WordPress HjemmesideDet ville være lidt forkert at sige WordPress i sig selv er en hjemmeside. Det er et framework eller en skabelon du kan bruge til at lave din egen hjemmeside meget nemt og meget hurtigt! Men vi kalder det bare en WordPress hjemmeside fremover for nemhedens skyld. Hvis du gerne vil i gang hurtigst muligt så er en WordPress hjemmeside den perfekte løsning!

Det er slut med at bekymre sig om hvordan man lige får lagt et billede ind i en tekst, eller hvordan man flytter rundt på nogle sider (navigation), eller frygten for at skulle lægge en video ind på din hjemmeside. Det er slut med at tænke i koder og på tide at sige pænt goddag til en WordPress Hjemmeside!

De fleste hjemmeside hosting løsninger tilbyder i dag det der hedder 1-klik installation af WordPress hjemmesider. Det betyder, at når du har fået dit domænenavn og din hjemmeside hosting op at køre, så skal du i princippet kun klikke en enkelt gang, for at installere din WordPress hjemmeside. Jeg skal nok lave en masse videoer der viser dig alt det du skal vide for at installere og tilpasse WordPress.

Se denne introduktionsvideo af en WordPress Hjemmeside:

Kort fortalt er WordPress en skabelon, som du lægger på din hjemmeside hosting. Igennem denne skabelon, kan du styre alle dine elementer (sider, indlæg, billeder, videoer, lyd, navigation, osv) via et visuelt kontrolpanel. Det gør det tusind gange nemmere og hurtigere for dig at komme i gang med at lave det vigtigst – nemlig indholdet – af din WordPress hjemmeside!

Så er der måske nogle enkelte der tænker, at de mister en masse funktionalitet eller muligheder ved at vælge en WordPress hjemmeside fremfor en 100% custom kodet hjemmeside. Svaret er ganske simpelt nej. Du begrænser dig på ingen måde ved at vælge WordPress, nærmest tvært imod. WordPress er gratis og der findes et hav af forskellige udvidelsesmoduler, temaer og speciel kode, som du kan tilføje til din WordPress hjemmeside. Sidst jeg kiggede var der 17.467 forkellige plugins (det hedder udvidelsesmodulerne) til WordPress, og du kan se dem alle her hvis du er nysgerrig.

Jeg skal nok vise dig de aller bedste af dem, og forklare præcis hvordan du installere dem og bruger dem. Jeg tror helt seriøst du begynder at grine når du ser hvor nemt det er at installere disse plugins i WordPress 🙂 Jeg kan huske tilbage til den gang hvor man skulle downloade plugin til sin computer, så uploade dem til WordPress for så at kunne installere dem. I dag foregår det hele ved et enkelt klik inde i WordPress administrationen – sådan!

Der findes utallige af gratis temaer (designs), som du kan hente og installere på din WordPress hjemmeside. Så kan du nemt ændre layout, farver, opsætning, osv. Sidst jeg kiggede var der næsten 1.500 forskellige WordPress Temaer til rådighed, og det var på WordPress.org alene. Du kan altså nemt finde et design og layout som passer til lige det du gerne vil bygge på din WordPress hjemmeside.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

106 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej jeg kunne godt tænke mig at du går et skridt baglæns,
  og begynder med at forklare, hvordan du kommer i gang med at åbne kontrol panel.
  Håber du laver en video om emnet.
  jeg har downloadet Wordpres pakket den ud og hvad gør man så, ?
  Skal den ligges ud på domain server ført man kan gøre noget
  Eller kan forberede siden før man up loader den.
  Venlig hilsen
  Niels Knudsen

  • Hej Niels og beklager jeg først får svaret nu. Din kommentar var desværre blevet fanget i spam filteret og det checker jeg ikke så tit, men godt jeg lige fangede dig 🙂

   Her på Lav Din Egen Hjemmeside vil jeg tage udgangspunkt i 1-click installation af WordPress, fordi det bare er så meget nemmere at komme i gang med. Jeg synes dog du kommer med et rigtig godt spørgsmål, så jeg vil meget gerne lave et par videoer der viser præcis det du skal igennem for at installere WordPress fra bunden af. Jeg kan lige hurtigt ridse op det du har brug for, så du måske kan komme i gang før jeg er færdig med videoerne:

   1) Du skal bruge et FTP program og finde dine FTP login oplysninger fra dem der hoster din hjemmeside. Jeg bruger selv FileZilla som er et gratis FTP program. Du skal kende din hjemmeside adresse, ftp brugernavn og ftp loginkode for at komme igennem.

   2) Du skal oprette en MySQL database fra dit kontrolpanel (hjemmeside hosting kontrolpanel)

   3) Du skal oprette en database bruger og tilknytte denne til din database

   4) Du skal åbne og redigere WordPress konfigurationsfilen (/config.php) med databaseoplysningerne fra 2+3

   5) Du skal uploade (via FileZille eller andet FTP program) WordPress mappeindholdet til det sted hvor du gerne vil have din blog f.eks. DinHjemmeside.dk/ eller DinHjemmeside.dk/blog og så skal du navigere over til DinHjemmeside.dk/install eller DinHjemmeside.dk/blog/install hvorefter du skal følge opsætningen af WordPress.

   6) Når du har lavet ovenstående burde du have mulighed for at logge ind i dit WordPress kontrolpanel.

