I denne video viser jeg hvor super nemt det er at oprette sider i WordPress. I sidste video så vi på hvor nemt det egentligt er at tilføje indhold i form af indlæg. Sider i WordPress fungere på helt samme måde som indlæg når man skal oprette dem. Godt nok skal du ikke vælge en kategori for dine sider, men ellers er det helt samme process. Sider bruges typisk i WordPress når man vil lave noget statisk indhold, altså indhold som ikke skal ændre sig over tiden.

Se hvordan du opretter sider i WordPress i videoen herunder:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=46JVmhG3ing

Mange gange når du besøger andre hjemmesider kan du se hvordan deres forside helt automatisk ændrer sig når der tilføjes nyt indhold. Det er fordi de bruger WordPress på en måde, så når der oprettes nyt indhold på hjemmesiden i form af indlæg, så vil de indlæg altid blive vist på forsiden samt i deres respektive kategorier. Det er super smart hvis man gerne vil have en nyheds hjemmeside eller lignende hvor sidste nyt om et emne er vigtigt.

Nogle dele af ens hjemmesider behøver ikke ændre sig. Det gælder typisk en “om os” side eller en “kontakt os” side. Jeg viser disse eksempler i videoen.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

18 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej martin

  håber alt vel 🙂

  Har et spørgsmål jeg bare ikke selv kan løse og har prøvet i x antal timer nu.

  lad mig se om jeg kan formulere mig korrekt:

  Har skrevet et indlæg om ex. kokoslagkage og gemmer den under kategorien lagkager.

  Nu forventer jeg så når man klikker på min start side hedder den jo opskrifterpåkager.dk

  klikker jeg på kategorien lagkager burde den så skifte til opskrifterpåkager.dk/lagkager

  klikker jeg så på kokoslagake inde under kategorien lagkager, burde URL jo vise:
  opskrifterpåkager.dk/lagkager/kokoslagkage

  MEN det gør den ikke, har prøvet at rette i selve indlæggets url hvor man kan redigere lige under titlen, men det hjælper åbenbart ikke da det så kommer til at hedde:

  opskrifterpåkager.dk/lagkagerkokoslagkage

  altså det i et ord det vises.

  kan du hjælpe mig ?

  • Hej Maria,

   Ingen problemer 🙂

   Du skal ind under det der hedder permanente links (indstillinger –> permanente links eller perma links). Herfra skal du vælge “Egen struktur” og så indsætte følgende i feltet: /%category%/%postname%

   Det skulle gerne fikse dit problem 🙂

 • hov var ikke meningen der skulle dannes links, skrev kun www og IKKE http://

  Beklager meget dette, var ikke min hensigt.

  Ps. håber at høre fra dig 🙂

 • Hejsa Martin,
  Glemte helt at skrive at jeg googlede mig frem til det, men det er rigtig, var også hvad jeg gjorde.

  Kan se du har lagt nogle nye videoer ind 🙂 rigtig godt stykke arbejde.

  Lige et spørgsmål, hvordan har du fået et “still” billed i din slider på din forside? altså den viser 1 “billede” På forhånd tak.

  • Fedt – godt gået 🙂

   Jeg bruger Arras som tema og inde under indstillinger –> Home –> Slideshow kan jeg vælge hvilke kategorier jeg gerne vil inkluderer i slideren. Jeg har blot valgt en enkelt kategori, hvori der kun er et enkelt indlæg. Håber det hjælper 🙂

 • Ja, kan se se de ude med en beta version også.
  Tusind tak, mente jeg nok.

  Endnu en spørgsmål, hvordan får du din “header browser” eller hvad sådan noget hedder, altså øverst i browseren (fanebladet” måske til at vise det man er inde i?
  Eksempelvis klikker jeg på din Kategori der hedder: WordPress Hjemmeside, vil den i fanabladet skrive: “WordPress Hjemmeside | Lav Din Egen Hjemmeside Med WordPress”

  Jeg har tilføjet 3 kategorier på min menu og når man klikker på dem. Skriver den Category Archives | KategoriensTitel ( i fanebladet i browseren )

  Har været inde i redigier kategori også men kan intet finde. Altså det er det der “Category Archives” der irritere mig

  Håber du forstod mit spørgsmål og vil svarer mig tilbage.
  Mange tak på forhånd.

 • Hej Martin, fandt jeg ud af, men kun med sider og indlæg, dog ikke med kategorier hmm.

  Kan se folk besøger min side men de kommer ind på min gamle URL og ikk den nye ? hvad skal man gøre ? bede google bots om at komme igen og besøge siden eller sker det automatisk ?

 • Hej Nick

  Hvordan laver jeg forsiden så den ser nogenlunde ud som din egen med et billede og tekst samt med samme længde hele vejen ned.

  • Hej Thomas,

   Jeg bruger temaet Arras, som du kan finde her: http://www.arrastheme.com/

   Ellers er det bare at prøve sig frem i blandt de mange temaer som findes derude. Jeg vil meget snart lave et serie videoer omkring temaer og design, men de er ikke helt klar endnu. Håber det hjælper dig lidt på vej.

 • Hej Nick Martin,
  Hvordan opretter man så en side 2, til en eksisterende side?
  Jeg ønsker, at når man er indenunder eks. ‘OM’ – så kan man derfra, gå videre til side 2, hvis nu ‘OM’ er rigtig lang.

  Tak 🙂

 • Hej Martin
  Har prøvet at ændre strukturen i min menu på min blog (wordpress)
  Jeg kan ikke finde ud af at lave en “Home” side hvor det er der blogroll er ( altså seneste indlæg) Jeg kan kun få den til at være hvor man trykker på logoet i toppen (header)
  Ved du hvad jeg skal gøre?
  Mvh. Rie Randrup

 • Hej Martin

  Jeg forsøger at lave en “underside” på den side, der hedder Politikadet på http://lfu.dk/ – kan du hjælpe mig til hvordan jeg gør det? Skal jeg bruge et plugin, eller er der en måde, hvor jeg fra fanen “Politikadet”, har mulighed for at vælge mellem 5 nye “under”-faner?

  Håber du kan hjælpe.
  Mvh
  Kasper Aare

 • Hej

  Jeg er i gang med at opsætte en WordPress side og vil gerne gemme mine sider med “forældre” for at holde en overskuelig struktur.
  Desværre betyder det at sider med forældre arver url indhold fra forældrene.
  Eksempelvis vil siden her http://www.bedre-raadgivning.dk/koeb-af-virksomhed/ få en url med /forretningsudvikling/ mellem .dk og koeb-af-virksomhed hvis siden oprettes med Forretningsudvikling-siden som forældre.
  I Admin, under permanente links, har jeg valgt “Navn på indlæg”.
  Hvad skal jeg gøre for at bibeholde url’en http://www.bedre-raadgivning.dk/koeb-af-virksomhed/ selvom jeg indsætter en “forældre” til siden?