Det første vi kigger på i WordPress er det at oprette indlæg. Når du vil tilføje indhold til din WordPress hjemmeside, så sker det typisk i form af indlæg. Når man tænker på almindelige blogs så er det oftest sådan at hjemmesider bliver opdateret. I WordPress er det utrolig nemt at oprette og ændre indhold ved at bruge indlæg. Dine indlæg kan bruges som korte opdateringer, fyldige artikler eller som sider i din menu. Det ser vi på alt sammen i en senere video. Det er super nemt at oprette indlæg i WordPress og videoen herunder viser dig præcis hvordan du kommer i gang med at tilføje indhold til din egen hjemmeside.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=V_49_07v_iQ

Når du er logget ind i dit WordPress kontrolpanel, så skal du finde “Indlæg” i menuen til venstre. Her kan du holde musen over menuen og vælge “Tilføj nyt” for at oprette et nyt indlæg. Du giver blot dit indlæg en overskrift og så skriver du det du har på hjertet i området under. Når du er færdig med at skrive klikker du på knappen “Udgiv” som du finder i menuen til højre. Husk at vælge den kategori som du gerne vil have indlægget skal falde under. På den måde skaber du en god struktur til din hjemmesides indhold.

Hvis du f.eks. gerne vil skrive om katte, så kunne du have følgende kategorie: kattemad, kattepleje, motion, leg, osv. Der kommer en video senere hvor vi ser lidt nærmere på hvor vigtigt det er at have en god hjemmeside struktur for dit indhold, især når du gerne vil rangere bedre i søgemaskinerne.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

11 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Nick
  Tak for nogle super fede videoer – har netop set dem alle sammen og tilmeldt mig dit nyhedsbrev. Jeg har lige et enkelt spørgsmål: Hvordan skifter jeg skriftfarve på links og overskrifter til en anden farve end blå?
  VH Susanne, mitkrearum.dk

  • Hej Susanne, det kommer an på hvilket tema du bruger, nogle er det meget simpelt via et kontrolpanel, og andre skal vi ind og ændre i CSS koden. I sidste tilfælde er det sådan set nemt nok, men man skal lige vide hvordan først. Jeg tror i dit tilfælde er det meget nemt hvis du bruger et af Twenty temaerne fra wordpress. Du skal blot finde “Udseende” i venstre menu (du er logget ind i WordPress), og derefter finde “temaindstillinger”. På denne side burde du kunne se “linkfarve” i midten af siden. Klik på knappen vælg en farve for at ændre farven. Håber det hjælper 🙂 Jeg skal nok lave en video på et tidspunkt hvor jeg går lidt mere i dybden og hvor vi ser på selve CSS koden som bestemmer hvordan dit site ser ud.

  • Hej Berit,

   Jeg kan se, at du har installeret WordPress i en undermappe på din server. Det er der intet galt i, vil blot sikre mig, at det var din hensigt? WordPress er blevet installeret i /wordpress, så hvis du tilføjer det til din hjemmeside adresse (lifeisloveable.dk/wordpress) så får du det frem.

 • Hej Nick.

  Jeg har efter dine gode anvisninger fået lavet en hjemmeside, som jeg skal bruge til at fortælle om vores liv her i Grønland.

  Jeg er godt nok ikke nået så langt endnu, for jeg vil gerne gøre indlæggene kodeordsbeskyttet. Det ser umiddelbart også ud til at lykkes, men når jeg så vil se resultatet efterfølgende ved at gå ind på siden, kan jeg ikke lukke indlægget op med den kode jeg har tildelt det. Hvordan kan det være?

  Venlig hilsen Connie.

 • Hej Nick.

  Tak for nogle gode instruktioner til at komme i gang på. De har hjulpet mig til at starte op, meeen jeg kan ikke komme videre med at lave indlæg.

  Jeg vil nemlig gerne gøre dem kodeordsbeskyttet og det kan jeg så’n set godt, men det virker lidt for godt. Man kan nemlig ikke komme ind og læseindlæggene efterfølgende.

  Hvad kan problemet være?

  Venlig hilsen Connie.

  • Hej Connie,

   Beklager det sene svar, men jeg svarer kun kommentarer en gang om ugen. Det er VIP medlemmer som har adgang til forumet, hvor jeg svarer så hurtigt som muligt 🙂

   Jeg ved godt det kommer til at lyde rigtig dumt, men er du sikker på det er den korrekt kode du bruger? Pas på med CAPS lock osv.

   Jeg har selv lige testet og det virker helt fint. Hvilken fejl får du og hvilket tema bruger du?

 • Hej Connie,

  Beklager det sene svar, men jeg svarer kun kommentarer en gang om ugen. Det er VIP medlemmer som har adgang til forumet, hvor jeg svarer så hurtigt som muligt 🙂

  Jeg ved godt det kommer til at lyde rigtig dumt, men er du sikker på det er den korrekt kode du bruger? Pas på med CAPS lock osv.

  Jeg har selv lige testet og det virker helt fint. Hvilken fejl får du og hvilket tema bruger du?

 • Tusind tak for nogle super gode videoer.
  Jeg har netop lige oprettet en blog på min hjemmeside.. Og har lavet mit første indlæg og har været inde og tillade kommentarer. Men når jeg så går ind på hjemmesiden under mit indlæg står der meget småt i bunden leave a commen men når jeg så trykker på åbner den bare en ny side med det indlæg jeg netop lige har læst.. Har læst et par steder det kan have noget med temaet at gøre. Jeg har fået en til at designe hjemmesiden så den er ikke standard.. Ved ikke om det er derfor man ikke kan kommenere eller hvad jeg gør galt??

  Min hjemmeside er http://www.vfit.dk

  På forhånd tak

  Mvh En fortvivlet Vibeke

  • Hej Vibeke, tak for ale dine kommentarer og beklager jeg ikke har fået svaret indtil nu. Har lige været inde og se din hjemmeside igennem. Virkelig flot arbejde! Det er tydeligt at se, du har brugt meget energi og tid på at opbygge en flot, og professionel side. Stærkt!

   Jeg prøvede også at finde nogle eksempler på de problemer du nævnte, men det ser ud til du har fået rettet det hele til?

 • Hej Nick
  Har du en video, der viser hvordan man opretter en gæstebog i wordpress.
  På forhånd tak.
  De bedste hilsner
  Inge