   Jeg har bare kort opridset processen fra hukommelsen, så beklager hvis ikke det er 100% korrekt, men jeg skal nok lave en video der viser hele processen så snart jeg får mulighed for det.

 • Hej
  Jeg har et problem med at få startet ordentligt med at fjerne widigts, tilføje menu osv. Er det fordi jeg bruger et forkert theme. Har prøvet at downloade Arras, men den fungere ikke til windows. Har du evt en video der viser hvordan man tilføjer/fjerner widigts og kan du anbefale et theme 🙂
  Fed side ellers 🙂

  På forhånd tak 🙂

  • Hey Kennet, tak for din kommentar! Jeg vil utrolig gerne lave et par videoer der viser hvordan man bruger widgets og menuer. Det kan godt være lidt kryptisk i starten, men faktisk meget nemt når man har set det en enkelt gang. Widgets er også meget theme afhængigt. Jeg skal nok få lavet et par videoer omkring dette hurtigst muligt.

   Hvad mener du med Arras ikke fungerede til windows? Det er et tema til WordPress som virker på alle computere og styresystemer.

   Når du downloader et theme på din computer, så skal du uploade det til din WordPress installation før du kan bruge det.

   Jeg skal nok få lavet en video til dig asap! Tilmeld dig evt. nyhedsbrevet her på sitet. Der bliver automatisk sendt en meddelelse ud når jeg tilføjer nye videoer.

  • Hej Henrik,

   Ja selvfølgelig har jeg lavet LavDinEgenHjemmeside.dk i wordpress 🙂

   Hvilket login tænker du på? Som standard er der et link ude i højre menubar (afhængig af tema) hvor man kan klikke for at logge ind. Dette kan sagtens fjernes. Du skal finde enten widgets eller links i dit wordpress kontrolpanel. Derefter kan du fjerne linket.

 • Hej Martin, længe siden 🙂

  Står og vil lave en side til, og ville høre hvis jeg nu køber et domæne til, er det så også 1 klik mht wordpress ? eller hvordan foregår det (manuelt download?)

  Med andre ord, min første hjemmeside (opskrifterpåkager.dk) det var jo igennem 1-klik wordpress install via surftown. Kan jeg også igen 1-klik wordpress via surftown hvis jeg køber et til domæne til min nye hjemmeside?

  Håber at høre fra dig 🙂 ps. kig gerne forbi og evt noget feedback hvis de lyster:) tak

  • Hej Maria,

   Det virkelig flot gået! Ser jeg rigtigt at du har haft 39.128 besøg på din hjemmeside? WOW!

   Hvis du valgte Advanced fra Surftown så ja du kan sagtens bruge 1-klik install til at installere en ny wordpress på et nyt domæne. Nu jeg tænker over det ved jeg faktisk ikke om man kunne installere WordPress for anden gang på samme domænenavn (har jeg ikke undersøgt). Men det du skal, er at registrere dit domænenavn, og så kan du tilføje det inde i Surftowns administartionspanel. Mener faktisk du kan gøre det hele i et hug fra Surftowns administrationspanel. Du skal blot finde linktet “tilføj nyt domæne”. Jeg har faktisk lige lavet en ny video hvor jeg tilfældigvis viser hvordan jeg installere WordPress for anden gang på et nyt domænenavn. Se videoen her

 • Hej Martin

  Tak for et super website, der besvarer mange af de spørgsmål, novicer ud i WP som mig sidder med.

  Jeg skal etablere et website for en ven og går ud fra, at hvis vi benytter Surftown og jeg opretter sitet, så vil det ikke være et problem for min ven senere selv at overtage driften af sitet, korrekt? Er lidt i tvivl om hvor dette one click install installerer WP – hos Surftown, går jeg ud fra?

  Mh Johanne

  • Hej Johanne, tak for dine pæne ord 🙂 Er glad for at høre min hjemmeside hjælper dig på vej. Hvis du løber ind i specifikke problemer eller spørgsmål, så må du endelig spørge her på hjemmesiden, så skal jeg nok lave en video der svarer.

   Det er intet problem at overdrage en hjemmeside oprettet hos surftown. Tænk på det som, at du blot lejer en harddisk på en af deres computere til at installere filer og billeder på. Når du er parat til at overdrage hjemmesiden, giver du blot din ven login til Surftown. Alle personlige oplysninger kan ændres uden problemer. 1-click install installerer WordPress på harddisken som du lejer hos Surftown, og det er intet problem at overdrage den til din ven. Harddisken (hosting kontoen) hos Surftown har direkte adgang til Internettet (via det domænenavn du vælger). Det har din computer ikke (er ikke helt sandt) så derfor bliver WordPress installeret hos Surftown.

   Ovenstående forklaring er simplificeret lidt, da din computer rent faktisk har direkte adgang til Internettet og du kunne godt lave den om til en hjemmeside hosting som Surftown, men det er lidt teknisk bøvlet (og slukker du den, ja så “forsvinder” hjemmesiden fra Internettet).

   Håber det giver svar på dit spørgsmål 🙂

 • Hej Martin

  Jeg kan se at wordpress er opdateret, og jeg kan simpelthen ikke få billeder på min hjemmeside. Teksten er ikke noget problem og heller ikke a få billedet frem. Men når vi så når til hjemmesiden er det kun teksten der ligger der minus billede. Hvad pokker gør jeg forkert.
  http://www.butiknikia.com

  hej fra Gitte

  • Hej Gitte,

   Jeg har selv oplevet lignende det sidste stykke tid. Det kan være, at du er nødt til at slette dine midlertidige internetfiler og din browser cache. Hvis ikke du ved hvordan man gør det så følg dette link: http://widgy.dk/sadan-rydder-du-din-cache-i-de-forskellige-browsere/ Det skal lige siges at min Chrome browser har tre vandrette streger som menu øverst til højre du skal klikke på for at kunne vælge tools.

