle mine .com sider og kan varmt anbefale dem. Måske passer Unoeuro lidt bedre til nybegyndere, da det er meget nemt at navigere og forstå deres kontrolpanel.

   Jeg vil ikke anbefale WordPress.com alene af den grund at du ikke kan bruge plugins (udvidelser). WordPress har tusindvis af gratis plugins der gør at du kan tage deres simple blog system og lave hvilken som helst hjemmeside du vil (blog, alm. hjemmeside, medlemsskaber, e-handel, osv). Det kan selvfølgelig være et godt sted at starte hvis du bare lige vil se hvad WordPress er for noget og lege lidt med det selv inden du køber hjemmeside hosting. Det du evt. for bygget op kan nemt eksporteres til din egen hjemmeside når du er klar.

   Her et par links på Lav Din Egen Hjemmeside som du måske vil få gavn af:
   Køb Domænenavn
   Hvorfor Hjemmeside Hosting
   WordPress Hjemmeside Smugkig
   Billig Hjemmeside Hosting Med Unoeuro

 • Hej Nick,
  Jeg har fulgt dine anvisninger, mit domæne er aktiveret og redelegeret til Surftown – på trods af dette får jeg blot at vide at siden ikke findes når jeg vil ind og redigere mit site i Worspress 🙁 Kan du hjælpe mig??

  • Hej Maria,

   Jeg har efterhånden fået en del forespørgsler som din, og vil tage kontakt til Surftown. Det tyder på, at der er noget på deres side, som forsinker processen. Jeg håber det hele er kommet op og køre nu? Skal nok følge op med svar fra Surftown her.

  • Jeg har bedt Surftown om en opdatering omkring dette, men kommer til at tænke … havde du et allerede eksisterende domænenavn eller købte du et nyt med Surftown bestillingen?

 • Hej Nick Martin

  Jeg har et problem med wordpress på surftown. Jeg har allerede en eksisterende wordpress blog med købt tema, indlæg, sider osv. jeg har købt domæne og webhotel hos surftown, og fulgt din installationsguide. Men det der skete var at den oprettede en ny blog på mit domæne i stedet for at flytte den eksisterende. Kan jeg slette denne wordpress på surftown, og hvordan skal jeg få en rigtige wordpress blog installeret, uden at skulle starte forfra, og købe temaet igen ?

  Mvh Martine

 • Hej Nick Martin
  Jeg har fulgt dine anvisninger, men systemet gik i stå, da jeg trykkede installer. Til sidst måtte jeg logge ud og starte forfra. Jeg får at vide, at this path i already in use, og nu ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre. Er det muligt at afinstallere det, jeg har installeret og begynde helt forfra?

  • Hej Birgit,

   Jeg tror du selv har fået klaret denne? Hvad gjorde du for at rette op på fejlen? Men ellers så kan man nemt slette en 1-klik installation og starte forfra igen 🙂

 • Hej Nick.

  Når jeg trykker ‘Send forespørgsel’ kommer der en rød fejlmelding om ‘path already in use. Jeg har bare ‘/’ i feltet for ‘sti’.

  What to do?

  Mvh Jonas

  • Hej Jonas,

   Hmmm det er et stykke tid siden jeg opsatte WordPress på Surftown. Har du prøvet at fjerne “/” helt så det bare er et tomt felt?

   Ellers smid en support mail til Surftown og kom endelig tilbage og fortæl os hvad de siger 🙂

 • Hej Nick,

  Jeg har fulgt dine ellers meget logiske og forklarlige videoer og alligevel er det gået galt! Jeg har oprettet et domæne på Surftown, men når jeg vil installere WordPress får jeg følgende fejlmeddelelse:

  Error creating app: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ‘s Finest’, ‘yes’), (3, ‘blogdescription’, ‘Just another WordPress site’, ‘yes’),’ at line 6

  Hvad gør jeg?

  • Det lyder umiddelbart som om, at du måske har brugt et specialtegn i din blog titel?

   Jeg ville straks sende denne fejl til Surftown, så vil de hjælpe dig med det. Der er desværre ikke noget jeg kan gøre herfra.

 • Du havde fuldstændig ret. Jeg havde brugt et ‘ i titlen og nu hvor jeg fjernede det, var problemet løst. Tak!

 • Hej Nick.

  Jeg har installeret wordpress med surftown, ligesom du viser i videoen.
  Men jeg oplever, at når jeg gerne vil lave temaerne om, så har jeg kun ca. 10 at vælge imellem.
  Hvordan kan det være? Jeg troede at der var mange forskellige?

  • Der findes tusindvis af temaer, men man skal finde dem online eller hos wordpress.org hvor du kan downloade dem. Nogle er gratis andre koster penge. Når du har downloadet et tema, så skal du logge ind i dit WordPress admin og vælge Udseende –> Temaer –> Tilføj nyt –> Upload og så vælge den ZIP fil du downloade fro temaet. Håber det giver svar.

 • Hej Nick

  Hvordan kan det være at når jeg åbner wordpress installation, som står er fuldført at jeg får en fejlmeddelelse? Jeg har valgt domæne med Æ og tal i – kan det være det der går galt?

  Mvh. Nadia

  • Hej Nadia,

   Æ,ø og å er ikke gode i domænenavnet til WordPress. Jeg vil anbefale, at du tager kontakt til din hosting udbyder og får bestilt et domænenavn uden, som du kan bruge til din wordpress installation. Du kan stadig beholde det med æ,ø eller å, det skal bare pege på webhosten uden de danske bogstaver.

   Skriv en supportsga til din udbyder, de vil hellere end gerne hjælpe 🙂

 • Jeg tænkte det nok – øv, men tak for hjælpen!!

