Det er ikke meget mere end 3 måneder siden at WordPress lancerede version 3.5 men det viser sig at de allerede nu er i fuld gang med at forberede release af WordPress version 3.6 som skulle blive lanceret i løbet af april måned 2013. Vi har set mange store forbedringer i version 3.5 og det ser ud til der er endnu flere på vej. I denne artikel ser vi lidt nærmere på hvilke nye funktioner der er at finde i WordPress version 3.6. Klik på billederne i denne artikel for at se fuld størrelse.

Wordpress 3.6

Indlægsformater ny funktionalitet

Indlægsformater er ikke noget jeg har brugt selv særlig meget og det er heller ikke noget jeg har beskrevet her på siden. Det kan dog godt se ud som om, at jeg skal forberede mig på en video omkring indlægsformater, da WordPress 3.6 kommer til at have en helt ny brugergrænseflade. Jeg har typisk brugt indlægsformater hvis jeg ville skrive et indlæg på en fuld side, altså uden sidemenu. Jeg har ikke leget specielt meget med andre formater, men der findes formater for galleri, billeder, video, links osv.

Indlægsformater i WordPress 3.6

Herunder kan du se hvordan et status og video format ser ud i det nye tema for WordPress 3.6:

Wordpress Twenty Thirteen Formater

Indlægsrevisioner

Var du klar over at WordPress har et indbygget revisionssystem så du altid kan gå tilbage til en tidligere revision af dine indlæg? Det er SUPER smart og for os som altid kommer til at lave en fejl eller gemme en ændring som ikke skulle være gemt er det en kæmpe hjælp! I tidligere versioner af WordPress har det været lidt svært at forstå hvordan revisionsfunktionen fungerede.

Indlægsrevisioner i WordPress 3.6

Problemet med den tidligere version af indlægsrevisioner har været, at man ikke rigtig kunne se ens ændringer før man valgte at genskabe en tidligere version. Selv når man har genskabt en tidligere version af sit indlæg var det svært at se hvor forskellen egentligt var. Det vil WordPress 3.6 lave om på ved at vise brugerne ændringerne i en ny brugergrænseflade. Det ser vildt spændende ud og jeg ser frem til at lege med denne nye funktion.

Hvis du har arbejdet med short codes før så vil du helt sikkert sætte pris på denne nye funktion 🙂

Automatisk Gemning og Låsning af Indlæg

Hvis du ikke har lagt mærke til, at WordPress har an automatisk gemning funktion så kan du godt begynde at sætte mere pris på det lige nu. Du må have opdaget at dit internet pludselig er gået ned, eller du er kommet til at klikke væk fra dit nye indlæg som du var ved at redigere, men aldrig fik gemt. WordPress har heldigvis i lang tid haft en automatisk gemningsfunktion, så dit arbejde ikke er spildt når uheldet er ude.

Automatisk Gemning i WordPress 3.6

Folkene hos WordPress har flere opdateringer til automatisk gemning og låsning af indlæg som bliver redigeret af andre på samme tid. Der vil også blive oprettet et specielt API som checker status på serveren hvert 15. sekundt og udføre handlinger baseret på svaret.

Flere Nye Ting i WordPress 3.6

Der kommer selvfølgelig et nyt tema for 2013 som har det ikke overraskende navn Twenty Thirteen. Det er lidt nyt at temaet skiller sig ud fra de forrige år ved, at det er mere rettet mod personlige bloggere. Med det nye fokus på indlægsformater nævnt tidligere i artiklen har WordPress valgt at lave Twenty Thirteen som et tema uden sidemenu og som understøtter indlægsformatering fuldt ud – spændende.

Der er rygter om at menusystemet også får en opdatering i denne nye version af WordPress. Eftersigende skal der være mere fokus på forskellen med at oprette nye menuer til temaet og det at tilføje nye elementer i en menu.

Mange flere ting som vi må vente en lille smule med at høre om .. hvert fald herfra, men så snart det nye tema er lanceret skal jeg nok tage et grundigere kig på ændringerne.

Avatar photo

Nick Martin

Jeg har været aktiv indenfor Internet Marketing siden 2000 og har i tidens løb oprettet rigtig mange forskellige hjemmesider! Jeg startede med at lære om HTML, Perl, PHP og SQL. I dag koder jeg slet ikke! Det tager for lang tid! I stedet bruger jeg WordPress som er helt fantastisk! Mit mål med Lav Din Egen Hjemmeside er, at du kommer nemt og hurtigt i gang med at lave dine egne hjemmesider.

Se alle indlæg

2 kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.