   Prøv at se om din side rent faktisk bliver opdateret når du har slettet cache (du skal selvfølgelig huske at publicere og gemme dine ændringer).

 • Hej Martin,

  Håber alt vel:)

  Har 2 spørgsmål og håber du kan hjælpe mig med dem.

  1) Har et plugin der hedder “Who is online” og kan dermed se hvilken seneste URL mine besøgende har været på inden de forlod siden.
  Hos mange står der disse 2 URL:

  /wp-content/plugins/cardoza-3d-tag-cloud/cardoza_3D_tag_cloud.js?ver=3.5.1

  OG

  /wp-content/themes/arras/css/images/shadow.png

  Hvad betyder det ? hvad går de ind på, siden den skriver det? klikker jeg på linket, får jeg af vide siden kan ikke vises.

  2) HAR LEDT LÆNGE efter et medlems pluin men uden held og kan se du NU har fået det på din side:) og når man klikker på den er det meget simpelt og ikke noget med WP logo. Noget du kan anbefale?

  Håber du kan svarer mig på mine spørgsmål. Tusind tak som altid Martin !!

  M V H
  MOHSEN

  • Hej Mohsen,

   1) Det er højst sandsynligt søgemaskine crawlere der er inde og kigge. Kan se plugin’et ikke er opdateret i mere end 2 år, så jeg ville lige undersøge om der findes et tilsvarende der bliver supporteret. Det er altid en af mine største kriterier når jeg skal vælge plugins.

   2) Wow det er MEGET nyt har kun lige installeret medlemskabet så du er hurtig 🙂 Jeg er ved at teste det, da jeg gerne vil lave eksklusive videoer til mine loyale besøgende. Disse vil være i form af serier og sjovt nok så vil en af serierne selvfølgelig være omkring medlemsskabs plugins. Der er lidt vej endnu før jeg har et review parat, men pluginet hedder WP eMember og du kan læse mere om det her. Det er ikke gratis og jeg skal nok lave et ordentligt review + guide på et tidspunkt.

 • Tak for svar Martin, og har forresten besvaret din mail.

  Plugin hedder ” Visitor Maps and Who’s Online ”
  Det ikke crawler, for kan se det er folk altså visitors og IKKE bots der besøger siden, og de alle fra DK. Hvis jeg f.eks beder 3 venner om at gå ind på siden vil den komme op med det URL. Forstår ikke hvad det har med Cadoza 3D at gøre? Den burde bare sige Forsiden som seneste URL der besøges.

  Ja det fordi jeg har længe ledt efter noget tilsvarende har prøvet lidt forskelligt.

  Jeg ønsker bare af folk kan blive medlem så de kan DL f.eks billeder med mere gratis fra min side. resten er Free for all. Indtil jeg finder på noget nyt 🙂

  JEG GLÆDER mig til din video/guide omkring dette plugin 🙂

  Som sagt har længe ville have noget medlemsskab af en art. Ku bare ikke finde det.

 • Hej,

  Jeg skal igang med at lave en wordpress hjemmeside, og har valgt at hoste hos Surftown, da 1-click virker utroligt nem.
  Er der noget jeg skal være opmærksom når jeg arbejder på mac, mad browseren Firefox (jeg har også Safari). Virker det hele lige godt på mac som på PC. Hvad med de skabeloner som man kan hente ned, virker de også på Mac.

  Mvh.
  Anette Lykke

  • Hej Anette, ja wordpress virker fuldt ud lige så godt på Mac som på pc, da det hele afvikles i browseren. Du skal bare pege og klikke med musen og bruge dit tastatur når du skal skrive 🙂

   Temaer virker også fuldt ud. Typisk så henter du et tema som en .zip fil og smider den derefter op i wordpress og lader wordpress klare resten 🙂

 • Hej Nick

  Jeg har for nylig oprettet en hjemmeside; vindpaasport.dk til en intern konkurrence, vi har kørende.
  Da min erfaring med hjemmesider var endog særdeles begrænset, inden jeg gik i gang, og siden for en stor dels vedkommende er oprettet ved hjælp af dine råd og vejledninger, så vil jeg være meget taknemmelig, hvis du har tid til at kigge forbi siden og give lidt konstruktiv feedback.

  Vh
  Flemming

  • Hej Flemming,

   Jeg synes det ser ret fedt ud! Jeg er personligt ikke fan af 5 kolonner, men det ser ud til, at det virker ret godt i dit tilfælde. Det eneste jeg lige bemærker er, at dine links alle har “category” som en del af alle dine links. Det er jeg heller ikke stor fan af og bruger et plugin der hedder “WP No Category Base”. Det plugin fjerner “category” fra links så det ser pænere ud. Det giver god mening synes jeg, især hvis man har defineret gode kategorier, så er der ingen grund til at have “category” med i sin URL. Men eller super godt gået!

 • Hej Nick Martin.

  Jeg er helt ny på Worldpress og er netop gået igang med at lave min hjemmeside stille og roligt, kan dog overhoved ikke sætte nogle billeder ind på siden.
  Når jeg vælger et billede fra min computer, kommer der ikke andet end et hvidt billede med et blåt spørgsmåltegn i midten frem.