  Hostudbyder er godt nok dk hostmaster ik´?

  Så skal jeg afinstallere wordpress på unoeuro og lave det igen når det nye domæne er klar?

  • Ja, det vil jeg. WordPress vil give dig flere problemer i fremtiden når du begynder at lege med temaer og plugins, hvis du benytter domænet med æ,ø eller å.

   Send en support forespørgsel til Unoeuro og de hjælper dig.

  • Du skal helt sikkert have WordPress installeret på domænet uden æ, ø og å. Prøv at spørge Unoeuro om det er OK som det er nu. Du kan bruge det andet navn hvis du f.eks. har print materiale, visitkort osv, sålænge det bare peger hen på domænet uden æ, ø og å. Unoeuro kan hjælpe dig med at få det sat korrekt op 🙂

 • Hmm.. jeg har også Surftown som webhotel og har brugt deres one-click installation. Og den efterlader mig med 21 temaer uden mulighed for at tilføje nye??

  Så har jeg selv uploadet temaer til Surftowns ftp og placeret dem under wp-content – themes. Udpakket selvfølgelig. Og det virker stadig ikke.

  Så har jeg spurgt Surftowns support, og de siger, at det ikke kan lade sige gøre at få flere temaer/plugins med mindre, at man selv installerer WordPress..

  Så hvordan får du flere temaer ind i wordpress, når du bruger one-click?

  – tak for nogle gode indlæg 🙂

  venlig hilsen
  Heidi

  • Hej Heidi,

   Det lyder mystisk! Men når du uploader et tema, har du så ikke en upload mulighed fra selve administrationspanelet? Hvis ikke det er tilfældet, så har Surftown ændret deres setup siden jeg opsatte Lav Din Egen Hjemmeside, for jeg uploadede fra admin. Hvilken fejl får du, når du prøver at tilføje/aktivere fra FTP?

  • Hej igen Heidi,

   Jeg forsøgte at sende en mail til din email, men den kom tilbage med en fejl. Jeg har taget kontakt til Surftown for at høre hvorfor de har ændret det.

   • Jeg fik hurtigt svar fra Surftown:

    Hej Nick,

    Tak for din henvendelse.

    Vi er glade for at du synes god om Surftown!

    Jeg tror at der er opstået noget forvirring for vores fælles kunde – det lyder som om at hun har benyttet vores Surftown Creator, og ikke vores One Click Toolbox. Disse systemer er meget forskellige, og idet at kunden skrive, at hun kun har tilgang til få temaer og plugins kunne tyde på, at hun benytter vores Surftown Creator. Har givet en lidt bedre uddybning af de forskellige systemer herunder.

    Surftown Creator:
    Et WordPress baseret system, som er låst ned til forskellige temaer og plugins – dette produkt er for dem, som hurtigt vil i gang og som aldrig har prøvet at lave en hjemmeside før.

    One Click Toolbox:
    Installere en applikation som WordPress, Joomla eller phpBB helt fra bunden uden predefineret temaer og plugins – altså en helt ‘clean’ installation.

    Måtte du have spørgsmål, så skal du endelig skrive tilbage.
    Du må have en god dag.

    Venlig hilsen,
    Christoffer

    Surftown Support

 • Hej Nick,

  Mange tak for super forklaring, jeg har dog stadig et problem. Når jeg installere wordpress i Surftown, sker der intet – Altså hjemmesiden fungerer ikke (siden kan ikke findes) Jeg har gjort præcis som du viser i videoen. 🙁

  Hvor lang tid går der fra man har installeret wordpress til siden er oppe at køre?? (jeg har også købt domæne)

  Jeg håber du kan hjælpe, er snart løbet tør for tips og tricks og ikke mindst tålmodighed.

  Hilsen Line

  • Hej Line,

   Håber det hele er gået i orden, ellers vil jeg råde dig til at tage fat i Surftown support, da jeg desværre ikke kan gøre noget.

 • Hej Nick
  Jeg er helt ny her på sitet, og har et par spørgsmål
  1. er det et CSS system
  2. kan man installere på alle host, jeg har nemlig plads på GIGAHOST og haft det i flere år.
  3. Er det på dansk eller engelsk
  4. Henter man programmet og lægger det op på serveren og derfra bygger siderne op
  5. og kan du hjælpe

  det er meget fra en ny ikke.
  mvh
  Jan Fjorbak

  • Hej Jan

   1. Der er et CMS system ja, som står for content management system. Det kan bruges til en simpel blog eller super avanceret fuld hjemmeside.
   2. Ja man kan installere WordPress manuelt på alle linux (PHP) webhosts. Se http://www.WordPress.org for mere info. Er dog sikker på Gigahost har 1-klik installation?
   3. Det findes på mange forskellige sprog. Det kan du vælge når du downloader eller når du installerer fra din host.
   4. Det er det de fleste gør. Det er muligt at oprette hjemmesiden lokalt på ens egen maskine, men det vil jeg ikke anbefale. Det er ret besværligt og det er helt fint at bygge hjemmesiden online.
   5. Elsker at hjælpe, men min tid er ret knap. Gør hvad jeg kan for at svare her og i vores VIP forum.

   Håber det hjælper 🙂

 • Hej Nick
  Jeg har min egen hjemmeside og hoster den selv. Jeg bruger den indbyggede photo station på min synology server. Men jeg kunne godt tænke mig at når man klikker på et album at billederne bliver vist i fuld størelse på skærmen. Specielt har jeg mange naturbilleder og det er dem jeg gerne vil have vist i fuld skærm. Findes der program der kan som i Photo station der tilføjer billeder automatisk når evt. nye billeder bliver tilført ?
  MVH
  Svend