  Har du nogen anelse om hvorfor dette sker hele tiden?

  Jeg har prøvet at nustille worldpress og starte forfra men der sker forsat det samme. 🙁

  Håber du kan hjælpe mig 😀

  Hilsen Niklas Nissen

  • Hej Niklas,

   Jeg har hørt om det før, men aldrig self oplevet det. Kan dog sige, at det ikke er et WordPress problem. Folk rapporterer at det går i sig selv igen. Jeg skal lige høre, er det inde i selve WP admin eller live på din blog, at du ser de blå spørgsmålstegn. Kan du evt. sende et link til din hjemmeside så jeg kan se?

 • Hej Nick.
  Jeg har oprettet en blog i WordPress der hedder Chokoladeeskapade. Efterfølgende har jeg købt domænet med samme navn og hostet det hos Surftown.
  Nu vil jeg gerne have bloggen lagt ind på mit domæne, men kan ikke rigtigt finde ud af hvordan – skal jeg gøre det inde fra My Surftown eller fra WordPress bloggen?
  De bedste hilsner
  Ditte

 • Hej igen.
  Jeg troede lige jeg havde klaret det med 1-click installation, men det viser sig, at jeg bare har fået en helt nyt WP blog – er det muligt at få min eksisterende WP blog frem?
  De bedste hilsner
  Ditte

  • Hej Ditte,

   Prøv følgende når du skal flytte indhold fra WordPress.com til din egen WordPress installation på Surftown:

   1) Login i dit WordPress administrationspanel på WordPress.com
   2) Find “Værktøjer” –> “Eksporter” i menuen til venstre og klik
   3) Vær sikker på “Alt indhold” er markeret og klik på “Download eksportfil”
   4) Login i dit WordPress administrationspanel på din nye WordPress installation hos Surftown
   5) Find “Værktøjer” –> “Importer” i menuen til venstre og klik
   6) Vælg den sidste “WordPress” fra listen
   7) Nu skal du (højst sandsynligt) installere et plugin – find “Installer nu” øverst til højre i det røde felt og klik
   8) Når plugin’et er installeret, så klik på det blå link “Aktiver plugin & kør import-funktion”
   9) Klik på knappen “Choose file” og vælg den fil du gemte da du eksporterede fra WordPress.com i step 3
   10) Klik på “Upload fil og importer”

   Det burde være det hele. Hold os endelig opdateret med hvordan det går 🙂 Håber det hjælper.

   • Jeg har et spørgsmål ift. dette. Skal man så eksportere/importere hver gang man vil lave ændringer på sin side eller kommer det til at ligge på éns egen hjemmeside, så det kan ændre direkte i filer eller? På forhånd tak.

    • Hej Selina,

     Nej dette skal du kun igennem 1 gang hvis du vil flytte din blog fra f.eks. fra wordpress.com til din egen server. Derefter redigerer du det hele fra dit eget WordPress kontrolpanel.

 • Hej Nick.
  Jeg har søgt på din hjemmeside, for at finde ud af om du har beskrevet, hvordan man får en facebook like knap på sin blog – kan ikke finde det – har du også en løsning på det?
  De bedste hilsner
  Ditte

 • Hej Nick,
  Jeg har sitet http://www.dennyeverden.dk som er lavet med 123hjemmeside.dk Vi vil gerne have annoncer på sitet, men det tillader 123 ikke.
  Spørgsmålet, om WordPress er noget for teknik-novicer som mig. http://www.dennyeverden.dk er et nyhedssite m.m. med mange artikler, og der kommer nye hver uge, så vi har brug for en præsentabel forside og masser af plads. Kan vi lave noget lige så godt, som vi har nu, og kan vi overføre domænenavnet og sitets indhold?
  De bedste hilsener fra Jesper

  • Hej Jesper,

   WordPress er super nemt når man ved hvordan det virker. Det er også nemt at lære, og forhåbentligt endnu nemmere med videoerne fra denne side 🙂

   Jeg kender kun lidt til 123hjemmeside, men prøv at se om de har en eksport funktion nogen steder? Det plejer de fleste CMS systemer at have. Ellers prøv at sende dem en mail. I værste tilfælde, kan du copy/paste dit indhold til WordPress.

   Det gode ved WordPress er, at det er rigtig nemt at tilføje nye artikler. Hvis du samarbejder med andre, så kan du give dem adgang så de helt selv kan bidrage med indlæg og artikler.

 • Hej Nick

  Jeg bruger k-news plugin til at udsende nyhedsbreve, og vil gerne lægge en kopi af nyhedsbrevet ind på hjemmesiden, men kan ikke finde ud ud af hvordan jeg får det lagt det ind, kan du hjælpe ??
  Mange hilsner
  Lotte

 • Hej:-)
  Super hjemmeside du har her og mange gode vejledninger og svar på spørgsmål. Jeg vil derfor også lige tillade mig at stille et:-) Jeg synes WP er rimelig let at gå til ud fra bla dine vejledninger, men jeg har problemer med min side alligevel.

  Jeg har købt et domænde på one.com og har valgt en one click installation til en wp-blog. Jeg er så stødt ind i en masse begrænsninger ift siden. Der er kun få tilgængelige temaer, kun 4 plugins til rådighed og man kan ikke installere nye plugns. Jeg har en del vanskeligheder med at få tingene til at fungere også ift de få eksisterende plugins, bla virker hverken kontaktformularen i explore og plugin til sociale medier er også dødt. Bruger man chrome som browser kommer indlæggene op med understregninger af udvalgte ord, der virker som link til en konkurrence om at vinde en miniipad??!?
  Jeg har været i kontakt med support, der bekræfter at der er begrænsninger ift at deres one click-installation men ellers ikke yder support på wp blogelementer.

  Og nu til spørgsmålet! Jeg har derfor overvejet at eksportere min blog (jeg er ikke nået så langt endnu) og lave en “almindelig” wp-blog ved at downloade wp og uploade via ftp. Men kan jeg det på mit eksisterende domæne uden at blive mødt af tilsvarende begrænsninger? Og kan jeg sikre at titlen på bloggen bliver mit domænenavn uden wp i titlen? Jeg går ud fra at jeg bliver nødt nødt til at slette den eksisterende blog (one click-installationen) først da der vel ikke kan være to med samme titel?

  Håber du kan hjælpe med lidt gode råd.

  Hilsen Mette

  • Hej Mette,

   Jeg ville personligt flytte over til Unoeuro.

   Opret en konto hos dem og lav en ny 1-click installation der:
   https://lavdinegenhjemmeside.dk/hjemmeside-hosting/unoeuro-hosting

   Det er utrolig nemt at flytte en WP blog til et anden WP blog, du skal bare følge denne guide:
   https://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-administration-videoer/importer-eksporter

   Det lyder måske lidt subjektivt, men hvis der er begrænsninger på 1-klik er der muligvis begrænsninger på selve serveren også og jeg nægter personligt at kæmpe med sådan nogle ting, som bare skal være i orden.

   Hvis du vil blive på one, så husk at eksportere din nuværende blog inden du sletter den, fordi du har helt ret, der kan ikke være to WP blogs samme sted på samme tid.

   Håber det hjælper.

   • Tak for et hurtigt svar:-) Jeg havde tjekket at one.com var på “anbefalingslisten” hos wp-dk, men jeg forstår simpelthen ikke at deres one click er så begrænset. Jeg vil overveje at flytte. Men lige et opfølgende spørgsmål – hvis jeg opretter en almindelig wp-blog og uploader den til mit domæne, tror du så også jeg kan få problemer der pga one.com? Eller er jeg så fri for det hele fordi jeg går uden om one click-installationen?

    Hvis jeg flytter til en anden host, fx. unoeuro risikerer jeg så ikke tilsvarende begrænsninger eller er det helt atypisk det one.com har gang i ?

    Endnu engang tak for hjælpen
    Mette

    • Hej Mette,

     Jeg har ikke og bruger ikke One, så kan ikke give et direkte svar på om det vil hjælpe at installere WP manuelt. Jeg vil dog tro, at det vil blive meget bedre.

     Hos Unoeuro og Surftown har jeg ikke oplevet nogle begrænsninger overhovedet angående WordPress.

     • Det lyder jo som om et skifte er vejen frem. Nu er jeg ikke superstærk i web. Kan jeg blot købe en aftale med fx. unoeuro og så hoster de mit domæne og så opretter jeg en oneclick der? Hvad så med one – hvordan sikrer jeg at de de ikke længere hoster? (jeg har en kontrakt på 1 år men det er ikke økonomien – det er data, jeg tænker på). Jeg har også en webmail hos one med mit domænenavn. Den skal jeg så også have flyttet for den følger vel hosten og ikke domænet?

     • Jeg vil anbefale, at hvis du bestiller hos Unoeuro så flyt domænet med over til dem (det er en mulighed i bestillingsprocessen) og så kan du bekræfte den endelige flytning senere, når din 1-klik WP og mail er oprettet hos Unoero. På den måde mister du ingen trafik eller mails 🙂 Unoeuro’s kundeservice er flinke til at hjælpe med en flytning til dem.

 • hej !
  Jeg har brugt din hjemmeside meget – jeg er HELT grøn :o) Jeg håber dog at du kan hjælpe mig alligevel :o)
  Jeg har længe postet indlæg og har på bloglovin fået et tekstresume samt et billede vist.. Nu er billedet væk og jeg har fundet frem til at der må være noget med min rss feed… Når jeg ser på mine indstillinger – generelt kan jeg se at min hjemmeside og min wordpress ULR er ens.. Kan jeg have kommet til at ændre noget – som gør det ??? Jeg ville være SÅ glad hvis du ville tage dig tid til at hjælpe mig :o)
  Hilsner fra en “grøn” Bornholmer

  • Hej Janne,

   Er ikke helt sikker på, at jeg forstår. Men smid mig en mail på nick @ nickmartin dot com med et link til din side så kigger jeg på det.

 • Hej Martin,

  Tusind tak for dine mange svar!

  Jeg vil lave en ny hjemmeside, med et nyt domænenavn. Jeg er forvirret mht. wp.

  Hvad er forskellen på oneclick og på den man downloader? Jeg har one.com som ikke tillader wordpress, så jeg overvejer at købe webhotel og domæne andetsteds. F.eks. direkte fra wp. Jeg er ikke it-smart nok til at navigere fra gratisdns. Har forsøgt!

  Et andet spørgsmål.. jeg har fundet det perfekte theme hos themeforest og hvordan hulan får jeg det på? Kan se på mine gratis wp-blogs at jeg ikke kan uploade et, men kun vælge et eksisterende.

  Jeg håber ikke det var FOR mange spørgsmål!

  De bedste hilsner Tamara

  • Den WordPress man downloader skal man selv installere på en server. Du skal altså stadig bruge en server til den. Jeg har ikke selv erfaringer med en opgraderet WordPress.com konto, men synes jeg har hørt, at folk stadig bikser lidt med at få adgang til forskellige ting. Jeg ved en anden person overvejede det, men fandt ud af det var for dyrt i forhold til det de gerne ville lave (simpel hjemmeside). Personligt bruger jeg selv Unoeuro og vil også anbefale nye folk, at bruge Unoeuro med WordPress. Det er nemt, hurtigt og billigt. Plus Unoeuro yder en super hurtig mail support!

   Du kan eventuelt se disse to videoer jeg har lavet inden du beslutter dig:
   1) https://lavdinegenhjemmeside.dk/hjemmeside-hosting/unoeuro-hosting
   2) https://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/installer-wordpress-unoeuro

   Med hensyn til at uploade et tema, så skal du ind under Udseende –> Temaer –> Tilføj nyt –> Upload –> og så vælge den ZIP fil som du har downloadet. Derefter kan du lave en live forhåndsvisning af temaet eller aktivere det direkte. De evt. denne video: https://lavdinegenhjemmeside.dk/wordpress-hjemmeside/hurtig-start-guide/aendre-wordpress-tema

   Håber det giver lidt svar.

   • God aften Nick Martin. Det er godt nok fornemt med alle dine svar og din super hurtige respons! Jeg er vildt glad for at have fundet din hjemmeside.

    Jeg har lige skrevet til one.com hvor jeg er aktiv kunde. De siger at de understøtter wordpress og de er MARKANT billigere end surftown (har ikke tjekket unoeuro endnu men vil gøre det). Hvorfor er one.com ikke interessant i wordpress regi?

    Jeg er MEGET interesseret i alle dine svar, for jeg overvejer at arbejde med wordpress temaer som grafiker. Ser du en fremtid inden for det?

    Fra web-unikum til trendspotter 🙂 Og endnu en gang tusind tusind tak. Vi skulle have flere af dig!

    • Der findes mange gode hosting muligheder derude. Jeg har intet imod one.com men bruger dem ikke selv. Jeg yder tit service og hjælp til folk som vælger en WordPress løsning efter at have læst min hjemmeside, og der vil jeg kun hjælpe med Surftown og Unoeuro fordi jeg selv bruger dem.

     Surftown kører ret tit kampagner hvor de sælger webhosting til 10 Kr. og ellers så er Unoeuro super billig til kun 1 euro om måneden.

 • Og lige et tillægsspørgsmål. Har wp et gratis plugin så man både kan have sin side på engelsk og dansk? Uden det bliver alt for svært at redigere/oversætte? Jeg tror ikke på googletranslate løsningen endnu

 • Hej hvordan for jeg installeret wordpress.org på min surftown hjemmeside jeg har klikket på 1-click toolbox men så har den installeret den version hvor man ikke kan vælge tema og det hvordan skifter jeg over til .org

  • Hej,

   Når du installerer 1-klik WordPress fra Surftown så burde det være seneste version af WordPress.org du får installeret. Hvis dette ike er tilfældet, så skal du tage kontakt til Surftown. De vil fikse det for dig lyn hurtigt 🙂

 • Hej Nick,

  Fed informativ hjemmeside mange tak for det 😉

  Har lige et spørgsmål og måske det er et dumt et men sådan er det 😉

  Hvis nu man har kodet en simpel side i html/css. (koder i zend studio) kan man overføre samme koder til wordpress og tilpasse dem der??

 • Hej og tak for en meget god side, som jeg har brugt til at lave en hjemmeside!

  Jeg har lige et spørgsmål, jeg arbejder på en hjemmeside, som jeg lige har lavet i WP med temaet Hathor, men kan ikke finde ud af hvordan man redigerer i visningen på mobiltelefoner? Har du styr på det?

  (når den viser min hjemmeside http://www.letitwrite.dk, på en mobil, viser den kun en millimeter af baggrundsbilledet i højre side, hvilket gør at den ser meget kedelig ud. Ser at andre hjemmesider på mobiler stadig viser en kant af baggrundsbilledet)- tænker der må være et sted jeg kan justere dette?

  På forhånd tak, vh. FieT

 • Hej Nick.

  Jeg er igang medd at lave min egen hjemmeside i wordpress.
  Jeg logger ind i min adm. med /wp-admin uden problemer.

  Men nu vil jeg gerne opgradere til pro.
  Når jeg skal skrive mit brugernavn ved købet skriver den at det ikke findes, men hvis jeg prøver at lave et nyt med det navn, findes det allerede..
  Hvad gør jeg forkert??

  Jeg har ikke været inde på wordpress.com og registrere mig, er det der den ligger?

  Men hvis jeg registrer mig med en ny konto, så kommer mit køb jo ikke ind på min hjemmeside konto, eller hvad?
  😀

  Håber du kan hjælpe mig.

  Mvh. Pernille

 • Hej Martin, Den korte version:
  Har oprettet en hjemmeside via 123hjemmeside, købt mit domænenavn og alt kører… Problemet er jeg ikke kan li’ den platform( eller hvad det hedder) som 123 tilbyder og vil skifte til WordPress. Har snakket med DK Hosmaster, som siger jeg skal gøre mig selv til fuldmægtig og så kontakte WordPress, som så vil kontakte DK Hostmaster. Jeg skal også kontakte 123 for at opsige abb. obviously, og det er her jeg bliver lidt usikker:
  1: 123hjemmeside tilbyder kun at nedlægge min side; Er det det de mener med at opsig abb.?
  2: Skriver jeg “bare” en mail til WP om at skal hoste mit domænenavn eller hvad?
  Jeg har ikke været igang i en uge endnu og puha, jeg er på dybt vand 🙂
  Hjælp en stakkels kvinde som muligvis bare skulle holde sig til at læse blogs/hjemmesider, frem for at lave en 🙂
  Valerie

  • Hej Valerie,

   Du skal have en anden webhost (jeg anbefaler Unouero) og det er korrekt at du skal ændre nogle indstillinger hos DK hostmaster. Jeg er ret sikker på, at hvis du tilmelder dig hos Unouero så kan de hjælpe med at få dit domænenavn flyttet over til dem. De giver dig hvert fald instrukser.

   Du er super godt i gang, desværre bare med 123 i stedet for WordPress, men det kan der hurtigt rettes op på 🙂

 • Hej Nicolas

  Tak for en meget overskuelig og brugerbetaling side.

  Jeg er nok bare tungere end gennemsnittet. Jeg sidder i udlandet og har kun en ipad med, men vil meget gerne igang med hjemmeside design i wordpress. Domæne, hotel og registrering hos hostmaster dk er lavet. Jeg kan dog slet ikke finde rundt i menuerne og kan slet ikke få min side online og klar til design.

  Håber du kan hjælpe med en video der tager det step for step på ipad. Tak 🙂

  Vh Thomas

  • Hej Thomas, hjemmesiden her var i længere tid ikke designet til iPad og smartphones (ja virkelig dårlig ide), men den er for nyeligt blevet opdateret med nyt responsivt design, så nu skulle det være meget nemmere at navigere på iPad.

 • Hej Nick, jeg vil gerne lave en hjemmeside hvor jeg kan uploade word, pdf filer, så mine elever kan læse. Kan jeg gør det gratis med wordpress?

  • Det kan du, måske prøv at søg efter “buddypress” som er et socialt netværks plugin til WordPress. Muligvis overkill til hvad du skal bruge, men du kan da se det an 🙂

 • Hej Nick!
  Jeg har en WordPress hjemmeside som er aktiv. Jeg har lavet den for 2 år siden på et kursus jeg gik på. Men nu har jeg fået en ny computer (iMac) og kan ikke huske hvordan jeg skal gøre for at komme ind og redigere siden.

 • Hej Nick.
  Jeg har lavet en hjemmeside hos 123hjemmeside som jeg egentlig er godt tilfreds med da jeg som total it-dummy også kan være med der. Siden har kørt en uge og nu finder jeg så ud af at man ikke kan tilknytte google adsense som jo ellers er en mulig ekstra indtjeningskilde. Derfor vil jeg gerne flytte til noget andet, men det skal være et sted hvor jeg også kan sælge e-bøger og billeder (downloads) og noget der er til at forstå for en som mig. Har du et forslag til hvad jeg kan gøre?
  Mvh Betina

  • Hej Betina, jeg vil anbefale UnoEuro, da det er dem jeg selv bruger, kender og kan sige god for. Hos UnoEuro kan du opsætte WordPress og igennem WordPress er der et hav af muligheder via plugins, til at gøre præcis det du gerne vil.

   • Tak for svaret. Det er også det jeg har overvejet. Har dog prøvet med wordpress før og det virkede totalt uoverskueligt. Kunne ikke se hvordan jeg skulle gøre nogen steder.

 • Hej igen Martin. Jeg har fået flyttet min hjemmeside til wordpress og det er gået rigtig godt. Nu mangler jeg bare en besøgstæller så besøgende kan se hvor mange der har besøgt siden før dem. Jeg har jetpack så det er ikke statistik jeg er ude efter. Har set nogen der viser hvor i verden de besøgende kommer fra. Har du et godt forslag?

  • Hej Betina, du kan søge efter “hit counter wordpress” hvis du vil have sådan en tæller på siden. Jeg synes dog selv det er spild af tid, med mindre du kan vise mange millioner besøgende 🙂

 • jeg har selv en wordpress side jeg installeret et standard tema mit synes godt knap virker dog ikke på side har klikket også med facebook ide i Widgets et det tema ?

  har også prøvet forskellige plug in facebook likes ingen virket for mig jeg kunne godt finde ud ad får installeret et kontaktformular plug in så lidt virker for mig men det synes godt om knap er godt nok noget der irreettere mig

 • Hej Nick Martin
  Jeg vil meget gerne oprette en hjemmeside, hvor jeg kan uploade mit kunst, eventuelt med henblik på salg af disse. Jeg har aldrig prøvet det før, og er helt usikker på om det er noget der er ulovligt? Jeg har kun tænkt mig at benytte den gratis version via wordpress.com.
  vh

 • Hej Nick, jeg har kigget nogle af dine videoer igennem samt dine svar, og jeg har ikke fundet det samme spørgsmål som mit – eller osse har jeg ikke lige opsnappet det. 😉

  Mit spørgsmål lyder:
  Jeg har en wordpress på min webside, som er hostet på unoeuro. Denne webside er lavet med 1-click og ligger i roden. Nu vil jeg gerne have et wordpress-tema på en HELT ny underside. – kan man det? Og i så fald… hvordan?

  Jeg er lidt bange for at installere et helt nyt wordpress-tema, i frygt for at min eksisterende webside bliver slettet/ændre tema.

  • Hej Tenna, du kan installere en helt ny WordPress i en anden mappe. Du skal bare gå igennem 1-klik installationen igen og vælge en undermappe du gerne vil installere i. Så kan du logge ind der og prøve temaer. Men ellers er der ikke noget farligt i at prøve andre temaer på din live hjemmeside. Det gør jeg selv 🙂 Men hvis du laver kode ændringer i dit tema så er det en god ide at oprette et child tema (klik for video).

 • Hej Nick

  Jeg prøver wordpress backin. Jeg oplever, at nogle af mine artikler på min hjemmeside forsvinder frontin. Der er ikke noget system i, hvilke artikler det er, og de er alle oprettet på samme måde.

 • Jeg har virkelig svært med at gennemskue alt det her. Problemet er, at der alt hvor mange oplysninger på webben vedr. WordPress.
  Mit spørgsmålet ganske enkelt. Jeg har en hjemmeside hos Briksite. Mit domain navn er hos DK Hostmaster.
  Jeg vil gerne flytte min hjemmeside fra Briksite til WordPress, men har læst, andet steds, at dette ikke er muligt. Derfor den eneste mulighed for mig er at lave en hel ny hjemmeside med WordPress (offline), og når den er klar lægge den ud på nettet med min eksisterende url.
  Jeg kan ikke bare lukke min hjemmeside hos Briksite og begynder forefra, da jeg ville miste min placeringer på Google.
  Er der et nemt måde at gøre dette på?

 • hej
  hjælp jeg har nu på to forskellige computere, været inde for at redigere min hjemmeside. (har overtaget butikken og skal have rettet åbningstider og div.)
  jeg logger ind og rette, så går den stå, og tænker mget længe, hvor efter siden forsvinder og ejg kan ikke logge ind igen eller finde siden på nettet på den pågældende computer jeg har benyttet?? hjælp!

 • Hej Nick,

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med at svare på.

  Jeg vil gerne tilføje en “shop by brands” til min WP hjemmeside – hvordan gør jeg nemmeste det?

  Jeg bruger WooCommerce som shop system, og jeg har lavet en sidebar widget med WooCommerce Product Category, som jeg har kaldt webshop. Under webshop i menuen ligger alle mine produkter i forskellige kategorier.

  Nu er mit spørgsmål så – ligger jeg “shop by brands” under menuen “webshop”? Eller kan jeg lave en ny Menu og have “shop by brands” liggende synligt fremme ved siden af webshop menuen og ikke under webshop?
  Kræver det et plugin? Jeg vil gerne uploade leverandør logoer og lave det sådan, at når man klikker på logoet, så kommer man til en side, hvor alle produkter fra en pågældende leverandør ligger.

  Jeg håber min forklaring giver mening, og jeg ser frem til at høre fra dig.

  Og mange tak for en super nyttig side, som giver mange brugbare svar til en nybegynder.

  Mvh Rikke

 • Hej Nick, jeg vil gerne rette min hjemmeside fra forskellige maskiner – både mac og pc. Jeg skal geninstallere hver gang og alt går tabt. Kan du hjælpe?

  • Hej Kirsten, det lyder meget mystisk. Hvis du bruger WordPress så kan du jo logge ind som administrator uanset hvilken maskine/browser du bruger. Hvad er din hjemmeside adresse?

 • Hej Nick Martin.
  Jeg er (for første gang) ved at installere WordPress. Vil du anbefale at man sætter hak i “slet eksisterende data på adressen”?
  MVH
  Alette

  • Hej Alette, hvis det er første gang så er det helt fint, da der ikke er noget data. Nogen gange vælger man at starte forfra med en ny installation, og her kan det være en fordel at slette eller beholde data afhængig af hvad man vil. Håber det hjælper.

 • Hej Nick
  Jeg har et domæne hos Speednames, som så vidt jeg kan se ikke har one click installation. Hvordan gør jeg så, hvis jeg ønsker at skabe en hjemmeside på WordPress? Jeg er desværre ikke så teknisk anlagt, så du må ikke gå ud fra at jeg forstår ret meget.

 • Hej allesammen,

  Jeg er ved at starte et webbureau, hvor jeg tilbyder webdesign og webshop løsninger. Hvis der er nogle som mangler en hjemmeside eller webshop, vil jeg meget gerne lave den billigt og derfor bruge den som case. Du kan se mere på Webdesign Sønderborg

 • Hej. Jeg har lavet en wordpress hjemmeside og forsøger via adminrtration at ændre den. Jeg kan se ændring i min header meny men kan ikke få den aktiv. Kan jeg linke en underside så den kommer frem istedet for? Er nybi dette . Mvh Vivi

 • Hej Martin.
  Jeg nåede desværre ikke at læse din advarsel om Surftown før det var for sent. Er nu gået i krig med deres Sitebuilder, som jeg synes er totalt håbløs. Kan du anbefale den, eller bør jeg bygge alt op fra scratch på .org? (Jeg er nybegynder)
  Hilsen Jonas

  • Hej Jonas, sitebuilder er ikke decideret problem med Surftown, andre hosting udbydere tilbyder lignende produkter. De er alle rædselsfulde. Det eneste jeg selvfølgelig kan anbefale er WordPress. Ved godt det er et meget gammelt svar, er du kommet videre og hvis ja, hvordan?